![]() |
|
Dva tunery a linuxProsím o radu - linuxové přijímače používám už delší dobu, ale hodně dlouho jsem se o ně (novinky atd.) nezajímal, takže mám teď problém se zorientovat, jaký kus hardwaru je momentálně nejlepší.Potřebuji dvoutunerový satelitní přijímač s linuxem. Velice bych uvítal něco se solidní podporou (dostatek vydávaných imagí, do kterých se snadno a přehledně dají stahovat pluginy; přehledné návody pro instalaci apod.), v každém případě aby tam mohla běžet enigma2 (nebo jestli je už i něco lepšího pro tyto přístroje?). Musí to umět softcam s cs (mgcamd, oscam apod.), ale to je asi samozřejmost. Kromě toho mi hodně jde o solidnost a stabilitu. Momentálně mám AZBox ME a už je to naprosto nesnesitelné - pokud tam chci mít enigmu (OpenRSI, ale vyzkoušena i řada jiných imagí), pak tam buď musím mít starší verzi OpenRSI 2.1, která ovšem postrádá nebo v ní nefunguje spousta funkcí. Anebo si tam dám OpenRSI 3.0, kde funguje všechno, ale po pár desítkách minut (maximálně) sledování HD programů vypadne zvuk a přístroj se musí restartovat (našel jsem na fórech, že tento problém s AZ Boxem zdaleka nemám jen já). Proto bych byl velice rád za nějaký přístoj, kde mi poběží enigma2 bez problému a se vším, co v ní běžet může, ale zároveň to bude opravdu stabilní a bez nejrůznějších výpadků. Klidně budu investovat do něčeho nákladnějšího jako je Dreambox (ani ale netuším, jaká verze je teď nejlepší), anebo se spokojím s něčím levným za pár tisíc, pokud to splní moje požadavky na kvalitní HD signál s dvoutunerovým nahráváním, na možnost pluginů pro enigmu2, solidnost a stabilitu. Celkem dobrou zkušenost mám s HD-Boxem, ale vyrábí, respektive inovují se vůbec ještě? Díky moc za tipy. |
Stassen
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 32 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59 | |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxoneeeee: Díky moc, a mohl bych tě poprosit třeba ještě o název nejpoužívanější/nejlepší image (enigma2) pro VU? Trochu bych si to "proskautoval" předem - problémy, podpora... :)liquere: Ano, vím o tom, zkoušel jsem to a ještě asi tři další jiné img (enigma2) o AZ Box. Bohužel jsem nenarazil na žádnou stabilní, kde by po pár desítkách minut sledování HD kanálu nevypadl zvuk (samozřejmě jsem zkoušel i měnit nastavení zvuku, vyměňovat kabely atd.). Jediná, kde se to (moc) neděje, je OpenRSI 2.1, kde ale zase nefunguje fúra věcí, které chci využívat (třeba nejdou přehrávat HD nahrávky vyrobené samotným boxem, nefunguje timeshift, nefungují některé pluginy, špatně se přehrává stream z boxu na počítači...). |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxpoužívam výlučne a najnovšie black hole.nie preto ,že som do tohoto image zažratý,ale preto ,že zo všetkých ostatných image , má najmenej dier.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxU tech VU si celkem stezuji na kvalitu obrazu, na coz urcite narazis. Takze mozna budes mit super featury, ale pokud obraz bude stat za prd, tak to neni zadna vyhra. To novy VU ma silny procesor, protoze to co ostatni resi dalsimi HW cipy, to VU dohani tim centralnim procesorem, takze ve finale to nemusi byt lepsi nez sat se slabsim procesorem. Pekny obraz ma XTrend. Nejlepe videt nekde na vlastni oci. |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxobraz na vu plus je super. to drístajú len zlé jazyky. treba vidieť ,až potom komentovať.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
oneeePorovnaval jsi to s jinym satem ? Mozna ti co to psali, tak to psali jen tak pro zabavu, aby si pomluvili to co maji doma :) Nebo v dobe, kdy to psali tak byl neodladenej soft, ze by to neumeli nastavit se mi nezda. Pro mne to byl duvod to VU nekoupit, protoze jsem nechtel podstupovat riziko, ze si pohorsim. |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxak zoberem tie pomluvy ,je to od nicka pat. ten ho kúpil skôr ako bol v predaji a ešte v ten deň ho aj predal. aj image vymenil skôr ako ho dali do obehu. aj večerník má prečítaný skôr ako ho vydavateľ vytlačí.a nezabudol to napísať po všetkých dostupných fórach.sú to len keci.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxBohuzel, v dobe, kdy jsem to zkoumal, tak ty negativni ohlasy byly i na zahranicnich forech. Myslim, ze jeden Pat by to nezvladl. |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxJa som to rizko :))) tiež podstúpil a neľutujem najviac o tom píšu taký čo VU+ nikdy nemali.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
Zadej si do gůglu: vu+ picture qualitya uvidíš sám... |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxJednoduché řešení,hoďte tu nějaké obrazivo a porovnáme,něco jsem viděl zde i na konkurenci,zatím vede xtrend,pravdou je,že naživo jsem neviděl,v prodejnách nejsou ! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxCo si pamatuji, tak zaver recenze na ellano toho VU+ Solo2 bylo neco jako, box je dobry, jen skoda ze obrazove neni na urovni xtrendu. Recenzi lze urcite vygooglovat. |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxna to ,aby sa dala zistiť kvalita,je potrebný čas, čas na poriadne nastavenie telky a čas na nastavenie parametrov samotného vu plus.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxZatím u mě asi vede VU+ Duo2, početl jsem si:http://www.vuplus-community.net/board/threads/vu-duo2-tested-for-you.13427/ http://www.digizone.cz/clanky/vu-duo-senzacni-linuxovy-prijimac-v-nove-verzi-konecne-na-trhu/ Moc se mi to líbí. Osobně vítám gigabitovou síťovku (chci to používat především s NAS a věřím, že by díky tomu měl bez problémů frčet timeshift/nahrávání se současným přehráváním z NAS apod.). Zabudované WiFi se podle mě rozhodně taky může hodit a vůbec ho nepovažuju za zbytečnost, i když se možná nebude používat denně (anebo mi to v budoucnu umožní mít přijímač daleko od routeru a netahat se s kabely, pokud mi nepůjde o streamování z boxu do počítače). S Black Hole jsou snad taky dobré zkušenosti. Moc se mi líbí mimo jiné screenshoty s přehledným stahováním addonů/pluginů. Kupovat budu stejně na internetu, takže kdyby se mi obraz nebo cokoliv zásadního nezdálo, do 14 dnů vrátím. |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxDo googlu sa da dat aj xtrend secutity board a clovek zasne.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxvybral si si dobre.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxPak nam dej vedet jak jsi spokojen s obrazem, pokud to nebudes s nicim porovnavat, tak asi spokojenej budes :) Ja kupoval Nejlevnejsi XTrend 4000, kterej ale nesplnuje tvoje pozadavky a s obrazem jsem taky spokojenej :) kupoval jsem ho pred 5% devalvaci CNB za 3300, dnes po 5% devalvaci stoji 5000. :) |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxPorovnávat budu přinejmenším s AZ Boxem, na který jsem zvyklý. Na druhou stranu nejsem v tomhle směru odborník nebo hnidopich, osobně čekám, že rozdíly nepoznám, pokud to nebude nějak "kostkovat" nebo se jinak rozmazávat (to snad ne). Jestli to bude nepatrně do červena nebo do zelena - fakt si myslím, že to nebudu umět poznat :) |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxBTW podle DigiZone: "Přijímačem zpracovaný obraz je reprodukován ve výborné kvalitě jak je ostatně u Vu přijímačů zvykem."Tak nevím, je autor toho článku totálně nekompetentní nebo má pravdu a ono to přece jenom s Vu není tak zlé? :) Nechci soudit předem, vyzkouším a uvidím. |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxCoostream Tank 4x DVB-S2Dreambox DM7020HD V2 2xDVB-S2 VU+DUO2 2xDVB-S2 A můžeš přemýšlet dál a nebo počkat také na VU+ Ultimo2. :-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxNekompetentni asi nebude, ale nekdo ten web musi taky zasponzorovat, ze ? :) |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxmatchboxx:4 tunery bych fakt neužil :) A po prostudování mi VU+ Duo2 na základě dostupných informací připadá jako výrazně lepší a přitom i levnější volba než DM7020 V2. |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxJerryG: Nicméně ono je to i tady: http://www.satelitnatv.sk/2013/08/vu-duo2-dualny-tuner-dualny-displej-dualny-vykon/A tam je výslovně uvedeno, že obraz porovnávali s Dreamboxem. |
Stassen
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxOK, pak nam dej vedet. Ja jsem kdysi hledal info primarne k tomu Solo2. |
JerryG
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxJá poslední dobou také uvažuji o přijímači s linuxem se dvěma tunery. Zatím mi jako dobrá volba přijde Coolstream HD2 Tank 2x DVB-S2. Obraz je prý velmi dobrý a systém stabilní.Jelikož by se jednalo o můj první linuxový přijmač, tak bych byl nerad po koupi zklamaný - přeci jen to není zrovna levná záležitost. Co si o tomto přijímači, Vy zkušení uživatelé linuxových přístrojů, myslíte? VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Dva tunery a linuxX-Trend ET - 9500 Linux Enigma2image OpenPLI 3.0 s najnovším kernelom Kód produktu: XTREND9500 Výrobca: Xtrend Satelitný HDTV twin DVB-S2 je linuxový satelitný prijímač s možnosťou zabudovania interného HDD, špičkovou obrazovou kvalitou obsahuje dva vymeniteľné tunery DVB-S2, prikúpiť sa dajú DVB-C a DVB-T2 tunery. Česká a slovenská lokalizácia, operačný systém Linux Open Source E2, nástupca známeho ET-9000/9100/9200, alternatíva k DREAMBOX DM8000S, avšak s lepším výkonom ako známy VU + DUO a VU + ULTIMO . Podľa nášho názoru prijímač s naozaj bezkonkurenčným obrazom. Vynikajúci multimediálny prehrávač s podporou množstva formátov MKV HD, MKV, DIVX HD, DIVX, FLV, Youtube, MP3, JPG a ďalších je u tohto prijímača samozrejmosťou. Prístroj má nastaviteľné rozlíšenie max 1080p (FullHD), webový prehliadač pre HbbTV a množstvo ďalších, zaujímavých multimediálnych funkcií. Najnovší testreport prestížneho nemeckého magazínu SATVISION: Xtrend ako jeden z mála Mipsel prijmacov podporuje prehrávanie VC1 kodeku (WMV), takisto má plnú podporu DIVX tj. všetky verzie. Takisto nemá problem s DTS downmix, oproti niektorým iným prijímačom s mipsel procesormi. Používa takmer najnovši dostupny kernel - 3.8.7. Zdá sa teda, ze ma momentalne asi najlepsiu podporu. |
ewas
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 91 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59 | |
![]() |
|
![]() |