![]() |
|
Plast.okno a parabolaZdravím všechny na skle! Mám otázečku,která se týká instalace paraboly (60cm) na plastový rám okna bez toho,že by se vrtat do rámu.Chci se zeptat,jestli to vůbec nějak jde a zda-li je to spolehlivé.Děkuji všem za fér odpovědi!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
Kdo chce na 80ku parabolu tak tady je.http://www.eshop-rychle.cz/unihold/eshop/5-1-Predokenni-drzaky-satelitu/0/5/26-Predokenni-drzak-satelitnich-anten-PDS-700-KTopfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Plast.okno a parabolaZdravim panove drzaky od Uniholdu i montuju uz 3 rokem tak cca 1 za 3 mesice. A nikdy nebyl zadny problem jeden mam i doma kvulima zateleni a zatim se nehnul. Prvni co jsme kdy namontoval tak na nej koukaji rodice a taky OK je dobyry max na paraboly 65 cm. Mimochodem jedno velke BD na Severu C je bezne dva na zteplene panelaky ve velkem ( kombinace susak drzak), myslite ze si lajznou pruser? Asi ne CO :D Dalsim prikladme vyrobce je Bagio tam si ho muzes nechat vyrobit na miru.Nevim, ale prijde mi ze treba O..o nejsou zadni amateri bez problemu ho namontuji.... Takze pan PP by mel jit k sipku! Mimochodem kazda vetsi firma je pojistena tak v cem je problem. Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
@linuxikdíky tobě i nick "kubaL. Také si myslím to samé a bude na něj parabola 65 Fuba,takže žádná velká zátěž to nebude... Ještě jednou díky za reakce - všem!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
tady je kompletní montáž i výkresMinimálně čtyři pevné kotvící body je rozhodně lepší než rozpěrka.http://www.eshop-rychle.cz/unihold/eshop/5-1-Predokenni-drzaky-satelitu/0/5/5-Predokenni-drzak-satelitnich-anten-PDS-500-K/download#anch1 Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
jamessituším só hanák ale u nás to včera vyvracelo ploty a dnes to zase začíná.já bych to nenamontoval ani kdyby platili zlatem ! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
@tonek...pokud si na rovině,neřeknu ani slovo.Ale kámoš bydlí mezi kopci,kde se vítr láme a ploty nepadají,takže to není nic hrozného.Ale jinak díky za info,že u vás padajů ploty.To jsem nevěděl! :lookaround:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
JamessTo není o nosnosti ale o rázech při poryvu větru, především v horizontální rovině. Já nikoho neterorizuju, klidně si to nech namontovat. Je mi to ukradený. Ale mám 3 děti a malý vnoučata. Kdyby se stalo, že se podobnej krám utrhne a dojde k poranění někoho z mých blízkých, tak si toho dotyčnýho montážníka najdu a uříznu mu hlavu. A bude mi jedno, jestli na to má certifikát nebo ne. Protože pro mě je to především nezodpovědnej člověk, kterej za prachy udělá cokoliv. Ještě bych to připustil u hliníkovýho rámu, se zavětrováním do strany alespoň přes nějakej silenblok Ale u plastu?? Měl jsem Alpiny, certifikovaný pro ZOH. Po 10 letech mi doma, když jsem si v předsíni připravoval lyže na sezonu, po obutí bot a zapnutí přesek upadla podrážka. Zkusil jsem druhou, to samý.To samý se mi stalo na bruslích/byly to taky přezkáče/ jo plast je plast. Je zajímavý, že v popisu na tenhle krám není nikde zmínka o povětrnostních podmínkách, stanovišti umístění, v jaké výšce/poschodí/, něco o směru větru, hmotnosti paraboly a podobně. Věřím tomu, že někde nízko, ve stínu a v závětří to může sloužit i několik roků, ale v 8 patře a v místě, kde převažují severozápadní větry, kde je v létě +3O a v zimě -25, toho bych se obával. Přeji pěkný pokoukáníčko na 55 parabolu, která když se obalí sněhem a ledem váží trochu víc než normálně. Taky to může urazit padající sníh ze střechy Kuba: Minimálně čtyři pevné kotvící body je rozhodně lepší než rozpěrka Můžeš prosím tě rozvést ty kotvicí body? Jako kotvicí bych z velkou dávkou fantazie možná označil ty plechový háčky, do drážky pod rámem okna. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
kluciněkdo věří v boha a nikdo ho nepředělá,dejte si na ten sušák parabolu a je to,co je platný certifikát,když kotvení ve zdi zařídili ukrajinci,co lepili okna mezi zdi,to jim věříte?,že tam dali slušné kotvení,věřit nestačí a ohánět se certifikátem už vůbec,já jsem ten držák viděl po roce provozu a stačilo,hodně štěstí s montáží a pojistné lanko,kdyby přeci jenom,ač certifikovaný upadl,aby zůstal viset R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Plast.okno a parabolaMorous.Re: Ale u plastu??Můžeš mě říct, kde v nosné části je plast? Vše je totiž hliník a kov.Plast jsou krytky a pod. Bože, proč pánové si plácáte triko aniž byste to někdy viděli? Jo jo, dejte si rozpěrku, kde je jedinné uchycení plastovým (jedinným) dílem konzole pro parabolu s opěrkou. Na toto řešení by možná vaše kritika platila. Tady už opravdu platí jedinné: "kdyby hloupost nadnášela......" http://cms2.netnews.cz/files/attachments/94180/20724-montazni-navod-drzak-satelitu.pdf pierrepetr: Re: když kotvení ve zdi zařídili ukrajinci,co lepili okna mezi zdi,to jim věříte? Á... argumenty řídnou, tak je třeba přitlačit, co kdyby to okno vypadlo, že? Ale máš ještě rezervu, příště můžeš přitlačit víc! Co kdyby vypadl panel s oknem, kterej nějakej nezodpovědnej zedník, špatně zadělal? No to by bylo ono, tudy ještě přitlač. Proč ty si petře s takovou chutí dokážeš každý den dělat ostudu? Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Plast.okno a parabolaJsem přesvědčen, že vidina peněz může člověka donutit k předělání sušáku na držák.Podle mě to přesně vystihnul Morous: Je zajímavý, že v popisu na tenhle krám není nikde zmínka o povětrnostních podmínkách, stanovišti umístění, v jaké výšce/poschodí/, něco o směru větru, hmotnosti paraboly a podobně. A předražené to může být i mimo jiné proto, že pokud to někoho zabije do dvou let od montáže a soud by mohl vinit výrobce ne montážní firmu, tak se odškodnění musí z něčeho uhradit.. Ale chápu, že někomu přidají na obratu 4 paraboly ročně, které se s tímto sušákem vyplatí zariskovat..ať je mu zem lehká ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Plast.okno a parabolaJo, ono tam není nic o hmotnosti paraboly? Ale kuš!"Státním zkušebním ústavem v Praze byl držák testován a certifikován na maximální zatížení 20 kg." A testuje se asi jak? .... Namontován na okně a provedou se zátěžové zkoušky. To lze dohledat, kdo nevěří. Nebo máte snad jinej nápad? P.s. Co má s problémem společného patro? (ve druhém ano, ve třetím už ne?) :laughing: :laughing: :laughing: Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Plast.okno a parabolaJinak jste si nikdo nevšimli, že ona certifikace platila do července 2013. Alespoň číst by to chtělo. :laughing:Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
@kubajo jo.Ono se to tam píše - ta zátěž paraboly.Jen je škoda,že není psáno konkrétněji.Těch 20kg se dá krásně převést.Na 60cm to vychází cca na 110km/h vítr na 80cm a výše je pochopitelně při takovém povětří zatížení větší.Např parabola 80cm má při 150km/h zatížení cca 75kg!!! A to už je skutečně na pořádný držák do zdi :8) :8)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
dodatekna tu 60cm to prostě není žádný risk a při bezchybné montáži nemůže nic hrozit! Koneckonců ty a nick linuxík to jak píšete montujete,tak asi s tím máte větší zkušenosti,než tady ti posměváčci a teoretici. Tím to tady diskuzi končím-mám jasno a děkuju všem za reakce!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
![]() |