![]() |
|
skylink - naladění mimo ČRProsím o radu,zakoupil jsem kartu Skylink jsem na Gran Canaria, parabola 120 přijímaŠ SAB Titan I HD 3606 Irdeto funkční, ale nejde mi naladit jediný transpo., kde vysílá ČT1 a proto neaktivuji kartu existuje nějaký důvod, proč právě tento transpo.nejde v této zeměpisné délce? je nějaká šance skylink aktivovat? děkuji za radu |
skye177
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 10 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
tonku objasni ??A kdy se má na tu parabolu na Kanár. ostrovech tou baterkou svítit : v kolik hodin místního času, za světla nebo po tmě ? A kde ta baterka má být : v ruce nebo upnutá v uchycovači místo LNB, .... atd.. ?? Jak to poznáme ? Dík Ti kolego za odborné objasnění, já tam pojedu na dovolenou, tak abych věděl. R^ R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES...na kanáry dost velký lavor,nebo klec,tonka nech,udělal si sám domácí vězení R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
kubatechnisat je trošku lepší,ale trošku větší a tazateli by to ve španělsku asi stejně leželo v kufru,tak na astru1 max. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrNo kolega tonek je velký EXPERT na SAT-TECHNIKU, se od něj ještě máme co učit !?!?! :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
hele vy dvachytrolíni , mám rád srandu , ale na úrovni!každý jeden z vás měl možnost Šlapákovi vysvětlit proč se dělá oválná parabola! proč jste tak neučinili ? Snažil jsem se to jednoduše vysvětlit aby to pochopila široká laická veřejnost včetně vás dvou.!!! Že to přesto (na rozdíl od jiných ) nechápete není moje chyba! Jde především o geometrii (resp. deskriptivní geometrii) a je jedno jestli máš baterku v ruce nebo na držáku , a v Rychnově nebo Hradci čí na Kanárech! Co se týče fyzikálních vlastností světla a sat. frekvencí je zde rozdíl několika ve vlnové délce několika řádu cca 50 000x ale to v našem případě není podstatné . To podstatné je, že kdo chce chápe a kdo nechce tak ať rýpe nebo se zeptá !? tak ať z té hrušky nespadnete a užijte si dovolenou! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonečkujá to chápu,s tou baterkou ,ten příměr jsem tady před léty publikoval právě já a jako první R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonkuChápem , ale to je BINGO za 1.000 bodou, za parabolu a baterku. A spi sladce. R^ :))) R^ |
CES
![]() |
|
pierrepetrRe: s tou baterkou ,ten příměr jsem tady před léty publikoval právě já a jako prvníTo se fak máš čím chlubit!!!!! Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kluciHlavně se nehádejte, náhodou mě to s tou baterkou docela pomohlo k pochopení základních principů a parabolu ač se mi nelíbí jsem nešel vrátit. Ještě musím přesvědčit ženu té se nelíbí vůbec. A na montáž na trojnožku asi zapomenu. Mám ještě jeden dotaz ale bojím se zeptat :))) Mám universal Twin LNB 40mm od Silver Tech IDLP-40TL+ 02dB to je v poho nebo musím pořídit něco jiného? |
Slapak
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
kubavíš co je příměr?,to je jen pro pochopení ,jinak technicky to nic neřeší a pokud to pomohlo ,byť jedinému k pochopení problematiky,stálo to za to,samozřejmě pro odborníky tvého zrna to může být úsměvné,ty jsi se jistě narodil s LNB v ruce a parabolou na zadečku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Slapakneboj se zeptat,o nic nejde,místní guru nemá svůj den,podívej ono to chodit bude,ale nikdy nevíš,jestli je to maximum,pokud chceš před dovolenou laborovat,doporučuji přesně nastavit parabolu,azimut,elevace a skew na nějaké slabší družici a potom jen měnit různé typy LNB a vždy přesně vše dostavit,přitom kontrolovat,v nejhorším teploměry na sat. přijímači,pak si výsledky kvality zapiš k jednotlivým LNB,nejlepší si pak vezmeš na dovolenou,nekoukej na parametry od výrobce,i ten nejhorší může být pro tvoji parabolu nejlepší,pokud na to nemáš náladu,nic neřeš,třeba to chodit bude R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
![]() |