![]() |
|
Platba za stávající paraboluZdravím, našel jsem pár témat, která mi pomohla, avšak vracím se tu na někoho spíš s právnickou radou.Již ~15 let máme na -střeše- panelového domu parabolu, se kterou nikdy nebyl problém. Tehdy v domě nebyl výbor zástupců společenstva vlastníků jednotek. Asi před rokem společenstvo odhlasovalo, že se z -pláště- budovy sundají všechny paraboly a na střechu se umístí instalace společných satelitních parabol. Důvod byl prostý - paraboly na plášti vypadají ošklivě, tak se sundají a všichni budou používat společné rozvody. Jenže se naskytl problém, náš satelit je namířen (krom jiných) na družici HotBird, kterou společné paraboly nepřijímají a tak jsme se, logicky, rozhodli si naši parabolu na střeše nechat. To se pochopitelně nikomu nelíbilo a tak nám za pronájem plochy výbor účtuje cca 450,- kč ročně. První rok jsme platbu zaplatili, nicméně teď, po roce, jsem se dozvěděl o všeobecném zákoně o elektronických komunikacích a moc se mi nezdá, že by výbor měl právo požadovat platbu za naši parabolu - víceméně částečně i jejich vinou. Má otázka je jasná: mají na něco takového vúbec právo? S výborem nyní jednáme po mailu (momentálně bez odpovědi) a napsali jsme, že vůbec netrváme na tom, aby na střeše zůstala naše parabola, ale ať nám zajistí příjem družice HotBird na společných satelitních rozvodech. Prostě nechápu, že chtějí platbu za to, že nezajistili dodej všech služeb, které vlastníci pře novou instalací měli. Velice děkuji za jakékoliv informace. |
eugeene
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 8 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
RE: Platba za stávající paraboluPráva a povinnosti výboru a správce určují stanovy. Celá věc na mne působí tak, že eugeene měl někdy s někým spor a ten někdo si teď, v rámci funkce honí triko (možná i něco jiného) a snaží se mu tím oplácet staré hříchy.@eugeene: No, myslím si, že 450 Kč/rok za pronájem paraboly ten příjem do Fondu Oprav moc nevytrhne. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: Platba za stávající paraboluKde to funguje dobre je pohoda, u nas pekne postupne sa rekonstruoval vchod,vstupny vestibul,balkony,vymenen vchodove dvere,zateplene uz roky,vymene vsetky stupacky,oprava strechy ziadny problem,ani parabola na balkone.Ale je to o ludoch, ked sa najde zopar chrapunov a kolenovrtov je problem.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
liquereMáš pravdu, toto jsou zlatá slova. Tak by to mělo fungovat všude.Stačí však jeden gizd, který strhne na svou stranu pár (nevhodné slovo)ů a je pak ,,o zábavu" postaráno. |
silesian
![]() |
|
RE: Platba za stávající paraboluDobrá admin. Příště místo slova hl*páků použiji chrapunov. To zní lepší. :lookaround: |
silesian
![]() |
|
silesianPrinosom vlakna bolo, ze som sa naucil co je slovo gizd ! R^ :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
![]() |