![]() |
|
Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole ImageAhoj.. můžete mi prosím pomoci s nastavením tohoto přístroje? Mám parabolu s motorem a nedaří se mi to rozchodit. Ten krám si myslí, že je na Astře1 a přitom je na Astře3. Pokud mám špatně nastavený nulový bod, jak se dá nastavit jednotlivé satelity ručně? Děkuji, nemůžu najít žádný manuál k tomuto image :(Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Zjisti si svou zeměpisnou polohu - langtitude/longtitude a ty údaje pak napiš do nastavení přístroje.A to je vše. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...to jsem zkoušel. Předpokládám, že souřadnice na mapách.cz65°37 34.715"N, 33°44 43.699"E lze chápat jako: 65,370 severně 33,444 východně ? Pak mi to natáčí jinam. Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...třeba když jsem nastavil ladění kanálů z pozice Astry3, chytilo mi to Vivu UK z 28E.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...třeba když jsem nastavil ladění kanálů z pozice Astry3, chytilo mi to Vivu UK z 28E.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...No ak si nastavoval parabolu podla nejakeho satelitu ako nulovy bod, potom musis ten rozdiel voci tej hodnote na mape zohladnit...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...jako nulový bod byl tenkrát nastavena Astra 1. Když ale u tohoto příjimače požaduji, aby natočil parabolu na nulový bod, chce to natáčet někde až do západních pozic (přesný cíl nemohu vysledovat, neboť mu v cestě brání zeď). Tak jsem nastavil dorazy.Nulový bod se nastavuje na motoru nebo v přijímači? Ptám se, protože jsem jej nikdy nenastavoval, dělal to jeden technik, co tu montoval parabolu. Když mám jako nulový bod nastavenou Astru 1, o kolik mám kde co posunout (zohlednit)? Děkuji Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...jako nulový bod byl tenkrát nastavena Astra 1. Když ale u tohoto příjimače požaduji, aby natočil parabolu na nulový bod, chce to natáčet někde až do západních pozic (přesný cíl nemohu vysledovat, neboť mu v cestě brání zeď). Tak jsem nastavil dorazy.Nulový bod se nastavuje na motoru nebo v přijímači? Ptám se, protože jsem jej nikdy nenastavoval, dělal to jeden technik, co tu montoval parabolu. Když mám jako nulový bod nastavenou Astru 1, o kolik mám kde co posunout (zohlednit)? Děkuji Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Chod na dishpointer najdi si svoje mesto a pohraj sa zo zemepismou dlzkou.Alebo zavolaj fachmana.....to nie je zehlicka.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Takto tie údaje nesedia ani pre Latitude,ani pre Longnitude.Samozrejme že ak je niekde inde než na Slovensku,alebo Čechách.Upresni svoju pozíciu(Bydlisko)typ motoru,či má Usals,alebo používaš Dyseqc 1,2 na natáčanie a vyhľadávanie iných satelitov.Inak je to v podstate jednoduché,pre mňa otázka 10 min.pre niekoho trápenie aj na týždeň,ak vôbec?Ak chceš viac,daj mi na seba nejaký kontak,ale tak,aby si neporušil sprosté pravidlo č.5.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...pri nastavení satelitu na požadovanú pozíciu, si si mal spraviť najprv reset motoru. po resete je to jeho nulová pozícia. to si neurobil. tak si to zopakuj.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Napiš nám tedy jaké že to město nebo vesnice má tyto bezesporu zajímavé souřadnice, a až zjistíš kde jsi udělal chybu, oprav si to a motor ti bude fungovat. |
matchboxx
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Souřadnice 65°37 34.715"N, 33°44 43.699"Enelze v žádném případě chápat jako: 65,370 severně 33,444 východně To jsi opravdu skoro na polárním kruhu v Rusku? |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
@jonnyqNa to nepotřebuješ žádný manuál,ale odborníka,který tomu rozumí,do 10 minut nemá co dělat |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Souřadnice 65°37 34.715"N, 33°44 43.699"Enelze v žádném případě chápat jako: 65,370 severně 33,444 východně aj keby bol v Rusku. Ani 12hodín 45minut 35sekund nie je 12,45 hodiny ,že? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...:) Tak už mi to konečně funguje. Fakt to chtělo pár stupňů přidat..Ted už řeším jiný problém.. mám naladěny programy Skylink a Freesat. Když zvolím kanál v channel listu, který vysílá na jiné družici, než na té, na které je parabola natočena, začne po vybrání kanálu blikat ikona družice, ale přijímač neposílá motoru instrukce k otočení paraboly a parabola zůstává na místě. Musím tedy složitě vyjíždět z channel listu a přes volbu vyhledávání satelitů navolím cílovou družici a počkám, až se parabola otočí. Nejde to i jinak? Přeci jen to byl drahý set top box a práce s ním čas zatím moc nešetří. Ovládání je strašně nepohodlné. Také by mě zajímalo, zda se dá přepínat kanály přes + a - na ovladači? Aktuálně mi to zobrazí seznam kanálů. Díky Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Vidim, ze mas co citat este, rozbal pritom aj navod a nejake forum, podla toho aky img pouzivas....... :8)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...no to bude veľký problém.radšej sa nejdem už ani vyjadrovať.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Špatny setting, proskenuj si všechny družice, případně nahrej správný seting |
matchboxx
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Divím se ,že takový expert, si kupuje přístroj z kterého má mindráky,vždyť na tomhle strojku,jede vše OK bez nějakých problémů,když mě přijde domů tak za 20 min.práce z továrního nastavení není co řešit a vše OK,včetně emu a sdílečky.Podle toho co zde máš za problém tak si dej dohromady setting,ten někdy nadělá problémy, používám stejný setting na DREAM 800HD se, na VU+Duo,OPTIMUSS O2,nebo na jiné přístroje jako je pingulus, golden atd v E2. a vše vždy v pořádku. za dvacet minut s přeflešováním,a nastavením není co řešit,včetně network a nastavení motoru. Jenom hloupý člověk má problémy hned z počátku,protože si myslí,že je chytrý.Když to tady čtu, tak zjišťuji,že toto forum navštěvují pouze hloupí lidi a navíc se neumí ani o sebe postarat. Malý problém a už zde píší, místo toho aby tomu nějaký čas věnovali a něco se konečně naučili,to mu se říká lenost a využívání ostatních/česká nemoc (nevhodné slovo)ů/. :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...AB forum tam máš vše a po lopatě. |
hrnek
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Trochu tolerance pánové, každý nějak začínal a johny, Ty ten přístroj neurážej /krám/, to samé si myslí on o Tobě... :))) a právem.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 164 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Seřízení motoru s boxem je otázka 20 minut.A co se týká těch krámu kdybyste viděli co se používají za přijímače v kinech na přenos z koncertu z new yorku ,ale to si nechám prosebe.Můj kolega audiofil,který tyhlety věci testuje říka,že nejlepším přijímačem co měl kdy v ruce tak byly echostary nebo chaparall monterey...ale to je už historie. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 614 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...mňa by skôr zaujímalo, či sa naozaj nachádza v tom severnom Rusku niekde v pustatine mimo civilizácie :D |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Vu+ Duo2 prodej a kup si nejaky Sk*link ready kram. Tak skvely prijimac jako je Duo2 neni pro lemply jako ty. |
Katikakus
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
RE: Problém s nastavením Vu+ Duo2 BlackHole Im...Netušíte někdo, proč mi na tomto přijímači nejedou žádné programy z Astry 3? Pár vteřin to hrálo a teď to nemůže najít žádný transponder, píše to o chybějícím SIDu u tv stanic. NEjedná se jen o Skylink, nejde mi ani Pohoda, ani ČT24. Když zapojím jiný přijímač, vše funguje. Příjem z ostatních družic také je v pořádku.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
![]() |
|
![]() |