![]() |
|
Technistar sir - vypínánímám 1 měsíc koupený z Omka nový sat. přístroj technistar Sir, a pročítal jsem tady už zamklý příspěvky ohledně dlouhého vypínání.aktualizace firmware mám zapnuty ve 3,00h. ráno,ale mám v něm stále starý software 2.46.44.1(2111).(23. únor 2012!) Lidi co psali ve starých příspěvcích mají i novější což nějak nechápu. Proč to řeším: V Omku píšou že ty novější verze firmwaru to 5 minutové dlouhé vypínání (klasické) vyřeší a bude se to vypínat už normálně. je už březen 2014 a zaráží mě že mám tak starou aktualizaci,přijímáč měsíc v provozu,karta funkční a furt je to na mrtvým bodě. díkec :))) |
talíř62
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 47 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
uživatel talíř62osobně bych problém řešil s prodejcem,buď poradí a nebo vrátit,vyměnit atd.2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
talíř1/ na technistar sir podľa iného vlákna nikdy nebol nový FW. daj link, kde čítaš o tom, že by to niečo odstraňovalo2/ automatický update vypni a hodinu navyše nastav na 20:00. Inak tvoj prijímač zbytočne zapne 365x ročne. Keď bude nový FW ľahko sa o tom dozvieš a bude na stiahnutie na webe výrobcu. 3/ SIR pri vypínaní hľadá update neviem čoho všetkého, zrejme fast scan a ďalšie veci, ktoré otravujú. zrušiť toto možno podľa návodu na frejku |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
talířcelé riešenie čo píše OO je, že máš držať vyp tlačítko, t.j. vlastne resetovať prijímač.u OO som nenašiel ani aktuálny soft. zrejme posledný je 2.46.0.7-2460b z 2013. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníopis z Omka:Vypnutí přijímače do pohotovostního stavu trvá příliš dlouho (přes 5 minut). Řešení: Při vypínání přijímače držte tlačítko "power" na dálkovém ovladači do té doby než problikne červená kontrolka na displeji přijímače. Poté již proběhne vypnutí do cca 20 sec. !!!! Oprava bude sjednána v dalších připravovaných aktualizací firmwaru, ten však musí vždy schvalovat společnost Irdeto B.V. a satelitní operátor Skylink z licenčních a certifikačních důvodů. !!!!! A proč teda se mě to neaktualizovalo,když tam mám furt tu starou verzi firmware když píšeš prý zrejme posledný je 2.46.0.7-2460b z 2013 a mám aktualizace zaplé.V noci při aktualizaci píše na displeji SCAN tak to jede. dnes dopoledne jsem psal email do Omka a Technisatu tak jsem zvědav na odpověď. :) |
talíř62
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníDady 2 prosím můžež mě dát tady odkaz na zrušení toho Fas scanu z toho Frejku nějak to tam nemůžu najít asi jsem slepý.ručně se to v tom Siru nedá nějak vypnout,nic tam na to nemají.mockrát dík |
talíř62
![]() |
|
talíř1/ presne ako si čítal. Jedinú radu, ktorú dala firma OO je držať tlačítko - nemám pocit že toto je štandardný spôsob vypínania. To je rovnako ako keď u NTB držíš tlačítko - vypnutie natvrdo.2/ to že ti píše v noci SCAN je práve to zapínanie 365x do roka. Ale nestačí dať len VYP, on zapne aj tak. Treba nastaviť čas keď je bežne SIR zapnutý, t.j. napr. 20:00h. 3/ to, že píšu "bude odstránené..." to je všeobecná prupovídka. či to vôbec niekedy bude je vo hviezdach. 4/ novší FW som našiel len na Technistar IR ale to je 0000/4743 takže to na český SIR nebude pasovať. Ten je 0000/4744. Zabudni že som niečo písal. 5/ všetky finty ako obabrať nezmysly tohto prijímača a urobiť z toho normálne funkčný prístroj nájdeš v prišpendlenom vlákne "Tipy a triky pre technisaty". Je potrebné použiť družicu USER1 a máš pokoj. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníTak dneska jsem dostal odpovědi emailem opis.Omko:Dobry den, aktualizace software u pristroju "Skylink Ready" podleha prave teto certifikaci ze strany poskytovatele sluzby ve spolupraci s vyrobcem. Omko Digital a.s. jako jeden z mnoha distributoru pro CZ/SK nema moznost toto nijak ovlivnit. Presto, ze Vami popisovana vlastnost, na kterou asi jako jediny z distributoru v ramci Fair-Play nase zakazniky upozornujeme, nijak vyznamne nebrani beznemu pouziti tohoto pristroje... Muzete se vsak na dalsi SW podporu dotazovat primo, u obou zminovanych a odpovednych subjektu, tedy:Skylink,Technisat. Skylink: Dobrý den, Skylink SW nevyvíjí, tudíž nemáme možnost jej ani opravovat.Toto je otázka na výrobce. Do Technisatu jsem psal emailem česky,odpověděly anglicky,že mám poslat email v angličtině nebo němčině. tak jsem to poslal překladačem google v angličtině,uvidím co mi odepíší. :zombie: |
talíř62
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníMám ještě dotaz.Já mám monoblok (19,2E a 23,5E),tak jak to mám nastavit, mám místo 2 družic 19 a 23 ,dát už jenom 1 družici to User 1? nebude ten monoblok dělat problémy,když už to pojede jen na 1 družici, |
talíř62
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníSkylink tento přijímač vyjmul ze Skylink Ready prave kvuli tomu, ze vyrobce dlouhodobe nereaguje na zadosti o opravu SW. Vyrobce nereaguje ani na opravy Technistar IR, ktere jsou kriticke a diky nim pristroje lide vraceji prodejcum. Technisat tedy skoncil, uz zadny Skylink Ready mit nebude a poskozeni jmena na trhu je uz vetsi, nez u Humaxe... |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
talír1/ družicu Astra 23.5E máš nechať tak ako je2/ v nastaveniach LNB máš v menu družice vybrať namiesto Astra 19.2E družicu USER1 a označiť ju ako 19.3E. Prístroj sa ťa opýta či chceš vymazať programy naladené u družice Astra 19.2E. potvrď vymazanie. Potom urob nové naladenie programov z 19.2E ktoré chceš pozerať s tým, že volíš ale USER1 družicu. Budeš mať rovnaké dve družice ako predtým, len názov sa zmení z Astry19.2E na USER1. Tým, že SIR nenájde 19.2E nebude ani hľadať aktualizácie a vypne ihneď. 008, ktoré sú kritické závady? Ako môžu majitelia vracať prístroje, keď OxxO jasne píše, že vrátiť možno len pre závady HW? Koľko prístrojov vyradil SL na konci roka z certifikácie? Aká je výhoda certifikovaného prijímača? |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínánítalir: je jich hodne. Vraci se Technistar IR. Seznam vyrazenych na webu Skylinku. Vyhoda SR - prijimac by mel fungovat bez problemu, pokud problem nastane, vyrobce doda opravu - novy SW. Vse dozoruje a testuje Irdeto+Skylink. Pokud vyrobce zanikne nebo prestane spolupracovat, je vyrazen ze SR a je nepravdepodobne, ze by mohl mit znovu novy prijimac oznaceny SR. |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníJá mám nastaveno takto - v DISEqC AA čili port1 mám satelit USER1(jako A1) a v DISEqC AB čili port2 mám satelit USER3(jako A3).Technisat se vypne za cca 2 sekundy a naštěstí naladí jen to,co mu řeknu a né nějaký arogantní "service center".Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníJeště doplnění - satelit USER1 s pozicí 19,3E a satelit USER3 s pozicí 23,3E,abychom ten přitroublý fastscan zrušili.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
dej sizásuvku s vypínačem,zvedneš zadek z kanape a cvak R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínánídíky za rady,už to funguje a vypíná rychle Ok. R^ |
talíř62
![]() |
|
talíř62a co když to bude příště někdo potřebovat,to zase založí vlákno,jaky ty?,nemůžeš laskavě napsat,jak jsi to opravil? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníJednoduše postupoval podle našich rad,které mu ale bohužel ti bezpáteřní obchodníci z O..O kvůli zrušení fastscanu zatajili .Místo raději poradí tvrdý restart - co si o nich pak má zákazník myslet?Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníStacilo kdyby výrobce zadal do sw v menu moznost vypnuti funkce Fastscan a nemuseli se stim delat takovyhle saskarny. Na to soudruzi z NDR nemysleli. A nemyslel ani na to spolupracovnik pro Skylink, který spolupracoval s Německou stranou na verzi sw pro tento typ prijimace TechnisatStar SIR. Takovy Humax uz tuto moznost v menu ma od verze sw 1.01.26. a mají tuto moznost i jiny prijimace. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníJinak jsem s timto prijimacem spokojen a na to petiminutovy vypinani jsem si uz zvykl. Motor nepouzivam. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníjasně postupoval jsem podle rad tady co borci napsali.Dnes mi odepsali emailem z toho Technisatu ohledně té nové aktualizace jestli bude.Přeloženo google překladačem: Vážená pane, díky za Vaše přání. Nemůžeme dát žádné informace o datu, kdy bude aktualizace pro toto zařízení. Pokud bude tato aktualizace k dispozici, přístroj se aktualizuje sám pomocí satelitního připojení. S pozdravem Marco Bergling TechniSat Digital GmbH TechniPark D-54550 Daun / Vulkaneifel Technisat zas mlží,nebo na to kašle. Rv |
talíř62
![]() |
|
HYPERtechnisat predsa používal "fastscan" ktorý sa inak volá ISIPRO roky rokúce a vždy bol vypínateľný. To, že to nejde u skylinkovského fastscanu si osobne myslím vzniklo nejakým prezentovaním požiadavky na certifikáciu.Niekde tu dokonca bolo povedané, že pre certifikáciu je zakázané nahrávať dekodovane a podobné nezmysly. Zrejme niekto niekomu naletel. 008 - skylink a irdeto zjavne nič z toho čo potrebuje zákazník nedozoruje ani netestuje. takže spoľahlivosť funkcie SR prijímača nie je nikde zaručená. Nakoniec to píše sám skylink že na to nemajú ani kapacity ani to nechcú robiť. Kontrolujú sa veci, ktoré nám užívateľom nič dobrého neprinášajú |
Dagy2
![]() |
|
talíř62Fak jsi borec, když bouráš firmě tovární SW pro ptákovinu, že se dlouho vypíná. Technisat není nějaká levná Korea a podobné šunty. Musí mít z Tebe v Daunu a vývojáři v Drážďanech fakt " KOZY" :laughing: :laughing: :laughing. Jinak se nauč si s tou mašinkou porozumět, zamysli se kolik nabírá a ukládá dat při zapnutí a zas obráceně při vypnutí do režimu - pozice standby. Dle mě to vypadá, že jsi udělal možná chybu v základním instálu, když jsi ho koupil a poprvé pustil. Má se vypínat do standby tak 90 - 120 vteřim a obráceně načítat při zapnutí + to dle SW. Jo HD sat není SD sat. :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@talíř62Nic si z toho ironického příspěvku nedělej - to,že někdo vyrobí hardwarově výborný receiver s úmyslně nedokonalým softwarem nás přece nemůže odradit od toho,abychom vhodně zvoleným setupem ty softwarové nedodělky neeliminovali,že?Hlavně že to povedlo!Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Technistar sir - vypínáníOprava - Hlavně že se to povedlo!Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
pro CESPro upřesnění.přístroj Technistar sir není pro mě,ale kupoval jsem ho pro jedny známí z rodiny jsou už to důchodci. Šel jsem si ho vyzvednout osobně do Brna do Omka a oni profesionálové už ho měli základně nastaven.tak snad v Omku vědí jak mají nastavovat,když je to živí. Já sám vlastním už 4 roky HD přístroj Technisat digit HD8-S a jsem s ním velice spokojen,je bez FastScan. Můj otec má taky technisat HD přístroj u kterého jde vypnout FastScan. Proto mám slabost pro technisaty že jsem s nimi spokojen. Po koupi Technistaru Sir mě to vypínání (5 minut) zklamalo,mě to teda nepřijde úplně normální aby se přijímač vypínal tak dlouho. A když se stala chyba tak nikdo nemá snahu aby se zjednala náprava a vyšlo se vstříc zákazníkům a vyvinul se opravný software.O chybě se snad ví už rok nebo 2 roky a je pořád klídek. |
talíř62
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |