Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Plast.okno a parabola

Zdravím všechny na skle! Mám otázečku,která se týká instalace paraboly (60cm) na plastový rám okna bez toho,že by se vrtat do rámu.Chci se zeptat,jestli to vůbec nějak jde a zda-li je to spolehlivé.Děkuji všem za fér odpovědi!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plast.okno a parabola

Petře jsi trapnej, držák má certifikaci od Technického a zkušenmího ústavu stavebního v Praze.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kubíčku

ty jsi ji viděl?,držák prádla jistě R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ano, je dodávána s každým držákem.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Poslouchej Kubo, viděl jsem ten náčrt v PDF a to mi stačí. Až z toho budeš mít průser a pudeš si sednout, tak si na mě vzpomeň. Radím Ti dobře. Najdi si práci, na kterou stačíš a tohle vypusť. A ještě si děláš reklamu .. asi na kriminál... Nikdy nemůžeš vědět, kdo všechno tohle čte Rv Rv

PS.Jamess: Tohle asi ne. POdle mě jedině šikovný rozpěrky, jak píše Piere, s bodcem na konci ...v rohu svařený s malou trojúhelníkovou výztuhou, zamaskoval bych to truhlíkem s nějakou popínavou kytkou. Ty bodce ať jdou do tvrdýho.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

neboj,kuba to má zmáknutý a ani nevíme odkud píše,možná už má internet na cele se zárukou dva roky R^ :laughing: R^

pierrepetr

jinak ten

certifikát,(pouze první stránka),vydala Ostrava pro ostravskou firmu,což je pochopitelné,známosti fungují,ještě bych to bral,kdyby tam bylo napsáno,pro paraboly do velikosti bla,bla,bla,ale takto suveréně postavená certifikace,to si tam můžu dát 120tku a bude to OK i s certifikátem R^ :laughing: R^

pierrepetr

Piere

Dneska je kdejakej domácí kutil odborník a montér podle toho to taky vypadá. V tejdnu jsem byl něco odvirovat a paní si stěžovala, že jí někdo instaloval repráky k LCD TV a když na to sáhne, tak jí to praští. Monter jí tam dal nějakou sadu, co se dává k PC. Zkoušečku jsem neměl sebou, tak jsem jí řek, aby hlavně okolo nezalejvala kytky a zavolala správci nebo elektrikáři. Když takovej v.ů.l někoho zabije a eště si za to nechá zaplatit, tak ten mrtvej už neřekne, jak to bylo. Když se ta parabola utrhne a spadne na kočárek s dítětem, je konec. Pamatuješ, jak spad ten most na vlak, dodnes nikdo nebyl potrestanej. Přitom jasně chyba technickýho dozoru a koordinace. Když se chci stát satelitním fandou, mít nainstalovanou parabolu a vše co s tím souvisí, tak si musím především zajistit příslušný byt s orientací k jihu a nějakým balkonem nebo terasou a ne to bastlit takovýmhle způsobem. A když na to nemám, tak to nedělám a raděj si koupim akvárium s rybičkama.

Morous

Pánové,vy dva bastlíři a rozpěrka, ha ha jste opravdu směšní. Tady je opravdu potřeba pracovat s odzkoušenými a certifikovanými věcmi. To je jedinná cesta, jak se nedostat do průšvihu. Vaše amatérské tyče a návrhy řešení, to je ta nejméně vhodná cesta.
Jamess96 nenech se ovlivnit hloupými řečmi a takovouto věc řeš jako profesionál, to se ti vždy vyplatí. Amatérská řešení jsou cestou k průšvihu. Tento držák je vhodný na 60ku parabolu, nebo na parabolu panorama. Uvidíš, že budeš spokojenej.

kuba

Vypadá to hezky. Ten okenní sušák a držák paraboly prošly náročnou certifikací a navíc splňují požadavky o radiační ochraně a držák paraboly je ještě ke všemu vodný pro zatížení do 20kg. To je myšleno za provozu za úplného bezvětří nebo při přepravě k zákazníkovi?

dvb.cz

http://elektronika-kubat.eu/akce.html

borsalino
Registrace: 11/2008

"Tady je opravdu potřeba pracovat s odzkoušenými a certifikovanými věcmi"
ona i ta rozpěrná tyč má certifikát a ve světě se běžně v těchto případech používá,tento vynález české firmy,kdy úspěšně prodává sušák na prádlo a rozšířili nabídku,kdy ho upravili pro upevnění paraboly,jistě nekupují zákazníci z celého světa R^ :laughing: R^

pierrepetr

pro inspiraci

http://www.google.cz/search?q=Easy+Mount+DIY+Fensterhalterung+Easymount&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=huzqUqSBN4rg7QaWuIHoCw&ved=0CG0QsAQ&biw=1066&bih=534
R^ :laughing: R^

pierrepetr

Nic proti použití certifikovaného zařízení nemám a toto řešení se mě taky líbí.I když nikde nevidím jak je fixován pohyb paraboly do strany. Ta jedna plastová spojka nahoře nebudí moc důvěry, ale budiž. Dále jsi málo chápavý petře, mě jde o to, že bych nikdy nedoporučil "rozpěrnou tyč bez vrtání", kde jsi nedal odkaz ani nic neupřesnil. Takto to vypadalo, že si ji má vyrobit sám, což je hrůzná a nebezpečná rada.

kuba

nikomu

jsem neradil,aby si to vyrobil sám,i když pokud je v oboru,může to vyrobit lépe,než ti číńani,nevím,kdo z nás dvou je málo chápavý,ale já tě chápu naprosto,navíc toto řešení nepřenáší sílu na okenní rám,ten sušákovej vynález jsem viděl po roce provozu,z poloviny vyklepaný lepidlo mezi rámem okna a panelem,z venčí i zevnitř na mě koukala pěna,ale jsou situace,kde jiné řešení,než to chytit k oknu není,ta tyč zase nejde použít,pokud je z boku okna zatepleno,proto jsem o tom psal,ale tazatel nic neupřesnil a my se tady dohadujeme R^ :laughing: R^

pierrepetr

pokud je v oboru,může to vyrobit lépe,než ti číń

Bože, kdy už začneš trochu chápat? Vůbec nejde o to kdo a jak to vyrobí, ale o certifikaci, která chrání montážníka.To je tak těžké to pochopit?

kuba

A kdo nebo co ochrání toho, kterého to poraní nebo přizabije, když to spadne? Když vítr utrhne i plech 1/4 m2 z kapličky nad komínkem z digestoře.

Morous

Morous

Nespadne, držák který doporučuji prostě spadnout nemůže. Stačí ho jednou vidět a je ti to jasné. Plky žvaní jen ti, co ho neviděli.

kuba

kubíčku

hezky si to rozjel ,certifikace ještě nikoho nezachránila před smrtí,max. montážníka před odpovědností,ale pokud si to namontuji sám a někomu to spadne na hlavu,tak mě je kus papíru víš k čemu,ale že to vůbec řeším,já nikomu tento certifikovaný sušák na prádlo nikdy nebudu montovat,v nejhorším případě tu certifikovanou tyč R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

byl jsem mimo ČR a neměl jsem čas písnout... Ano,zatepleno již nějakou dobu máme,ale myslím,že by neměl být žádný problém-na 65cm parabolu !

jamess96

Jamessi

Hlavně se pojisti a chtěj ten certifikát. A až Ti to budou montovat, tak se nezapomeň zeptat, jak ten sušák na tom plastovým parapetu odborně ochránit proti blesku.

Morous

jamess96

problém neni žádný. A věř, že na rozdíl od zdejších mudrců o tom něco vím.

Ten hromosvod pobavil. :laughing:

kuba

Tak to trochu rozveď. Je tam rameno a trubka, 2 kostky a pár šroubů. Kotvicí háčky se zaháknou do drážky v rámu okna a co dál? Je tam nosná trubka T, a pojistná trubka U, která pomocí přítlačné vzpěry W má udržet případný moment ve vertikálním směru směrem nahoru, na opačnou stranu to drží podpěrná nožka n. Tohle o tom víš? Na dětský větrník je to možná dobrý, nebo jako držák pro malou meteostanici, může to vypadat i hezky, ale na parabolu, dokonce někde píšou i 80cm??. Na 10 nebo 15 let?? Napadlo Tě vůbec,co může plast po 10-ti letech udělat???
Až už to Admin raděj zavře, nebo se toho ještě někdo chytí a podá oznámení pro obecné ohrožení.

Morous

Morousi, nedokážu takto hodnotit jako ty, co jsem nikdy neviděl. Obdivuji tvoji odvahu .

kuba

Jsou k tomu výkresy, nebo snad ne? Z toho si to vyčte snad každej.

Morous

@Morous

no já nevím,ale tady jen silně teorizuješ o tom,jak ten držák nevydržík,jak uletí a máš z toho evidentně radost.Ale nabízí ho i jedna sat. renomovaná firma a ta,kdyby byl skutečně tak na nic by ho prostě nadávala do nabídky.Mimochodem-máš nějaké důkazy o tom,že už to někomu někde ulítlo? Díky za rekci a měj sa! :-/

jamess96
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra