Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

45e aku parabolu???

Chcel by som sa opýtať ako je to u nás s príjmom tohto satelitu konkrétne frekvencie 11632 V. Od akej veľkosti mi pôjde táto frekvencia na 60 parabole, šla by aj na kempingovú parabolu?

domi357
Registrace: 5/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 45e aku parabolu???

No,
ja by som povedal, že na 60 parabole pôjde tak od veľkosti 90 cm. Viď: https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/45e/

Chlape, nehnevaj sa, ale tá Tvoja otázka nemá ani hlavu, ani pätu...

Eman
Registrace: 4/2007

45e aku parabolu???

Já bych doporučil 80 cm parabolu nebo je lepší než 60 cm protože když jsou povětrnostní vlivy tak to ruší signál.
R^

Macgyver1
Registrace: 2/2014

Macgyver1

"protože když jsou povětrnostní vlivy tak to ruší signál"
měl jsi na mysli vítr,nebo povětří?,je to přesně naopak,pokud je signál typu svářečka,je vždy lepší menší plocha,právě a protože když jsou povětrnostní vlivy tak to """méně""" ruší signál,ale protože to není svářečka,tak bych navštívil stránku s doporučením

Emana

https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/45e/

R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

"menší plocha .... povětrnostní vlivy .... méně ruší ...."
petře, mohu poprosit o překlad do češtiny?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

to bude asi tá jeho plazma.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Tato frekvence je svářečka,

45E mám na parabole Panorama o rozměrech 60 x 40 cm. Tato Panorama je nasměrována na 53E ohniskem a 45E šilhám! Bulharské hudební stanice jsou vysílány s velkým výkonem, parabola 60 cm je s rezervou. Odhaduji, že 45 cm by ji vzala. Kupovat malou parabolu, abych se přesvědčil, že to opravdu půjde, ale nebudu.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Pozici 45E chytám hlavně kvůli CITY-TV, používám nějakou obyčejnou parabolu 60cm (J.Č.) a většinou bez problémů.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

55cm

mascom +lnb black iverto dlouhe hrdlo jede 45E v pohode i z rezervou ...

WADER
Registrace: 12/2009

kuba

,že zrovna ty,expert se zeptáš,rád ti odpovím,proto jsem se ptal,co tím myslí,jestli vítr,tak čím větší plocha,tím větší odpor,tím větší třepání paraboly ve větru,navíc i vyzařovací úhel menší paraboly je více tupý,pokud stačí menší plocha pro silné družice,vždy je lepší nedávat zbytečně velkou parabolu pro příjem jedné pozice,pokud stačí takto?,jak tě znám,ještě budeš chtít něco doplnit,klidně se zeptej,rád pomohu,proto sem chodíme R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak to by mě opravdu petře nenapadlo. Vždy předpokládám, že každý parabolu přidělá pořádně a tyto vlivy se nemůžou projevit na signálu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

věřím,že jsi pár parabol někdy montoval,jistě víš,že nejde o pohyb mezi trubkou a třmenem,nýbrž o pružnost samotné paraboly,tedy plechu,nebo jiného materiálu,tuhost nikdy nebude 100%,jedině na zemi,kde ji zezadu zaházíš betonem,což ve většině montáží není,při větším větru dochází k deformaci samotné paraboly,čímž se LNB,ač třeba na místě,dostává mimo ohnisko a signál tedy kolísá,tak to je asi překlad do češtiny,dál to nehodlám rozebírat R^ :laughing: R^

pierrepetr

vetši parabola

se rovna uzky vyžarovaci diagram ,takže je citlivejšia na nastaveni , tudiš nachylnejši pri poryvech vetru , nicmene pri dobrem zestaveni poskytuje silnejši zisk :))) kurna jak z priručky :laughing:

WADER
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra