![]() |
|
Skylink kódováníJak často mění Skylink klíče? Třeba na NGC HD nebo na HBO HD. Není to už neúnosné? Zdá se mi, že vždy při změně klíčů mi to na chvíli rozkostičkuje obraz. Je to možné? |
krejcim
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 96 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Skylink kódováníMyslis-li control word (CW) tak ten se meni kazdych 10s. |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Skylink kódováníTo rozkostickovani nesouvisi s dekodovanim, v tomto pripade. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE:Skylink kódovánína HBO se občas stane že zakostičkuje.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE:Skylink kódováníVzhledem k tomu, že tazatel zde řešil kostičkování již v jiných vláknech, zaměřil bych se na nastavení paraboly, kvalitu lnb, spojů, kabeláže atp., pak teprve by se dala řešit výměna "problémového" Vantage, změny kódů aspol. :lookaround: |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
RE:Skylink kódováníTento problém není u mě ale u mého otce, Vantage vyměním. Otec má topfield 2050 napsal dotaz na topfield a odpověděli mu že za to může častá změna klíčů, tak jsem se chtěl zeptat. |
krejcim
![]() |
|
RE: Skylink kódovánípokiaľ je pravda čo hovorí topfield tak ho podlož pod skriňu a kup tátovi normálny prístroj ktorý to nerobí. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
krejcimSmím vědět duvod výměny onoho problémového Vantage? |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
hoboPři nahrávání mi to cca každých 10-15 minut nahraje nějakou chybu ve zvuku či v obraze. |
krejcim
![]() |
|
re::to muze byt problem ve flesce nebo hdd nebo softu...42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
nebomá stejně blbě nastavenou anténu u vantage jako u toho Topfieldu |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Skylink kódováníChlapci u Vantage tedy u sebe jsem koupil nové LNB, konkretne toto: http://www.e-satelity.cz/lnb-smart-tt-twin-0-1db-titanium-edition/Tím se odstranily výpadky co jsem měl s LNB Monoblock Quad. Vybodnul jsem se tedy na 19,2! Došteloval jsem anténu, šlo to pouze minimálně, měl jsem ji dobře. Soft jsem tam hodil BEL Digital, vše přeladil samozřejmě. Nahrál jsem 2 hodiny z ČT24 zcela bez výpadku! Nahrál jsem 2 hodiny z Prima ZOOM 3 výpadky (kostičky v obraze a výpadky zvuku) Nahrál jsem 2 hodiny z NGC HD (15 takovýchto výpadků) Nahrál jsem 2 hodiny z nekódované Astra HD / RAI demo a měla taky 3 výpadky Klidně Vám napíšu jaký mám signál a kvalitu na jakémkoli TP. Myslím že je nastavená dost dobře, nikdy při žádném dešti ani při velkém větru se mi signál nezhorší a obraz nekostičkuje a i zvuk se nepřerušuje. Mám flešky: http://www.softcom.cz/eshop/sandisk-cruzer-fit-16gb-usb-2-0_d115923.html http://www.softcom.cz/eshop/patriot-supersonic-boost-16gb-usb3-0_d133705.html a pak dvě u kterých neznám název, ale u všech čtyřech se nahrávání z NGC HD chová stejně cca 15 výpadku nepravidelně za 2 hodiny Nahrávku otevírám v DVR-Studio HD2 a pokud tam zadám otestovat na chyby, tak mi to přesně napíše v jakém čase jsou. Vyměnil jsem LNB, druhý svod mám k tv do obýváku, tam to dělá taky. Nahrál jsem jiný soft. Nahrával jsem jak s modulem s origo softem 2.83, tak i s BEL digital v uni čtečce, nahrával jsem na několik flešek i dříve na WD HDD 1TB s vlastním napájením. Pořád stejný problém. Už mě napadá pouze opravdu problémový Vantage 7100S nebo je to tak častou změnou kódů, nebo nevím. Vyzkoušejte někdo s VANTAGE nahrávat, zda budete mít stejný problém. Možná že i vy ostatní máte ten stejný problém, že Vám to občas hodí kostičky, ale vy to ani nepoznáte nebo nepřiznáte. Pánové nejsem amatér. Živím se točením a výrobou reklam, dokumentárních filmů a podobně. Tady se můžete podívat: http://data.ftv-production.cz/Krejci/CZUB/CZUB_CZ557_Klip_1080p.zip Takže čekám na další chytré rady... No někteří raději neraďte! |
krejcim
![]() |
|
co tedyřešíš,nějak nechápu,máš ty výpadky dál?,bez nahrávání live,nebo jen při nahrávání? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
co tedyvýpadky stále mám. Řeším obojí. Při sledování mi to občas kostičkuje. Při přehrávání jsou výpadky ve zvuku a obraze.Na ČT24 to ale neudělá ani při live sledování ani při sledování nahrávky. Nahrál jsem 2 hodiny z ČT24 zcela bez výpadku! Nahrál jsem 2 hodiny z Prima ZOOM (3 výpadky-kostičky v obraze a výpadky zvuku) Nahrál jsem 2 hodiny z NGC HD (15 takovýchto výpadků) Nahrál jsem 2 hodiny z nekódované Astra HD / RAI demo a měla taky 3 výpadky Asi to bude ten "problémový Vantage", už je dost starý. Je také možné že to udělá vždy při změně kódování? Že si s tím starší přijímače tak rychle neporadí, tak to na chvíli rozkostičkuje? Nebo to je normální že satelitní přenos občas hodí kostičky a v nahrávkách je takovýchto výpadků a kostičkování více? Vyzkoušejte se na to někdo zaměřit a to ať už máte Vantage nebo něco jiného. Zda vám to občas rozkostičkuje. Stejný problém má otec s Topfield 2050 občas cca 4x do hodiny kostičkuje cca 1vteřinu při live sledování, nahrávat jsem nezkoušel. Já mám vedle v pokoji cca 3 roky starou TV Sony s DVBS2 tunerem a tam to nekostičkuje, nahrávat TV neumí. Už jsem zkoušel všechno možné, přenášel jsem TV s DVB-S2 i s Vantage abych vyzkoušel svody. Vždy to dělá jen u Vantage. Signál je úplně stejný jak v obýváku, tak ve vedlejším pokoji. Měnil jsem i karty v zařízeních, jednu mám Irdeto, druhou ICE. Nejspíš to bude typem satelitního přijímače a jeho stářím nebo častou změnou kódů od Skylink, nebo obojí dohromady. Podle mého to ale dělá daleko více lidem viz příspěvek od Saták1 |
krejcim
![]() |
|
co tedyTen Vantage je nejspíš úplně mimo. Teď jsem otevřel nahrávku z ČT1 HD - 78 výpadků za 3 hodiny nahrávky! Soft BEL-Digital. Čistá instalace včetně ladění samozřejmě.A Vantage dám dětem na hraní! Takže asi kupuji HD-BOX FS-9105+ |
krejcim
![]() |
|
chce tovtom STB kuknuť kondíky, ono približne každych 500 milisekund si STB pyta ECM od karty a tu niekde bude problém, bud to ECM nedostane, alebo je chybné a to može byť kludne sposobené kondenzátormy, ovšem máš Twin LNB, pozeral si či su tie STB zapojené na Jednej Fáze ?????, 220v. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
chce toPISTOK153 velice si vážím takovýchto rad! Twin LNB bych asi vyloučil, protože jsem to zkoušel i když jsem druhý koax. úplně vyšroubil a nechal v LNB pouze ten co vede k Vantage. Co myslíš? No ale ty kondenzátory by to být mohly i bych se k tomu přikláněl že to bude něco ve Vantage a soft to nebude ten už jsem tam dával tak desátý a vždy stejné. Klidně to rozdělám, ale poznám tam něco, nejsem slaboproudař. Ještě jednou děkuji PISTOK153 |
krejcim
![]() |
|
no....@krejcim: niekedy hej a niekedy nie, ono tie kondíky hlavne v zdroji nemusia byť vždy nafuknuté, či vitečené, ovšem merák na kondíky hlavne z večšou kapacitou je niekedy problém, Ja to robym niekedy tak, že ten kondenzátor merám ohm-metrom, jak odpor a vysledok by mal byť taky, že ak sa nabyje, tak by mala byť určitá hodnota na meráku, ak sa nabyja rychlo a hodnota na meráku sa ani len nespomali, alebo nezastavy, tak je kondík špatny, ovšem Ja mám automaticky merák, takže rozsahy si prepína sám, kamoš čo opravuje lcd to zasa roby tak, že ten kondík nabyje trebar cez 12v bateriu, a následne vyskratuje, tak zistí či drží kapacitu, ale aj to má svoje muchy.Mna ked to raz naštvalo, tak som kupil do STB šecke a odtedy mám pokoj, ovšem ani to nieje jedno, ake lacne šunty sa tam daju, ale večšinou som dodržal origo. Ja mám Opticumy, ale toto je bežny problém u večšiny STB. |
PISTOK153
![]() |
|
PISTOK153A sakra, tak na to si netroufnu. To se budu muset někde zeptat. Kdyby ještě někoho něco napadlo, sem s tím. Díky |
krejcim
![]() |
|
PISTOK153Nebo ho vyhodím a koupím ten HD-BOX FS-9105+ |
krejcim
![]() |
|
nevyhadzuj.aj keby si to mal všetko povymienať, tak je to pár korunová záležitosť, spítať sa možeš, ak máš nejakého známeho, ono to nemusí byť opravár , stačí amatér čo ti to odcinuje a pricinuje, Ja som takéto veci už robil v 15 rokoch. :))) Ono tiež niesom slaboprudar, a ani kamoš , máme síce SŠ vzdelanie, ale Automobilového zamerania, ovšem v podstate nemáme od tohto daleko, Ja takéto veci musím robyť aj v práci na roznych elektronickych zariadeniach.Takže taky Radioamatér by ti postačil, ak niekoho poznáš vo svojom okolí. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Skylink kódováníPištok, a slovenčinu jsi na tej strednej automobiloveho zamerania nemal ?? |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 285 |
![]() |
|
@bretahmal. :)))slovensky jazyk a literatura - vyborny :))) nemecky jazyk - vyborny občianska - chvalitebny etycka - absolvoval fyzika - vyborny telesny - chvalitebny automatizácia vyborny elektrotechnika - vyborny diagnosticke zariadenia - vyborny automobili - vyborny technologia opráv automobilov - vyborny odborny vycvik - chvalitebny čo k tomu dodať, iba ::: Vyučny List záverečnu skušku vykonyl: z teoretickej časti skušky s prospechom - vybornym z praktickej časti skušky z prospechom - vybornym celkové hodnotenie - PROSPEL Z VYZNAMENANIM R^ R^ R^ PS: a takymto niečim sa mlo kto vie pochvaliť :))) bohužial choroba si nevyberá :crying: mám 33 a neviem či sa dožijem vobec 40 cať. :crying: :crying: :crying: |
PISTOK153
![]() |
|
bretahFórum češtiny a slovenštiny je na jiném webu. Pro mě je důležitý obsah sdělení. |
krejcim
![]() |
|
PISTOK153Vyzkouším se zeptat a ještě se ozvu. Vytvořím nové téma zda se závada odstranila nebo ne. |
krejcim
![]() |
|
krejcimOK, vieš ono za skušku nič nedáš a toto nieje drahá záležitosť, možeš ma naisť na skype , nick mám rovnaky, len malimy písmenymi, ešte taky dotaz, ten FW si flešoval cez RS, či USB v STB, Ja toto STB velmo nepoznám, iba taky dotaz, lebo niekedy to USB Upgrade FW nieje 100%. |
PISTOK153
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |