![]() |
|
Propojení přijímačů na 17 mPoradˇte prosím s propojením přijímačů, ktetý mají oba scart a cinch v(ý)stupy na vzdálenost 17metrů. Scart jsem našel jen do 15 metrů, tak uvažuji o cinchích. Jaká bude ztráta na kvalitě?Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mSaxone co k tomu napsat? Asi máme na mysli každej něco jinýho. Nemá cenu tady zase tejden diskutovat o ničem. Tazatel napsal že se jedná o starší CRT, ak ať si to před instalací kabeláže dobře proměří a prověří, nebo ať zavolá odborníka.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Saxontady to nevidím,až tak zásadní,pro "AV přenos" stínění slouží jako stínění,ne pro přenos napětí,potom pro stínění signálu stačí propojit na jedné straně ,propojení na obou stranách na větších vzdálenostech může způsobit problém s vyrovnáním potenciálů,což vede k průtoku proudu stíněním a s tím spojené problémy(rušení atd.),nejlépe zkusit připojit a odpojit,pokud se nic nezmění,nechat zapojeno na obou koncích. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
pierreA kudy se potom uzavře elektrický obvod mezi oběma zařízeními, když na jedné straně kabelového vedení odpojíš země? Pokud chceš natáhnout ještě jeden provizorní vodič cca 2,5mm v průřezu, tak to potom ano, ale to zde nikdo nenapsal.Mě by jenom zajímalo, jestli to někdo opravdu zkusil, si například u nesymetrického analogového vedení na jedné straně odpojit zem? Teda zajímalo, vlasně nezajímalo, protože jsem si jist, že to nikdo neudělal, protože by to potom nefungovalo, páč elektrický obvod se musí uzavřít i v tomto případě. to není jako v případě, když do VF vstupu rozhlasového přijímače stačí strčit kus drát a ono se něco naindukuje... kostru lze odpojit pouze u symetrického vedení signálu, kdy se přenáší stejný signál dvakrát, jen jsou oba mezi sebou otočeny o 180st, aby se případné naindukované rušení na vedení na vstupu rozdílového zesilovače vyrušilo. Pokud obě zařízení, nemají signálové země propojeny jinak, nelze nesymetrické vedení mezi nimi obrat o kontakt kostry. Pokud se to udělá, audiosignál se nepřenese. Tohle je látka střední školy elektrotechnické. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
dodatekJelikož se bavíme se o uzavření obvodu střídavého proudu, takže i použití oddělovacího transformátoru je možné, ale to se zase uzavírá obvod výstupního obvodu zdrojového zařízení s primárním vinutím trafa a sekundární vynutí trafa se vstupním odvodem příjmového zařízení. A zde jedná o tzv. galvanické oddělení.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonasi na mojí střední elektrotechnické škole učili něco jiného,než na tvojí,zkus si to,mě to chodí i bez uzavření obvodu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Ještě dodatekbavíme se o slušné úrovni,ne o signálu z mikrofonu nula nula nic R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mTo je úplně jedno. Ja se bavím o jednovodičovém stísněném kabelu. U tohoto kabelu nelze odpojit zem ani na jedné straně.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonco slyšíš,když do vstupu zesilovače vrazíš šroubovák?,není to náhodou signál i bez uzavření obvodu?,ono jde taky o to,na jaké impendanci R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mTo, co popisuješ je uzavřený elektrický obvod. V tomto tématu se probírá uzavření elektrického obvodu mezi dvěma zařízeními. Pokud nemaji propojené signálové země jinde, nesmí se u jednovodicového vedeni přerušit ani stínění.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mSaxone, dal bych tam zpátečku. To si snad opravdu myslíš, že Tonek to myslel tak, jak si to Ty vykládáš? Že navrhuje přerušit el. obvod? Použil jsi slovo p.i.t.o.m.e.c, čož se od člověka Tvého formátu ani neočekává /nečekaná chyba/. Napíšu Ti to takhle: tazatel uvedl, že se jedná o staré CRT a použiju Tvůj výraz - každý p.i.t.o.m.e.c ví, že starý telky mohly mít na chassi dokonce i fázi. To je jedna věc. Druhá je délka vodiče a vodičů napájení a s tím spojené rozdíly potenciálů, jak píše Pierre. Dneska jsem si byl pro novýho magnáta a na mobilu jsem se koukal do diskuse, tak jsem si nechal vybalit a ukázat taky nějaký kabely. A první, co mi technik zdůraznil bylo, že vnější stínění se uzemňuje jenom na jedný straně. Takže namísto vysvětlování něčeho, co je tady snad všem jasné si vybal něco z tý průmyslovky, jestli nějakou máš, a mrkni se do nějaký chytrý knížky. Kapišto?I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Saxonono to je složitější,než se zdá,někdy je lepší jedna zem,než dvě,teorie ze střední je hezká,ale bohužel praxe je často jiná R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Morousco to je za kabel?,že jen na jedné straně uzemněn? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
PierreKaždý máme svoji teorii i praxi. Hlavně že nám to hraje, nebrumí a nevrčí. Nesymetrické vedení mám vyřešené už řadu let, symetrické taky. Jsem si jist, že nebudu nikdy potřebovat střihat na jedné straně jednovodičového vedení stínění.Morous: jestli ma ten kabel zapojené alespon jedno opleteni na obou stranách, nevidím v tom problém. Za ty pitomce se omlouvám(mladistvá vznetlivost). On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonty případy jsou jen výjimečné a to měl tonek jistě na mysli R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
PiereZajdi do nějakýho audiostudia a nech si ukázat víceplášťový vícežilový audiokabely, který jsou v metráži. Každá žíla má svoje stínění/opláštění, který se musí jak psal Saxon samozřejmě zapojit, jinak by to nehrálo. Nahoře je potom další plášť/stínění a na něm další bužírka, aby Tě to nepraštilo. To se potom dá na kostru. Podobně se dělaly i drahý Scarty. Ten má více pinů, označených jako zem, ale pak je tam jedna vnější, to je ten kovový rámeček. No a když se to zapojí na obou stranách a nezměří se to, a propojí se vzdálený přístroje, tak z toho může bejt malér. Nedávno takhle zemřel nějakej zpěvák, nezavinil to scart, ale chybně zapojenej prodlužovák na mikrofon.Já se v tomhle vyučil před léty, když jsem k tehdejšímu výkřiku Tesla Orava dával reprobednu. Držel jsem v ruce konektor a opřel jsem se o radiátor a dostal jsem šlehu /zatriasol ma prúd/. Taky jsme měli kapelu a dělal jsem bedny a kabeláž. No a na zkušebně nám v tom hrálo radio. Příčinou byl audiokoax, kterej někdo sehnal levně a ten měl udělaný stínění tak, že další drát byl omotaný okolo bužírky, prostě spirála. Dávno už se to tak nedělá, to jen pro zasmání. Uzemění bývá problém taky u starýho auta, který má prorezlý svary a je různě opravovaný. Tam většinou pomůže pořádnej drát na matku a očko. Ale k věci. Já bych začal u videa a přímo na konektorech bych změřil rozdíl napětí za situace, kdy jsou oba přístroje pod napětím. Volali mi jednou, že instalujou videoprojektor a že dostal ránu. Když to změřil, tak naměřil 70V. Babo raď. Moje rada byla jdi od toho, protože až zaprší, tak to může bejt víc a může to někoho i zabít. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
pierrepetrRe: co slyšíš,když do vstupu zesilovače vrazíš šroubovák?,není to náhodou signál i bez uzavření obvodu?,ono jde taky o to,na jaké impendanciHrušky, jablka brambory, všechno je stejné, že? Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubíčkutedy dnes máš svůj den,to je jako když krá.va hnojí do vody,když se bavěj dospělí šoupej nohama R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Morousmě zajímá ten kabel, co ti prodavač říkal R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mA co chceš vědět? Prostě kabel. Vybereš si jakej potřebuješI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousmyslíš 2x stíněný? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mNo jasně R^I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mTEd ráno po probuzení jsem si vzpomněl, ze jsem v ted v tydnu řešil problém s výpadky synchronizace digitálního mixpultu, kterej dostával audio signal i clock po elektrickém SPDIF nesymetrickem vedení. Mixpult byl profikus a nemel SDIF na skle/TOSlink/. Pult vykazoval občasné výpadky clocku, ty rány byli na zničení výškových reproduktorů. Taky si kluci zkoušeli trhat stínění a vono jim to potom neslo vubec :O , to byló překvapení :)))Přes AES EBU, coz bylo symetrické propojení bylo vse v pohodě, ale tyto výstupy uz byli obsazeny do prevodniků DAW. Vyřešil jsem to tak, ze jsem koupil levný převodník SDIF ze skla na kov/TOSlink-Cinch/ a bylo po problémech. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mZajímavý.Včera když jsem zapojoval toho Magnáta/aktivní/, tak bedna bez zesíku dělala rázy, hlavně když se pohlo s bednou. Koukal jsem na to jako zjara. Nějaký samopřebuzení. Membrána zarezonovala s okolím, proud naindukovanej kmitnou šel zpátky do zesíku a byl tam brum nebo rázy. Tak jsem snížil přednastavení/level, všechno zapojil, dal do AV recieveru měřicí mikrofon, spustil Audiodysney a znovu všechno nastavil. Zdá se, že to jede jak má. To jsou někdy věci. Kabelem to nebylo, protože to dělalo i bez kabelu. Nevím jak je to zapojený, ale uvnitř je nějakej obvod, asi nic moc. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mUvnitř je koncak a aktivní vyhybka/dolní propust/. Každopádně to chce u Wooferu nastavit i spodní ořez na cca 30Hz, aby se ti neutrhla membrana. Čau.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Propojení přijímačů na 17 mnastavilo mi to na 40I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
![]() |