Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

plazma nebo led

poradte nekdo tv mam plazmu panasonic 42 v10 starou tri roky a potrebuji tv do loznice filmy sport s plazmou jsem spokojeny dosahuji led tv takoveho obrazu jako tato tv nebo mam jit zase do plazmy cena do dvaceti tisic

brumla
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 232
Odpověď v diskusním vlákně

RE: plazma nebo led

To měly být zvratky nebo vtipné popř. poučné?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

brumla

Určitě jsi udělal dobře, kdyby se v dnešní době ještě dala sehnat 32" plasma, tak bych děckám do pokojíku pořídil určitě plasmu, LCD potřebuje kvalitní zdroj a pokud ho nemá je to obazově o ničem....

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

Tomik535

pokud tomu říkáš zvratky,tak ty jsou tvoje z minulých reakcí,já je jen připomněl,co tam máš dál? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

brga to vyřešil

já mám z nostalgie CRT 95cm GRUNDIG M95-100IDTV,
ve dřevě a i zvuk je barevnej jak v žádné placce !

:)))

sorry ale musel jsem se zapojit neboť

KDO NEPLÁCÁ NENÍ ČECH :laughing:

tonek
Registrace: 1/2009

wladys

ta 32" LG chodí super,kdo ji má,ví o čem píšu,škoda,že se už nevyrábí R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ale já tomu přece nijak neříkám, ty nepoznáš otázku?

Tomik535

32pg6000 má moje sousedka a je to samozřejmě tragédie.

Tomik535

brumla

koupil jsi dobre, jen jestli neni mala :)
To co pises jsme ti napsali:
1. pokud chces mit LCD, ktere se obrazove blizi plasme tak za ni das minimalne 2x tolik
2. LCD ma nizsi spotrebu, takze pri nakupu LCD se ti vyssi porizovaci cena vrati na usporene elektrine za krasnych 20 let.
:)
brga a spol zapiste si ty 2 body nekam do denicku at se tu pristi tyden neresi znovu :)

JerryG
Registrace: 9/2013

Narodne muzeum tiez zhanalo do expozicie "elektronika nasich predkov" plazmu do exponatu, ale uz zohnali nejaku pouzivanu....co uz ked koncia. ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Plazma
Výhody
+ Vynikajúce pozorovacie uhly
Plazmové obrazovky ponúkajú oveľa lepšie pozorovacie uhly než LCD, na TV sa môžete dívať takmer z ľubovoľného uhlu.
+ Rýchla doba odozvy
Plazmové televízory dosahujú oveľa lepšie hodnoty odozvy, čo má za následok plynulejšie zobrazenie.
+ Vynikajúce zobrazenie čiernej farby
Plazmy ponúkajú výborné podanie čiernej farby, na rozdiel od LCD, kde nie je možné kontrolovať svetlo presne na pixel.
+ Stabilná hladina osvetlenia
Keďže každý pixel v plazmovom displeji svieti sám, nestane sa, ako niekedy pri LCD, že niektorá oblasť obrazu môže byť pri zobrazení tmavej scény svetlejšia.

Nevýhody

- Väčšia spotreba energie
Plazmové obrazovky majú väčšiu spotrebu energie než LCD obrazovky.
- Vyváženie farieb
V niektorých prípadoch plazmy nedokážu zobraziť sýto červené či zelené farby, oproti LCD technológii.
- Vypaľovanie obrazu
Pri plazmových obrazovkách sa stále môže stávať tzv. vypaľovanie obrazu. Pokiaľ budete dlhšiu dobu zobrazovať statický snímok, môže byť potom chvíľu vidieť na tienidle televízora. (Napríklad prepnete stanicu a chvíľu môže byť vidieť logo predošlej stanice.) Pri väčšine dnešných plaziem sa však výrobcom darí tento jav eliminovať na minimum.
- Menší jas
Plazmové obrazovky sú na prvý pohľad viac tlmené než LCD. V domácom prostredí to môže byť výhodou, vo viac nasvietenom prostredí naopak záporom.

Rozhliadate sa po novom televízore? Potom ste museli zaregistrovať, že na trhu existuje niekoľko druhov obrazoviek. Výrobcovia naviac pre tieto technológie niekedy mávajú svoje obchodné označenia, čo orientáciu príliš neuľahčuje. Ako sa v tom vyznať a pre akú sa rozhodnúť?

Situácia našťastie nie je tak komplikovaná, ako to vyzerá. Momentálne sa totiž na trhu vyskytujú dva druhy obrazoviek: plazmová a LCD. Však LCD je možné ďalej rozdeliť podľa použitého podsvietenia obrazovky (CCFL, Edge LED, Direct LED). Nižšie sa zameriame na hlavné výhody a zápory jednotlivých technológií.
Plazma
Výhody

+ Vynikajúce pozorovacie uhly
Plazmové obrazovky ponúkajú oveľa lepšie pozorovacie uhly než LCD, na TV sa môžete dívať takmer z ľubovoľného uhlu.
+ Rýchla doba odozvy
Plazmové televízory dosahujú oveľa lepšie hodnoty odozvy, čo má za následok plynulejšie zobrazenie.
+ Vynikajúce zobrazenie čiernej farby
Plazmy ponúkajú výborné podanie čiernej farby, na rozdiel od LCD, kde nie je možné kontrolovať svetlo presne na pixel.
+ Stabilná

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

LCD (Direct LED)

Biele LED sú maticovo rozložené za celou plochou panelu. Vďaka tejto technológii dochádza k rovnomernejšiemu podsvieteniu panelu než pri Edge LED, rovnako je možné použiť funkciu „local dimming“ a dosiahnuť vyšší kontrast a lepšie podanie čiernej farby. Local diming je stlmenie jednotlivých LED v mieste, kde je potrebné dosiahnuť sýtejšiu čiernu farbu. Aké sú ďalšie výhody a nevýhody Direct LED podsvietenia?
Výhody

+ Zlepšený kontrast
Vďaka LED technológii je možné stlmiť podsvietenie lepšie než pri CCFL a tak dosiahnuť lepšie zobrazenie čiernej farby.
+ Nedochádza k vypaľovaniu obrazu
Rovnako ako pri CCFL podsvietení nedochádza pri Direct LED podsvietení k vypaľovaniu obrazu.
+ Vysoká úroveň jasu
LED podsvietenie umožňuje dosiahnuť rovnako väčšiu úroveň jasu.
+ Menšia spotreba
Vďaka LED technológii dosahuje LCD s Direct LED oveľa menšiu spotrebu než LCD s CCFL pri rovnakom zobrazení.

Nevýhody

- Menšie detaily v tmavej scéne
Pri Direct LED podsvietení sa zobrazuje menej detailov v tmavších scénach než pri CCFL. Počet LED diód je menší versus 1920 x 1080 pixelov.
- Presvetlenie
Opäť z dôvodu nedostatku svetelného zdroja versus rozlíšenie sa môže objaviť mrak svetla okolo okrajov na veľmi tmavom pozadí.
- Horšie pozorovacie uhly
Rovnako ako pri CCFL má Direct LED podsvietenie horšie pozorovacie uhly. Pri pohľade z väčšieho uhlu sa na obrazovke začínajú strácať farby a kontrast.
- Cena
LCD televízory s Direct LED podsvietením sú drahšie, hlavne modely, ktoré ponúkajú lokálne stmievanie obrazu v určitých segmentoch.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

onanéééé

ty máš to copy od řádku ???

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

brumla napísal: "...prosel jsem za vikend s ¨kamaradem par kramu a zjistili jsme ze zadna led tv nema obraz jako moje trileta plazma..."

To môžem aj ja napísať, že som prešiel pár autosalónov, ale ani jeden nemá také auto, ktoré vypadá ako Škoda 105... R^

brga
Registrace: 9/2009

...a to ešte ani radšej nespomeniem ako to majú v tých "krámoch" pospájané!

brga

brumla

Tak nějak jsi tou cenou trefil hřebíček na hlavičku.
Jinak moje oko je p..a žádné blikání nevidí, tak že je vše ok. :laughing: :laughing: :laughing:

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

...to ani ja nepozorujem na Škode 105, že by mala nejaký menší výkon oproti Octavii 1,9 TDi...

brga

brga

Zase taková p..a to moje oko není. :laughing: :laughing: :laughing:

lachtan

Tak panákem si neprohloupil R^ R^ dobrá volba. Nech ty elcédéčkáře vykecat jak je ta jejich "bedna neštěstí" super . Hold kdo neviděl neuvěří . :)))

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Ano, přesně tak to je. Kdo nevidí blikat, neuvěří.

Tomik535

Tomik535

zase tvoje gramodeska?filipes ti nebliká?,škoda,že už není R^ :laughing: R^

pierrepetr

Koukám na to přes foták a nic nebliká ? :))) :))) že by měl tomík zrak lepší než muj sonák 16 megapixelový

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Ano Philips 8008s mi bliká taky. Naštěstí jen v režimu 3D (aktivní, abys pochopil proč), ale to už jsem ti prozradil moc. No naštěstí to nevidím sám a nemusíme ti ty zvratky věřit.

Tomik535

JJ ale když to nevidím ani já ani celá rodina, tak to předpokládám přeci na škodu není ne? :laughing: :laughing: :laughing:

lachtan

@lachtan, je tak těžké pochopit tohle:

Datum přidání: 16.02.2014, 19:59.04 DNES

@brumla, pokud nevidíš jak bliká, pak žádný problém.

Tomik535

Tomik535

V pohodě neber to jako narážku.Já se tímto vláknem, už vždy jen bavím.Proto jsem to bral tak,že to budeš brát ze srandy jak minule,kdy se toto vlákno, zde upnulo.Ani bych se zde s nikým nehádal.Každý at si koupí co chce.Já jsem spokojený s tím co mám.
Ještě doplním manželka mi nyní říká.,,Jak to že nebliká?Bliká vždy, když vezmu ovladač a zmáčknu, tak bliká ta dioda dole.,,
:laughing: :laughing: :laughing:
sakra bliká mi plazmu co s tím budu dělat. :8)

lachtan
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 232

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra