Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniBox Sir ORF CI+modul

Po istom čase viac menej spokojného používania TechniBoxu Sir so Skylink kartou som chcel zastrčiť do CI plus slotov kartu ORF. Túto som si kúpil spolu aj s modulom ( http://www.digikabel-shop.at/index.php/orfci-p-pcoop-digi.html ) na ktorom je nálepka, že je ku ORF kartám. Modul s kartou som strčil do slotu a podľa návodu naladiť ORF počkať 3 hodiny a už ORF išlo. Iba pri prepnutí na iný program mi to vypisovalo:
E106-9 Service ist zurzeit verschlüsselt. Drücken sie OK oder Beenden um zu verlas"
ale po stlačení OK to zmizlo a bolo fajn. Samozrejme, že otrava, ale išlo to. Po dvoch dňoch zrazu začalo naskakovať už aj že:
E04-4 Bitte legen sie Ihre Karte ein
a zmizol mi už aj obraz potom a žiadne reštarty, žiadne odpojenie z elektrickej siete, žiadne nechané zapnutie ORF programu na ďalšie 3 hodiny nič nepomáha.
Orf mi napísalo, že Prijímač oprávňovacie informácie neuložil (úplne) na karte. Z tohoto dôvodu nemôže zakódované programy v ďalšom zobraziť.
Viete mi niekto dať nápad ako môžem to ORF tam rozchodiť?

JuroE46
Registrace: 2/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniBox Sir ORF CI+modul

No jo, pokud jsi rakouský občan s rakouským trvalým pobytem kartu si registruj, tzn http://digital.orf.at/show_content.php?hid=40 pošli Rundfunkteilnehmergebühr(GIS) a půjde to.

matchboxx
Registrace: 9/2012

CI+ modul ORF

Jasne som napísal, že kartu som si kúpil a že mi ORF odpisovalo. Takže takéto základné veci ešte ovládam. Aj dnes mi to ORF chvíľu išlo a teraz mi už iba vypisuje že E04-4 Vlozte prosim chytrou kartu v okne s názvom Podmienený prístup a Chybová hlášení. Takže nie nie som obyvateľ ani Rakúska, ani jeho občan, ale to na môj receiver nemá žiaden vplyv. Potrebujem jednu normálnu kvalifikovanú odpoveď. Do menu modulu vstúpiť viem. IRDETO CIPLUS CAM, Informace, Chytrá karta a tam už iba svieti Stav E04-4 Vlozte prosim chytrou kartu.
Takže otázka je či je zlý receiver, či modul a či karta. Alebo aj keď receiver modul vidí a komunikuje s ním, neznamená to ešte že vada bude v module?

JuroE46

Hmm, nevím jestli mi nerozumíš , tak ještě jednou a po lopatě, kartu ti v Rakousku sice prodají, a půjde ti pravděpodbě i nějaké promo, ale pokud ji neregistruješ u ORF s GIS tak jsi skončil,E106-9 a poté E04-4 je jasné jak facka.
Nebo si opravdu myslíš, že koupíš ORF kartu dáš doma na Slovensku do TV a karta pojede,nota bene když neplatíš poplatky ORF? Přemýšlej trochu.

matchboxx

Der Hinweis E04-4 bzw. E06-4 erscheint:
Die ORF DIGITAL-SAT-Karte ist nicht richtig eingesteckt. Bitte überprüfen Sie, ob der
goldene Chip zur Vorderseite des CI+ Moduls gerichtet ist.

pokial neplati to, co pisal matchbox.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Chlapci prosím. No tak. Kartu mi kúpil synovec, ktorý tam býva. Neviem, či na to aby ste mi pomohli potrebujete vedieť aj kde býva a koľko má rokov. Karta tam kúpená občanom, ktorý platí ako ste mi vysvetlili ich poplatky je freigegeben na 5 rokov. Je to rovnaké, ako keď ja som si kúpil kartu na Slovensku a pozerám satelit aj mimo hraníc Slovenska. Karta nevie kde sa nachádza. Karta dešifruje. Kartu som zastrčil čipom hore a dopredu. Dotlačil ju už x krát a opakujem niekoľkokrát mi ORF normálne išlo. Tak smer vloženia karty asi problém nebude. Ak vám to pomôže, tak dnes to chvíľu aj išlo a po chvíli fungovania mi to zase vypisuje potom ako som si zmenil jazyk cez to menu modulu že E04-4 Vlozte prosim chytrou kartu. Popisujem všetky príznaky, že či niekto kto nie je iba filozof, by vedel z toho že či je problém v module, alebo receivri.

JuroE46

Pokial tam je technicky problem, ako ti to ma niekto diagnostikovat na dialku? Je nejaky soft v masine aj v module predpokladam, okrem toho moze byt aj hw na oochode. To sa teoretizovanim na nete neda urcit.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Pokial tam je technicky problem, ako ti to ma niekto diagnostikovat na dialku? Je nejaky soft v masine aj v module predpokladam, okrem toho moze byt aj hw na oochode. To sa teoretizovanim na nete neda urcit.

liquere

No jo, jesnovidec nejsem, takže jsi si toho sice hodně napsal a to podstatné ne, a co na to říká strejda google?

matchboxx

Takže podľa toho, že viem vbehnúť do menu modulu sa nedá povedať, že problém nie je v receivri? Nemôže to byť na komunikácii medzi kartou a modulom? Niekde som pozeral napríklad parametre receivru Vantage a pri ňom bolo, že funguje spolu s modulom niečo na M. Takže úplne asi nie každý modul funguje v každom receivri.

JuroE46

@Juro

zial chalani maju pravdu, jednoducho ti skoncilo promo.
ten tvoj bratranec musi vyplnit tlacivo GIS to co bolo v zelenej obalke s kartou do ktoreho sa vpisuje cislo karty, jeho trvale AT bydlisko atp., a poslat k tomu sa tusim pridava zlozenka na eur21 za registraciu a za 2 tyzdne na karte zacnu ist ORF atp.; mimo toho ak chces stanice z AustriaSat musis este ist a ju zaregistrovat na
www.austriasat.at/MyAustriaSat
alebo
www.austriasat.at/hdaustria
podla toho ci chces "SD" balik tzv Plus Austria kde zadas donedavna jedine AT ucet kde sa trvaly prikas inkaso na 9.90mesacne, od teraz uz ide zadat (ze vraj aj) zahranicny ucet, samozrejme mesacne k 9juro pripocitaj 9? za medzinarodny transfer. U HD Austria sa zadava ako cislo karty tak CHipID modulu a tieto sa sparuju!! samozrejme modul je CI+ a taky musi byt slot/prijimac schopny.
Tu jedna drobnost pri SD staci dat prijem na ORF 1(SD) ale u HD sa synchronizuju veci na Puls4HD Austria a fakt naozaj to trva aj hodiny kym sa to spravi. Este sa osvedcila vec vypnut uplne prijimac aj zo zasuvky, vytiahnut modul, kartu z modulu, ktoru je dobre dat pri vsunuti naopak (ze vraj vnutri je maly kontakt ktory detekuje kartu a tym ze je chipom naopak len sa aktivuju obvody modulu ale karta sa este nenacita) a az po asi 7 fazach aktivacie CAM sa karta otoci - vsunie spravne a teda pri prijme zapisov za cas nabehne.
Vsetko niekolko krat overene otestovane a ide. Nie 1 som rozbehal.
Este drobnost u modulov kt su "ne certifikovane" co je nie CAM901 atp. neide zadat ChipID cez web do formulara treba im napisat alebo idealne volat na zelene cislo (funkcne len z rakuska) ze mas "svoj" modul a ak je to SMIT tak ti ho pridaju do systemu manualne. na 1 smartkartu mozes registrovat 3 ChipID, funguje aj TechniSat CI+, Cesky "Skylink" (Smit) a ten CAM901; s inymi boli problemy...
K

krikri
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra