Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Česke titulky na Film Europe HD

Mám Technisat DigiCorder HD S2X Plus a najednou mi přestaly jit česke titulky na Film europe HD na ČT HD mi titulky jdou muže mi někdo poradit? 3dní už to nejde.

saeco
Registrace: 1/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Česke titulky na Film Europe HD

A máš zapnuté zobrazování titulků u uvedeného programu?

amater3
Registrace: 5/2006

U přijimače technisat se to přepina v menu a to mam.

saeco

saeco

môžeš to nastaviť na dvoch miestach:
1/ nastaviš v menu "nastavenie-zvuk-titulky". Pokiaľ tam máš češtinu, tak na všetkých programoch s českými titl budú defaultne zapnuté. Ale nepôjdu ti automaticky v žiadnom inom jazyku
2/ na danom programe po stlačení "OPT" môžeš vybrať zvukové stopy a titulkové stopy. po prepnutí na iný program sa toto nastavenie ale vždy uvedie do stavu, ktorý je celkových nastaveniach.
Pozor, nahrávanie zapnuté cez timer nahrá titulky len v prípade, že sú nastavené podľa 1/

inak na FE idú titulky v pohode. včera a predvčerom som pozeral niekoľko filmov. Prijímač HDS2X.

Iná otázka na teba:
aké moduly používaš?
máš v prijímači 2 moduly a karty?
ak áno, funguje paralelné nahrávanie na TP s FEC5/6? t.j. napr. novaHD+primaHD?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

Zdravím,mám to nastavené v menu na češtinu,když to nastavim podle 2 a stisknu tlačitko opt napiše to jenom mnoha jazyky ale nic s tim nejde dělat ty titulkove stopy se neukaži,použivam jenom jeden modul Technicam cw Technisat das original,děkuji za odpověd pořad to šlo tak nevím jestli to není vada na modulu na čt hd mi titulky v češtině jdou.

saeco

saeco

keď klikneš na OPT objavía sa vľavo hore dve kartičky:
- zvuk a tam je ono MNOHA JAZYKY
keď klikneš OPT druhýkrát preskočíš na titulky a tam je
- žádné
- DVB česky. musíš šípkou dolu a potvrdiť česky.

pokiaľ nevidíš druhú kartu je niečo zle.

Dagy2

Dagy2

Dík za odpověd,když kliknu na opt po druhé tak to zmizne a není tam nic ještě jednou ti děkuji za ochotu.

saeco

saeco

to je nepríjemné. Na vysielaní sa totiž zrejme nezmenilo nič, u mňa všetko OK.
Skús vypnúť taký mäkký reset - podrž tlačítko vyp ca5sek, keď nepomôže tak prístroj na noc zo zásuvky.
Keď ani tak nič, potom
- záloha settingu na kľúč
- reset do továrenských nastavení
- vymazanie všetkých programov
- naladenie TP s FilmEurope, skontrolovať či tam titulky sú
- ak áno, download settingu späť do prístroja. Môže sa ale stať že to opäť zmizne. Potom len opäť reset a nové naladenie.
Ak nevieš ako na to, pomoc step-by-step je napr. v Tipoch a trikoch alebo ti tam pomôžeme.

Dagy2

Mám stejný problém ( také mám totožný typ přístroje Technisat ). U ostatních programů, které vysílají skryté titulky, se mi zobrazují ( např. ČT1, HBO a Barandov ).

vaki
Registrace: 5/2008

No co mi prošlo pod rukama tak většinou nešli korektně čest vyjímkám Dreambox nebo Vu ale i u HD Boxu mám problém.

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

vyzerá

že mám nejaký zázračný kus techni-satu.
s titulkami nikdy ani posledný týždeň neboli problémy. Pritom sledujem hodne FilmEu a Cinemax, kde musím titulky ručne aktivovať (v základnom menu mám "bez titulku" aby mi tam neliezli automaticky pri CT, Nova a pod).
rovnako korektne vždy išli titulky pre nepočujúcich aj na programoch 28.2E. Skontrolované zámerne včera po tomto dotaze.

ešte než všetko rozhádzeš podľa popisu vyššie skús obecný postup, t.j. ten program zmazať a znova naladiť.
Máš u FilmEurope v spodnej lište po stlačení INFO tlačítka ikonu "titulky", t.j. príznak, že prístroj detekuje vysielané titulky?

Dagy2

Dagy2

Zdravím ještě jsem chtěl říct,že po zmačknuti info tlačítka na spodní liště ikona titulku není.

saeco

saeco

dívám se i teď. Normálně tam všechno je - ikonka i kartička titulky.
když v pruběhu sledování programe zmáčkneš OK-žluté "STATUS" - zelené "audio-video" tak vidíš všechny dátové informace + všechny naladěné PID-y. Musí tam být PID pro titulky 3142.

Pokud chybí, zkus vymazat tento program a naladit znovu pomocí PID, i když pid pro titulky se nezadávají. Možná to pomůže, jinak asi reset přijímače.
Občas po různém vícenásobném přelaďění mu vyčistění neuškodí

Dagy2

Dagy2

Zdravím tak ted se dívám a je tam PID-TITULKY ale bez toho čisla 3142

saeco

saeco

"PID titulky" je tam napísané u každého programu, tak je ta stránka naprogramovaná v prístroji.
To, že ti tam chýba PID je prečo tie titulky prístroj nezobrazuje.
skús najprv vymazať úplne FilmEurope a naladiť cez pidy. Keď nepomôže tak odpojenie zo zásuvky napr. na noc (ale toto som nikdy neskúšal či to môže pomôcť, niektorí tvrdia že áno) a potom zrejme len továrenské nastavenie

Dagy2

Dagy2

Dnes jsem to měl v servisu i přesto že je tam nejnovějši software titulky neběži .

saeco

Bohužel jsem na tom stejně. Volal jsem na Omko. Poradili mi překontrolovat verzi SW - mám správnou. Ze Skylinku mi odpověděli, že u nich je vše OK. Přitom před posledním "přesunu" programů mi titulky u tohoto programu fungovaly bez problémů

vaki
Registrace: 5/2008

uživatel vaki

Přesně tak to mam ja byl jsem v servise Omko SW mám nejnovější všechno OK,mam takovy dojem že nas chce Skylink odrovnat myslim tim starši přijimače specielně Technisat,dvakrat mi odpověděli že mam zmačknout tlačitko opt titulky opravdu (nevhodné slovo)ni odpověd.

saeco

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra