Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

skylink - naladění mimo ČR

Prosím o radu,
zakoupil jsem kartu Skylink
jsem na Gran Canaria, parabola 120 přijímaŠ SAB Titan I HD 3606
Irdeto funkční, ale nejde mi naladit jediný transpo., kde vysílá ČT1 a proto neaktivuji kartu
existuje nějaký důvod, proč právě tento transpo.nejde v této zeměpisné délce?
je nějaká šance skylink aktivovat?
děkuji za radu

skye177
Registrace: 2/2014
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

tonku objasni ??

A kdy se má na tu parabolu na Kanár. ostrovech tou baterkou svítit : v kolik hodin místního času, za světla nebo po tmě ? A kde ta baterka má být : v ruce nebo upnutá v uchycovači místo LNB, .... atd.. ?? Jak to poznáme ? Dík Ti kolego za odborné objasnění, já tam pojedu na dovolenou, tak abych věděl. R^ R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

CES...

na kanáry dost velký lavor,nebo klec,tonka nech,udělal si sám domácí vězení R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

kuba

technisat je trošku lepší,ale trošku větší a tazateli by to ve španělsku asi stejně leželo v kufru,tak na astru1 max. R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

No kolega tonek je velký EXPERT na SAT-TECHNIKU, se od něj ještě máme co učit !?!?! :))) R^ :)))

CES

hele vy dva

chytrolíni , mám rád srandu , ale na úrovni!
každý jeden z vás měl možnost Šlapákovi vysvětlit proč se dělá oválná parabola! proč jste tak neučinili ?
Snažil jsem se to jednoduše vysvětlit aby to pochopila široká laická veřejnost včetně vás dvou.!!!
Že to přesto (na rozdíl od jiných ) nechápete není moje chyba!
Jde především o geometrii (resp. deskriptivní geometrii)
a je jedno jestli máš baterku v ruce nebo na držáku , a v Rychnově nebo Hradci čí na Kanárech!
Co se týče fyzikálních vlastností světla a sat. frekvencí je zde rozdíl několika ve vlnové délce několika řádu cca 50 000x
ale to v našem případě není podstatné .
To podstatné je, že kdo chce chápe a kdo nechce tak ať rýpe nebo se zeptá !?
tak ať z té hrušky nespadnete a užijte si dovolenou!
:8)

tonek
Registrace: 1/2009

tonečku

já to chápu,s tou baterkou ,ten příměr jsem tady před léty publikoval právě já a jako první R^ :laughing: R^

pierrepetr

tonku

Chápem , ale to je BINGO za 1.000 bodou, za parabolu a baterku. A spi sladce. R^ :))) R^

CES

pierrepetr

Re: s tou baterkou ,ten příměr jsem tady před léty publikoval právě já a jako první
To se fak máš čím chlubit!!!!!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kluci

Hlavně se nehádejte, náhodou mě to s tou baterkou docela pomohlo k pochopení základních principů a parabolu ač se mi nelíbí jsem nešel vrátit. Ještě musím přesvědčit ženu té se nelíbí vůbec. A na montáž na trojnožku asi zapomenu. Mám ještě jeden dotaz ale bojím se zeptat :))) Mám universal Twin LNB 40mm od Silver Tech IDLP-40TL+ 02dB to je v poho nebo musím pořídit něco jiného?

Slapak
Registrace: 2/2014

kuba

víš co je příměr?,to je jen pro pochopení ,jinak technicky to nic neřeší a pokud to pomohlo ,byť jedinému k pochopení problematiky,stálo to za to,samozřejmě pro odborníky tvého zrna to může být úsměvné,ty jsi se jistě narodil s LNB v ruce a parabolou na zadečku R^ :laughing: R^

pierrepetr

Slapak

neboj se zeptat,o nic nejde,místní guru nemá svůj den,podívej ono to chodit bude,ale nikdy nevíš,jestli je to maximum,pokud chceš před dovolenou laborovat,doporučuji přesně nastavit parabolu,azimut,elevace a skew na nějaké slabší družici a potom jen měnit různé typy LNB a vždy přesně vše dostavit,přitom kontrolovat,v nejhorším teploměry na sat. přijímači,pak si výsledky kvality zapiš k jednotlivým LNB,nejlepší si pak vezmeš na dovolenou,nekoukej na parametry od výrobce,i ten nejhorší může být pro tvoji parabolu nejlepší,pokud na to nemáš náladu,nic neřeš,třeba to chodit bude R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra