Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Dva tunery a linux

Prosím o radu - linuxové přijímače používám už delší dobu, ale hodně dlouho jsem se o ně (novinky atd.) nezajímal, takže mám teď problém se zorientovat, jaký kus hardwaru je momentálně nejlepší.

Potřebuji dvoutunerový satelitní přijímač s linuxem. Velice bych uvítal něco se solidní podporou (dostatek vydávaných imagí, do kterých se snadno a přehledně dají stahovat pluginy; přehledné návody pro instalaci apod.), v každém případě aby tam mohla běžet enigma2 (nebo jestli je už i něco lepšího pro tyto přístroje?).

Musí to umět softcam s cs (mgcamd, oscam apod.), ale to je asi samozřejmost.

Kromě toho mi hodně jde o solidnost a stabilitu. Momentálně mám AZBox ME a už je to naprosto nesnesitelné - pokud tam chci mít enigmu (OpenRSI, ale vyzkoušena i řada jiných imagí), pak tam buď musím mít starší verzi OpenRSI 2.1, která ovšem postrádá nebo v ní nefunguje spousta funkcí. Anebo si tam dám OpenRSI 3.0, kde funguje všechno, ale po pár desítkách minut (maximálně) sledování HD programů vypadne zvuk a přístroj se musí restartovat (našel jsem na fórech, že tento problém s AZ Boxem zdaleka nemám jen já).

Proto bych byl velice rád za nějaký přístoj, kde mi poběží enigma2 bez problému a se vším, co v ní běžet může, ale zároveň to bude opravdu stabilní a bez nejrůznějších výpadků.

Klidně budu investovat do něčeho nákladnějšího jako je Dreambox (ani ale netuším, jaká verze je teď nejlepší), anebo se spokojím s něčím levným za pár tisíc, pokud to splní moje požadavky na kvalitní HD signál s dvoutunerovým nahráváním, na možnost pluginů pro enigmu2, solidnost a stabilitu. Celkem dobrou zkušenost mám s HD-Boxem, ale vyrábí, respektive inovují se vůbec ještě?

Díky moc za tipy.

Stassen
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dva tunery a linux

A co sec board a hdmi-cec? o tom nepisu? :8)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Coolstream ma obraz v pohode, ale menej pluginov a pokial sa to nezmenilo nevie Hbbtv.....neutrino.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Mam VU+solo2 a tiez VU+ DUO. Oba su v pohode, urcite splnia vsetko vo pozadujes. Stale viac mi vsak chyba moznost doplnit treti DVB-T tuner. Takze najnovsie by som isiel do takeho prijimaca, ktory tuto moznost ma. Alebo by mi mozno stacili iba dva sloty, kde by som si dal tuner, aky by som chcel (DVBS, DVBT). Trocha ma totiz otravuje prepinat na televizny DVBT tuner, pokial neprijimam signal zo satelitu. Pohodlnejsie je ovladat vsetko z jednej krabice.
Ale to neber ako doporucenie, skor hovorim o sebe.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Coolstream neo2/tank/ mají ještě jednu zásadní chybu-nejsou ke koupi ! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

https://www.parabola.cz/bazar/?pg=1l0 tu prodává

ewas
Registrace: 12/2012

Vu+ Duo2 mám doma, hned jsem tam dal Black Hole 2.0.8. Zatím se mi to zdá velice dobré, ale samozřejmě až časem zjistím, jak je to stabilní a jestli se nevyskytnou nějaké potíže.

Obraz se mi zdá kvalitní - nevidím nedostatky, ale jak jsem už říkal, na posuzování nemám cvičené oko. Určitě to není horší než na mém předchozím AZ Boxu.

Nepatrně mě zklamalo, že přímo v Black Hole se nedá snadno stáhnout cam (samozřejmě to ale chápu), takže jsem musel nejdřív hledat a stáhnout funkční verzi z internetu pro ruční instalaci. Z čeho mám docela velkou radost: mám dojem, že ArchivyCzSk fungují naprosto skvěle včetně přetáčení i na možná "problémové" Jojce.

Momentálně mě trochu štve, že se mi nedaří "nastartovat prohlížeč" a kvůli tomu nejede HbbTv, na což jsem se samozřejmě těšil. I když dám start prohlížeče, neustále mi to po stisku červeného tlačítka pro start HbbTv hlásí, že prohlížeč není spuštěn (to samé - nespuštěný a nespustitelný prohlížeč - se děje i v Opeře).

Stassen

Co mě zaskočilo v průběhu nastavování nahrávání na NAS: po připojení NAS (kde jsem samozřejmě zvolil "náhrada HDD - ano") nahrávání ani timeshift nefungovaly s hláškou, že HDD není připojen (v AZ Boxu toto fungovalo).

Zároveň jsou v Black Hole tam stupně složitosti nastavení. Výchozí je střední a v ní se pro mě dost nepochopitelně nezobrazuje možnost Umístění nahrávání. Takže jsem musel trochu laborovat, než jsem zjistil, že si musím dát preference, nastavit expertní režim nastavení, a teprve potom můžu upravovat umístění nahrávání. Po proklikání na cestu v příslušnému NAS už nahrávání i timeshift s NAS funguje, zatím perfektně, ale taky to bude chtít určitě delší testování.

Stassen

Po provedení aktualizace software (balíčků) už prohlížeč i HbbTv funguje :) Pokud to takhle vydrží a nebude to padat nebo vykazovat jiné nečekané problémy, tak si myslím, že budu s Vu+ Duo2 spokojen.

Stassen

Po dvou dnech u mě převládá nadšení. Skvělým bonusem je aplikace pro android přímo od výrobce... ovládání televize, ale i streamování v ní funguje skvěle (snad ani časem nenastanou problémy :) ).

Stassen
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra