![]() |
|
sloučení TV a SAT signáluDobrý den Soudruzi,chtěl bych se zeptat zda-li s paraboly s diseqem a anteny DVBT mohu přes slučovač signálů vézt pouze jeden koaxial do setoboxu ariva 200 hd. A jak to pak v tom setoboxu probíhá ? Když chci koukat na dvbt nebo třeba eurosport.Děkuju moc tento slučovač - http://www.eltasat.cz/slucovace/slucovac-tv-sat-emp-e-105 |
aenstria
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 91 |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signálua na druhou stranu ho dej taky ale obráceně |
chvalina2
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluna konci to rozbočovat můžeš a nemusíš-ten stb si "přebere" co potřebuje...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluv arive 200 se na dvb-t nepodivas .. |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
combo,zajimave - takze combo na konci a muzu to napajet zesilovacem 12 V ? |
aenstria
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluzesilovac neni napajeni, antenu napajet nemusis a lnb na parabole je napajene ze sat. prijimace, pokud mas combo tak rozbocit (treba i konc. zasuvkou tv/sat) pred prijimacem a jeden koax do lnb-in a druhy do antenniho vstupu. po naladeni ve fergusonu byvaji programy ze sat a dvb-t tusim v jednom seznamu, tak si je jen seradit dle svyho. |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@aenstriaNic ve zlém, ale lovíš tu informace každý týden 3x a bohužel neumíš popsat ani to jak máš ten rozvod realizován a odkud kam co vede...těžko potom radit. Pokud máš nahoře parabolu a anténu se zesilovačem, tak si kup zdroj s napájecí vyhybkou a vlož jej mezi anténu a vstup do větve TV toho slučovače. Na vstup SAT zapoj parabolu. Dole nemusíš už nic ničím napájet! Jen jde o to, zda se nezávisle na konci tohoto svodu chceškoukat na DVB-T i DVS-S. Pokud ano, dej tam stejný prvek jako máš nahoře. Pokud budeš koukat jen na sat tak ten rozbočovač/slučovač dávat dolů k TV nemusíš. Ale to je to co nevíme to jsi nám jaksi nenapsal..zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluDělá si z vás kozy |
vafe07
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
gunter"na konci to rozbočovat můžeš a nemusíš-ten stb si "přebere" co potřebuje..."- ktere combo to umi? |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
TomicPůvodně napsal Ariva 200HD vidíš tam někde kombo? Čti pozorně! Mám na mysli před mou první reakcí?. Ne, protože to napsal až potom, takže takovému tazateli radit nestojí za to...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluK čemu bude slučovat tv a sat, když by pak stejně využíval jenom satelit. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 938 |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluTak mám nahoře parabolu na FTA programy nebot skylink uz nemam, 3x LNB a diseg - vedle mám hned novou antenu DVBT od VATENU s napájecí vyhýbkou a zesilovačem. K TV mi vede jenom jeden kabel - setobox ariva 200. Pokud by to situace vyžadovala - koupil bych combo - stím problém nemám. Dva koaxi vést nemůžu protože je to ve zdi. Takže hledám řešení. Jsem laik. |
aenstria
![]() |
|
@aenstriaz Tebe to leze jako z chupaté deky a z té místnosti kam to vede - ten koax to vede ještě jinam?? Nebo to je konec kabelu? Předpokládám že asi konec. Pokud ano, udělej to tak jak píšu někde uprostřed. Tím, že koupíš kombo nic nevyřešíš. Maximálně bys musel koupit s t-2 tunerem to by smyls mělo.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluTakže u arivy koncovou satelitní zásuvku např. AO 90 a zní 2 kabely jeden do arivy pro sat ,druhý do tv.Jak píšeš nahoře sloučit pomocí slučovače sat+ tv např .typ am do jednoho kabelu.Výstup z vyhybky pro tv zapojit na vstup tv u slučovače sat+tv.Na vstup sat. slučovače přívést výstup z disequ satelitní antény...Materiál ao 90 a am slučovač jsou od firmy fte... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 614 |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signálupokud dám dva slučovače má to vliv na kvalitu signálu ? Jsou t am nejaky ztráty? |
aenstria
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluGenosse a délku kabelu jsi napsal?Sloučením vždy vzniká útlum a to jak v použitých prvcích tak v kabelu, použivané frekvenci atd.Pokud nám nevěříš tak si to nechej zapojit a změřit odbornou firmou a ta ti pokud má kvalitní měřák s tiskárnou vytiskne protokol.... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 614 |
![]() |
|
@aenstriasamozřejmě že ano, Ty to nemáš napsaný na tom EMP výrobku?? Každý výrobce je uvádí, pokud to tam není tak na webovkách určo bude. Tipuju tak 2 x 3-3,5 db dohromady tedy 7 dB to už proTebe (nemáš-li to odborně udělané) bude hraniční. Raději jsi to měl nechat na pana Pipka jak Ti radili tuším jinde..zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signálujenže já jsem z odborníků vyléčenej - to co mi cpal za antenu a kecy okolo. Dnes je účel prodávat a vydělávat.Nebejt tady fora ,tak mi tam dneska visí trojramenná zrůda. Dneska každej dělá všechno od šroubku až po letadlo a proto to taky vypadá.Co si člověk neudělá sám, tak tomu nemůže věřit. |
aenstria
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáluVždyt ty si taky sám nic neuděláš. Znalosti nemáš a neumíš si vybrat ani odbornou firmu. Chybu hledej u sebe.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: sloučení TV a SAT signáludíky všem za info. |
aenstria
![]() |
|
![]() |