Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technistar sir - vypínání

mám 1 měsíc koupený z Omka nový sat. přístroj technistar Sir, a pročítal jsem tady už zamklý příspěvky ohledně dlouhého vypínání.
aktualizace firmware mám zapnuty ve 3,00h. ráno,ale mám v něm stále starý software 2.46.44.1(2111).(23. únor 2012!)
Lidi co psali ve starých příspěvcích mají i novější což nějak nechápu.
Proč to řeším:
V Omku píšou že ty novější verze firmwaru to 5 minutové dlouhé vypínání (klasické) vyřeší a bude se to vypínat už normálně.
je už březen 2014 a zaráží mě že mám tak starou aktualizaci,přijímáč měsíc v provozu,karta funkční a furt je to na mrtvým bodě. díkec :)))

talíř62
Registrace: 1/2013
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technistar sir - vypínání

talir, jestli myslis ten Technisat SIR za cca 2700,-, tak tento prijimac není zcela z dilny Německého výrobce i když ma znacku Technisat. Tohle je snad zkonstruovane nekde v Polsku v garazi.

HYPER
Registrace: 11/2010

Suhlas, 5minutove vypinanie je nezmysel. Tiez mam Technisat, ale Isio a vypina do 10sec. a je to zlozitejsie zariadenie....
A to, ze sudruhovia kaslu na tento pristroj, tomu nerozumiem vobec a rada od Omka - vypinat ho resetom, to je tiez riadna kravina...

HornetF18
Registrace: 10/2011

pro Hyper

ne o tom nepíši.Já píši a kupoval jsem TechniSat TechniStar Sir (3590kč v Brně)

talíř62

talíř62

Já mám taky Technisaty SD a konče HD8-SX a všem klientům co jsem instaloval Technisaty Technistár SIR OK makaj a poměrně rychle se zapínaj a vypínaj s kartou v certifik. ve čtečce, je rozdíl s modulem. Jinak kolem Omka je moc velká "" gloriola"", ale pozor. Jseš si jist jak tam ""odborně "" provedli základní instalaci v nenu SATU, už je podezřelé, že Ti nechce vzít po OTA nový továtní SW ??!!?? Co když tam " PO MODERNU" z PC nacpali -jejich nějaký servisní SW-, je to rychlejší než instál v satu a dělají si byznis do budoucna, se potom nediv, že se děje-to co se dějě, ale to netvrdím na 100%,to jen jedna z možností příčiny. R^

CES
Registrace: 4/2007

propojení přístroje HDMI s TV

Ještě jsem měl jeden problém,který je vyřešen,kdyby náhodou někdo měl stejný problém.
Přístroj než ho odvezu těm důchodcům,mám zapojený na zkoušku provozu na své 5let staré FULL HD televizi LCD Samsung propojen s TechniStar Sir je kabelem HDMI.
Měl jsem problém se zvukem:
na nějakých programech a na ČT4 sport HD a retro music TV (na těchto 2 to dělalo stále),když jsem přepnul na tyto programy tak mi na sekundu vypadnul zvuk a 2 krát to v reprákách televize zalupalo a pak zase zvuk naskočil a už to jelo ok.
Tak jsem přístroj odpojil od mé televize a zkusil to připojit k otcové nové FULL HD LED Samsung a tam to vůbec nedělalo jelo vše ok.
Včera jsem volal technikovi do Omka a ten mi říkal že s Siru jsou nové výstupy na HDMI kabel.
A v mé LED televizi jsou asi starší výstupy na kabel HDMI a právě tohle dělá neplechu.
Poradil mi ať v menu nastavení dám funkci HDCP místo automaticky dám na ZAPNUTO a potom že by to mělo jet ok.
A ONO TO FAKT UŽ JEDE BEZ PROBLÉMŮ a je to ok.

Po první koupi jsem byl zklamanej že tento přístroj má problémy (5 min. vypínání a ty problémy se zvukem) a byl jsem zklamanej z tohotu typu Technisatu.
Ale jak tady psal uživatel - táhlovej.v tom smyslu že si na přístroji musí člověk vychytat tyhle mouchy a pak to bude ok.
A už jsem rád a po doštelování už nelituji toho že jsem ho těm důchodcům koupil. R^

talíř62

@talíř62

stejný problém se zvukem Sir versus LCD Sharp.řešil jsem jej u rodičů,vždy pomohlo až odpojení napájení,díky za tip,třeba to pomůže.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

nemáš zač,právě tvůj příspěvek jsem taky četl,když jsem řešil problém se zvukem.
ještě technik Omka pro úplnost říkal že napřed se má pustit televize a až potom sat.setobox spojeno HDMI.
;)

talíř62

mám tam chybu v příspěvku dnes v 17.36h.:
A v mé !! LED !! televizi jsou asi starší výstupy na kabel HDMI.Místo LED patří LCD televize.

talíř62

talíř62

díky za opravu,to mě nějak vrtalo,v čem je rozdíl? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pro Dagy2 Techisatstar S1

Dagy je ještě jiny sw pro Technisat Technistar S1, ktery resi problém s TP 12109/H a 12207/V DVB-S2/8PSK kde se museli frekvence podladit o 4 MHz, aby byl funkcni nebo je pouze poslední sw 1911 u kterého to není rovněž opraveno.

HYPER
Registrace: 11/2010

dnes jsem přístroj instaloval těm moderním důchodcům ( manželé každý má plus mínus 74 let) k jejich nové LED televizi Samsung.
Zvuk na Čt 4 sport HD byl ok (nové výstupy HDMI).
Úsměvná historka:
Odpoledne na Čt sport 4 HD dávali krasobruslení v plným rozlišení.
A když jsem jim řekl že - vidíte ten rozdíl v té ostrosti obrazu z přepnutí z SD kanálu na ten Čt Sport HD,tak důchodci odpověděli,že nevidí že je to pořád stejný (rozdíl byl ale markantní v ostrosti).
A po chvíli na HD program koukání důchodci řekli,že si musí vzít na dívání brýle a až po nasazení brýlí poznali ten rozdíl. Tak jsem byl rád že se jim přístroj nekupoval zbytečně. R^
P.S. důchodcům se nesměji že špatně vidí (sám jsem byl na laseru očí,takže vím jaký to je když člověk špatně vidí.)myšleno jako taková kuriozitka. ;)

talíř62

oni se

stydí za brýle,nejvíc si chrochtají,když jim tam hodí nápis "tento pořad můžete sledovat ve vysokém rozlišení",to se jim líbí a přitom koukají přes scart,na který mají zapojené video,že si mají přepnout na Hdmi už dávno zapoměli R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra