![]() |
|
Scart versus HDMIZdravím všechny, můj známý má starý SD přijímač propojený s TV Samsung UE40C8000XW scartem a obraz je fakt děsná mazanina. Jde mu hlavně o FTA německy mluvící kanály z Astry 19,2. Žádnou službu si nepředplácí. I když je ta TV již nějaký ten rok stará, tak jde přeci jen o jejich nejvyšší řadu. Tak by i ten obraz tomu měl odpovídat. Nebo ji má jen špatně nastavenou? Otázka na Vás je, jestli by byl obraz s novým HD přijímačem s HDMI výstupem o dost lepší, nebo by tam bylo jen nepatrné zlepšení, které za ten výdaj za nový box nestojí? Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky za reakce. |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMIpozorujem, že dosť často výrobcovia televízorov ten analóg odfláknu - aj keď z DVB-T/C/S, HDMI, USB je obraz výborný, tak analóg/SCART/AV vyzerá, ako z nejakej PC karty z 90tych rokov |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
pierrepetrty si ako kôň s klapkami na očiach. Na ktorú stranu sa otočíš tam vidíš len plazmu .Treba kúriť aj v lete. a k čítam tvoje príspevky a zajebeš o plazme , idem do kolien.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
to všichnijá tu značku satu netajím schválně, prostě netuším, jaká to je. On tu telku nekupoval jetou, ale novou někdy před pár lety a ten sat měl už předtím u CRT. Kupovat novou a tuto věnovat důchodcům určitě nebude, sám už důchodce je. Ale jak už jsem napsal, vyřeší to koupí nového stroje. Díky všem za reakce. |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMIno nevím, moje Sony 42W653A má z DVD rekordéru stejný signál přes kvalitní SCART jako přes HDMI, na pohled rozdíl nepoznám - ale je nutno zvolit mód RGBstejně tak starý satelit Homecast 3000CR měl OK obraz Samsung 40" LED, co má tchán má hnusnej obraz na SD i přes DVB-T i přes SCART. |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMIJak uz pisi ostatni, vyrobci TV uz nejaky ten rok na kvalitu analogoveho vstupu kaslou, takze u televizoru je rozdil kvality obrazu pri pripojeni SCART(RGB)/HDMI zasadni a mnohem vetsi nez by clovek cekal. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMIkvalita analogu je stále rovnaká.tam už nieje čo pokaziť ani vylepšiť.je to len očný klam . za tie roky sme si zvykli na lepšiu kvalitu . a akvalita ide stále hore. analog je pre ctr obrazovky.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
OneeeeTo si to tedy hoooodně zobecnil, až z toho vzešla pekna blbost. ;)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMIPrave zkousim 2 plasmy panas P42STW60 a P42GT60E a rozdil v obraze na CT24(23e) pusteneho z vestavenych sat. tuneru a z RGB po SCARTU (pripojen SD GI Xpeed 770) je pri spravnem serizeni TV az neuveritelne maly! Nechapu co ty plasmy dokazou z toho signalu vyzdimat (samozrejme Xpeed770 má kvalitní RGB vystup). Videl jsem taky Samsunga myslim 40D6530 ktery hral ze SCARTu toho Xpeeda taky pomerne slusne, i kdyz zdaleka ne tak jako ty plasmy ale o hnusu bych nemluvil. V pohode to slo "v nouzi" provozovat. Predpokladam, ze 8000 rada SAMSungu, i kdyz starsi, bude urcite umet slusne zpracovat analog, jenze dotycny si to samozrejme poradne nenastavil, ostatne jako 90% lidi... Kazdopadne vymena za HD sat s HDMI to vyresi ale jak moc to stejne zalezi jak si tu telku nastavi, LCD pri blbem nastaveni dokaze zprasit vsechno... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Scart versus HDMINení SCART jako SCART a DVB-S2 signál tunerem DVB-S neprojde, prostě se nenaladí. Je to tak, jak se už psalo. Jestli je ten obraz fakt nekoukatelnej a táhne nějakou barvu, mrknul bych na ten Scart, zkontrolovat kontakty, samce i samice, případně očistit, prostříknout, mrknout se, jestli je plně zapojenej, nebo koupit jinej. Na ty kecy LCD-Plasma kašli.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
oneeeeeto jsi si spletl jméno,to majitel dotazu si stěžuje,já ne,já mám klapky a ty jsi slepec R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
rejča"moje Sony 42W653A má z DVD rekordéru stejný signál přes kvalitní SCART jako přes HDMI, na pohled rozdíl nepoznám"pokud to není vtip,tak je někde,nebo v něčem,nebo v někom chyba R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE:Scart versus HDMIJá si myslím,že rozdíl tam je vidět na první pohled a jestli to někdo nevidí ať jde k očnímu.Akorát ženský to nevidí. |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
zeze,ale jsou případy,kdy to nepoznáš,mám doma sluchátka pro telegrafii asi 50 let stará,věř tomu,že nepoznám rozdíl,jestli je to z kazeťáku,nebo z CD R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Scart versus HDMI...a preto má plazma lepší obraz na SD - je to tým, že to úspešne nezobrazuje... :laughing: :laughing: :laughing:Mimochodom - aký je obraz v SD rozlíšení rozhoduje algoritmus (filter) v HW zariadeni, a nie panel - pokiaľ teda nemá nižšie rozlíšenie (napr. plazmy s 1024x768 bodmi). Ja mám na strednej triede LED TV 42" SD obraz úplne dokonalý, ale napr. u známeho je to na jeho LCD (jednom z najlacnejších) bieda. ...veď si stačí prepnúť filter pri prezeraní menších fotografií zväčšených na celý monitor z napr. bikubického na tzv. normálny a rozdiel je vidieť aj z diaľky... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
pierrepetrTo máš náušníky z bakeritu, plechovej náhlavník asi už korodováný, od sluchátek dvě antény nad hlavu, kabely gumové s oplet. textilem a ""JACK"" jak samce na 230V. ? Když to hraje, tak brněj uši.? Dej foto do galerie. R^ :))) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
brga"obraz v SD rozlíšení rozhoduje algoritmus (filter) v HW zariadeni, a nie panel ",všichni se bavíme i zakladatel vlákna jistě taky" a obraz je fakt děsná mazanina"R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
CES.........ani moc rezatý nejsou a náhlavník je pogumovaný a antény tam nejsou,to si asi pleteš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrA to je ""paříž"" z nějakého lampáče ? Co za značky ? Dej hlášku ať je zábava. R^ :))) R^ |
CES
![]() |
|
CES.........tak firma na nich není,jen 4000 ohmů,používali je radisté na morze,tyhle jsou tak z padesátých let R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
CES..nechce se mě to fotit,jsou to ty první na stráncehttp://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=2206 R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrSi nějaké retro origoš taky přídím. :) R^ |
CES
![]() |
|
CES..je to k ničemu,jen na morze R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetr...ty sa bavíš na čomkoľvek - žiadne prekvápko - ale teraz sa pobavím ja: vysvetli, mi aký je rozdiel v interpolácii SD rozlíšenia na 1920x1080 bodov plazmových a 1920x1080 bodov "elcédéových" - čím sa tie dve rozlíšenia líšia?P. S.: ...tabletku si pred spaním už užil?! :laughing: |
brga
![]() |
|
brgato si zabil,tabletky potřebuješ ty,ale ne ty na spaní,diagnózu dá jiný odborník,teď k tvému dotazu,mě a myslím nikoho normálního uživatele,v tomto případě,nezajímá jakými obvody prochází signál,mě zajímá výsledek,tedy obraz,vidím,že ty jsi jeden z mála,který dbá na kvalitu obvodů a výsledná mazanice tě vůbec nezajímá,tak si to užívej,už je jasno všem proč propaguješ monitory,mají kvalitní střeva R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Scart versus HDMI...tak si nesklamal a pobavil! R^ |
brga
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |