Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Detekce satelitního HD

Prosím odborníky o názor na děj, který se pravidelně opakuje v blízkém okolí mé T 55:
1. Když u sousedů zaparkují na dvoře dvě auta v jisté pozici, Technisat HD8SX na frekvenci 12109, kde jsou také HD stanice, vypadne. Síla signálu 7.3 dB, kvalita 0 dB. Projíždějící auto po 40m vzdálené silnici od Severu k Jihu, na krátkou dobu vyžene kvalitu na 7,7 dB a pak zase spadne na nulu. Podotýkám, že celá družice Astra 3 jinak funfuje na Technisatu normálně, včetně jiných HD. Auta odjedou a vše je v normálu!
2. Když vyměním Technisat za Arivu 252 na stejné anténě, Ariva na této frekvenci jede normálně kdykoliv bez ohledu na auta sopuseda, oba teploměry jsou nadprůměrné a neliší se od jiných frekvencí na Astře 3.
Otázka: Jsou to různé druhy detekce signálu, z nichž Technisat má méně progresivní???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

kubíčku

a ty jsi jeho chůva? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Detekce satelitního HD

Petře, proč nemluvíš k věci? Na jednu stranu tady vystupuješ jako všeználek odborník a když dojde na vysvětlení tvých teorií, tak pouze plkáš a snažíš se zesměšňovat, to moc nehovoří o tvých znalostech a inteligenci.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

pošli odkaz

na homologaci držáku na prádlo,ty jako jejich odběratel máš jistě po ruce R^ :laughing: R^

pierrepetr

Sice nechápu proč v tomto vlákně, ale budiž.

http://www.uni-hold.cz/www/cz/certifikaty-a-osvedceni/

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

no vidím

jen jednu stránku a z ní nic není patrno,počet příloh 3,kde jsou?,ale zase dělaj to šikovně,pojištění odpovědnosti 5000000kč,možná ani oni nevěří,jak píše Morous,pojisti se taky R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zdar,jedinym a rozhodnym kriteriem pravdy je praxe a tu mas takovou ,jak jsi ji popsal (predpokladane ruseni nejakymi odrazy,vsak pouze u pristroje TECHNISAT).Vypada to na diplomovou praci...presto mi vsak tady bohuzel neco nesedi.Jak radili kolegove,pokud mas tu moznost,strihni po kulach nekoho s relevantnim merakem a zjistete jeho chovani.Pripadne tame švacni pro odzkouseni (ala TECHNISAT) normalni 80 parabolu,zda i na ni bude mit dany jev vliv.Informuj nas prosim o vzniklem stavu prubezne,pripadne napis souradnice bydliste,jestli by tame k Tobe nevyrazil po dohode nektery ze zdejsich synku v plne vybave,aby to mohl zdokumentovat.Priprav rovnez domaci slyvowitzi a fajne klobasky:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Zkusil bych se zeptat těch aut, jestli nejsou na GPS panelu, kde bydlí majitel a zdali po příjezdu domů nezapíná R^ n ě c o R^ , co by mohlo případně rušit signál nějakou harmonickou.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

to hdpe

Musím si v nejbližších dnech plánovaně nechat zoperovat šedý zákal, roky jsou tady.
Díky za nabídku, měřicí přístroj je určitě lepší než "teploměr" přijímače.Určitě se ozvu.
Chci ještě před Vaším měřením udělat pokusy se zastíněním přímého signálu pro parabolu a zjistit, zda přechodný "boční" rušivý signál přijímač zaznamená nebo dokonce "přečte".
Vedle T 55 mám také 90 cm parabolu namířenou na 75E. Otočím ji na Astra 3 a bude se vidět.
V minulosti jsem měl na východním stanovišti Astru 3 z hliníkové 105 cm a výpadky byly. Tehdy jsem měl ještě starší Technisat Digicorder HD 2. Od paraboly k přijímači jsem měl 42m koaxu.

samorost

Zdar,preji uspesne absolvovani operace a pote se ostatni prkotiny doresi.

hdpe
Registrace: 11/2007

to pierrepetr

Ano, C pásmo bylo rušeno v pozici auta na opačné straně, cca 100m zezadu. Co je směrový diagram paraboly, je mi dobře známo i z mnoha hodin u ní.
Tehdy jsem měl Manhattan 2500, 2m prime focus a táhlový motor se čtyřmi dráty. Přijímač měl pouze jeden teploměr, síla byla ukazována délkou pásku, kvalita barvou pásku. Pásek klesl krátkodobě k nule a vrátil se.
Princip ovlivňování paraboly musí být odlišný od normálního příjmu, jinak si to nelze vysvětlit. Elektromagnetická pole mohou mít i jiný tvar, než "přímka od družice".

Nejsem sám, kdo ztrávil hodiny u parabol. To, že nikdo zatím nepopsal podobné zkušenosti, si vysvětluji takto:
1. Profesionál při směrování paraboly má v chodu měřák a na něm celé spektrum kmitočtů. Hlídá si průběh spektra. Jedna frekvence ho nevzrušuje. Až je s nastavením hotov, pro jistotu proletí některé zajímavé frekvence. Je ve spěchu, musí vydělávat peníze...
2. Amatér, který "šetří prachy" si parabolu nějak nastaví pomocí teploměrů a je spokojen. Přechodné výkyvy ho nezajímají. Hlavně, "že to hraje".
3. Děj se vymyká běžnému názoru na princip paraboly.
4. Odborníci se domnívají, že vyzářený signál "odrazu" z kovových povrchů je zcela nepatrný. Jaký je poměr přímého signálu a vyzářeného z kovového povrchu, nikdo nedefinoval.
5. Vzhledem k délce vlny se jeví malá pravděpodobnost koncentrace signálu na úroveň, kdy bude mít vliv. Možnosti koncentrace signálu pomocí pozice pasivně vyzařující kovové plochy nejsou všeobecně známé.
6. Roli bude hrát také uspořádání pozice paraboly a směru silnice.
Tož tak, Tvé invektivy beru sportovně, protože Tě naprosto chápu. Vnímám výhradně humornou stránku věci a sranda je vždy vítána, aspoň pokud se mě týče! Ale já si z nikoho pr-el nedělám!

samorost

Měl jsem možnost vidět konvertor v "akci".....fungoval jen na 19,2 nebo 28.....23,5 prostě neviděl!!!Silné rušení z okolních silných pozic.....letěl rovnou do kontejneru.......Jiný konvertor fungoval naprosto bez problémů.....Na bargrafy se vykašli a změř to!....nebo dá se to vůbec "změřit"?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

to Kamil 4

je tam Quad, tři vývody jsou aktivní trvale, jeden pouze občasně. LNB to nemůže být, protože jde vysloveně o krátkodobé, popřípadě časově omezené výpadky. LNB by šel nebo nešel. Zemní smyčku umím.
Díky za snahu pomoci.

samorost

@samorost

Ja jsem se neposmíval na Fergusony nedám dopustit.Mám AF7318UCI,Arivu200,Arivu650i a vše šlape OK R^ .

miku
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra