![]() |
|
rozbočení jedné větve quard konvertoruMěl bych dotaz a snad nebude až tak naivní. Vlasním doma sestavu 3 sat. receiverů (v různých pokojích) a pro napájení používám Quard Invacom konvertor na prime focus 170cm. Momentálně využívám již všechny 4 výstupy quardu a potřeboval bych rozšířit počet o další 3 větve pro napájení jednoho z receiverů (čtyřtuner Dreambox 8000). Dotaz: bylo by možné ještě rozdělit jednu z větví quard konvertoru ( tři by zůstali nezávisle zapojeny) aktivním rozbočovačem konkrétně zde: http://www.spaun.cz/index.php?akc=sva4f&id=distribprvky(tedy Dreambox první tuner jedna větev quard konvertoru a zbytek 3tunery rozbočením 2 větve quardu.) Teoreticky by to mělo fungovat jedná se přece o nezávislé výstupy quardu ale co by řekla praxe? A co nastavit případně na Dreamboxu - menu nastavení tunerů nebo vše zůstává stejné ? Prosím zkušených o radu!! Ps samozřejmě zbývající dvě větve quardu by byly zapojeny na samostatné receivery. (hold octo pro prime focus chybí !!! |
Jacobek
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 63 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81 | |
![]() |
|
ještě to napájenía má to doma R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
to Jacobek,mohl by ses konečně pochlubit, co za družici máš na mysli?Můžeme Ti závidět, stejně tak se můžeme chechtat. Tobě to však může jen pomoci. Tak ven s tím! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorosttady to není ani podstatné,dal dotaz?,chceme pomoci?,tak k věci,nebo od tohorekapitulace: chybí jen dostat napájení do multipřepínače z obýváku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
to pierrepetr,zjistíme, že ona tajemná družice je Astra 23E a naše snaha pomoci nabere úplně jiný směr. :lookaround:Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: rozbočení jedné větve quard konvertorurozhodně Jacobku vlnovod nezvládneš, to vzdálené napájení je proti tomu muška !R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
samorostto nic nezmění,nevíme místo příjmu,možná píše z Islandu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: rozbočení jedné větve quard konvertoruJá bych spíš řekl, že vzhledem k pravopisu, "quard" a podobným projevům si z vás dotyčný dělá mírně řečeno k.o.z.y. Rv |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
koráb pouštěto asi vystihl :laughing:mne zarazilo že chce nahrávat 3 programy, osobně nechápu ani ty co nahrávaj jeden . ale každého věc :8) |
tonek
![]() |
|
tonekA proč ne? Včera jsem koukal na hokej MHK-Sparta na ČT Sport a zároveň jsem chtěl ještě týž večer vidět finále London Masters ve snookeru na Eurosportu, jehož večerní season šla od 20:00. Co myslíš, že jsem udělal?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
to skutečněNETUŠÍM !!!sorry !!! :crying: :scared: :crying: |
tonek
![]() |
|
odpověd JacobekNo myslím tu debatu už asi ukončíme stejně se tu řeší vše možné. Ne K O Z Y si nedělám, běžně nahrávám třeba i tři filmy a tři dokumenty z Astry 23,5 naráz. (takže i 4 transpondéry samozřejmě filmy jdou časem do háje ) Za ten quard se omlouvám nepoužívám to slovo každý den.Jinak jsem z Moravy ne z Istanbulu.Snažím s pokaždé využít maximálně dané podmínky a myslel jsem si že sat. technice doba už pokročila dál protože mám opravdu dost vysoké nároky . Myslel jsem si že se zase dovím něco nového za 5 let ( který jsem promeškal ) a ono HOV... Hold asi jsem se mýlil. Zkrátka: všichni mají všechno (seženeš všechno) ale nikdo nemá nic - stará pravda. Elektriku na střechu tahat nebudu, šel bych do toho vlnovodu ale nevím kde ho sehnat. Takže když je doba tak "pokročilá" tak budu muset jít do druhé antény a quadu ( snad to s tím uchycením nějak vyřeším - no levné to určitě nebude to je tou " technickou dobou" ale když už nic, tak si alespoň nebudu degradovat dobrý zisk z velké antény. Hodně zdaru.. |
Jacobek
![]() |
|
je pravdaže ze 170tky na moravě,je šítling lepší než na 80tce,ten obraz je takový ostřejší a barevnější R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: rozbočení jedné větve quard konvertoruNJeštěže tu zrovna není žalobníček, mohl by ti na to skočit. :)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Tomik535on přijde R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: rozbočení jedné větve quard konvertoruTak jsem čekal co z toho vyleze :))) a dočkal jsem se! Půjdeme ! No, letos budu konečně usazovat na sloup tu 190 od vanspeeda. Pořád jsem přemýšlel, kam ji natočím, na jakou zajímavou družici - po dnešku už to vím přesně :))) |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
to Jacobek: Joch to čul!Příteli, 170cm prime focus prodej nějakému zájemci o DX příjem (příjem slabých signálů).Místo toho si dej: 1. Jednu 80 cm offset a na ní dej LNB octo nebo 2. dvě paraboly 80 cm a na každou si dej Quad. Tož si vyber, co se Ti líbí více. 170 cm prime focus na 23E, to je něco podobného, jako bys na cestu do zaměstnání pořídil mikrobus. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
no to siklidně může dát do držáku jakékoliv octo,omotat izolačkou a pasuje,na 23.5- 170cm,tam je tak velká rezerva R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
nebo tonechat a otočit na 19.2,nebo jinam a octo přidat na šilhačku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
díky za rady!!Chlapy to jsme se zasmáli. No proč tak asi myslíš pane samorost že mám zájem o 240tku. Snad ti tu nemám též vypisovat všechny družice a programy které chytám. 50W, 91,5 E C band , Ku bandzbytek si dopň sám. MYSLEL JSEM že není potřeba házet velký RAMENA NA TO, ABY MI NĚKDO PORADIL ??? !!! Zdar!!! Ps. Ale ten vlnovod jsem za svou praxi ještě nezkusil třeba by to bylo zajímavé |
Jacobek
![]() |
|
tak sidej ten vlnovod a máš to vyřešeno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
to JacobekDej si vedle pomocí brýlí (co možná nejblíže ohnisku) ještě jeden Quad. Dream bude mít pozici 23E v "poloze 1" a skupina ostatních přijímačů bude mít pozici 23E v "poloze 2". Názvy družic budeš poněkud rozlišovat podle poloh, aby se motor nezblbnul. A JE TO!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
to JacobekJeště je taková možnost:Pořídíš si další pevnou parabolu 80 cm s Quadem.Všechny vývody z původního Quadu rozbočíš na dvě větve, tím získáš 8 vývodů. Všechny 4 tunery Dreamu budou přes dvojitý Diseqc přepínač s výběrem pevné nebo otáčivé antény. V tom případě bys na Dreamu natáčel z pevné antény a vesele točil ostatními přijímači kamkoliv. Pokud bys chtěl natáčet parabolu Dreamy, nic Ti nebude bránit.Natáčet současně ze dvou míst nešlo ani v Tvé původní verzi, vždy byl zvolen pouze jeden přijímač pro natáčení. Útlum Diseqc přepínače je asi 2 dB, útlum rozbočovače je 4 dB. Tato ztráta je za LNB přijatelná vzhledem k velkému zesílení uvnitř LNB. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
odpověďJo chlapy díky za odpověď a všechny reakce. O druhé parabole uvažuji ale kombinovat budu asi jinak ale dík Zdar. |
Jacobek
![]() |
|
samorost,že se honíš,chce vlnovod a ty dvě LNB jsi nemyslel vážně? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
To pierrepetrČert ví, co v ohnisku má. Může mít Ku band ve středu a šilhat C LNB, popřípadě může mít vynález z Brna, vlnový odbočovač na Ku a C pásmo. Při tak velkém průměru bude ale ohnisko dost ostré, ztráta šilháním bude podle mého odhadu větší než na běžných offsetkách. Mít špičkové parametry na 8 vývodech je podle mého názoru ptákovina. Stačí pro 4 vývody a ty další mohou mít parametry horší, klidně o 4 až 5 dB. Stejně se dívá většinu času na ČT 24...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 81 | |
![]() |
|
![]() |