Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

MASCOM MC2000HDCI a CZ HD programy

Zdravím, kde ještě hledat závadu u tohoto stroje, když mi nejde signál na CZ HD programech? Zkoušeno přehrátí sw na S/W: 1.04.9A, kontrola kondenzátorů ve zdroji přijímače, při ručním zadání frekvence neukazuje signál.

bore67
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE:MASCOM MC2000HDCI a CZ HD programy

Stačí jen pořádně doladit parabolu.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf

parabola O.K.

Parabola je O.K., to bylo první, co mne napadlo. Jiné přijímače jdou v pohodě. Nastavováno Openboxem SF-55, 11 934V 81%

bore67

RE: parabola O.K.

81 procent čeho? Hrušek, jablek? 11934V není ten, podle kterého by jsi to měl dolaďovat, ty potřebuješ 11797, tak nechápu, proč tady pleteš nějaký jiný TP. Jinak Mascom funguje i se starým SW, stačí pouze použít jiný modul než přiložený Mascom Cryptoworks.

wolf

RE: MASCOM MC2000HDCI a CZ HD programy

Je to opravdu zahada,minuly tyden jsem prehraval jeden ze 3 typu tohoto prijimace MC2000 HDCI USB - vse slo nakonec v pohode.Predpokladam,ze Ti sedi ID prijimace s prislusnym softem,ale to by se asi do neho nenatahnul.

hdpe
Registrace: 11/2007

bore67

pokud je to kvalita tech 81% u TP 11934/V 27500 DVB-S2/8PSK, tak je to asi malo. Mas u tohoto TP a daslsich od Skylinku zkontrolovanou funkci pilot? Ještě jedna věc, kterou jsem zjistil když se do prijimace natahne z flesky seznam programu za stranek Mascom, tak většinou programy hraji, ale když najedes do manuálního ladeni a neupravis parametry v seznamu uprava TP, tak prijimac prestane ukazovat kvalitu a musíš zadat parametry rucne a TP proladit. Zkontroluj si znovu parabolu podle TP 11797/H 27500 5/6 DVB-S2/8PSK a pripadne jemne dolad. Zrovna ten co mas ma soused v ulici s puvodnim sw a jde mu to vpohode s cam modulem Mascom CRW/IR sw 1.23. Zalezi ale asi na kusu jak se zde uz psalo. Další dva mi znami mají ty same prijimace s ID802...012 jdou s verzi sw 1...06A a 07A se stejnou verzi sw cam modulu Mascom u jednoho ok a u druhého s cam modulem SMIT Irdeto Skylink ready fialovy rovněž ok. Ještě me napadla jedna věc ty si po tovarku ladil podle menu v prijimaci a potvrdil si položku vyhledat podle Astra3 23,5E a Astra 19,2E? Pokud ano, tak tam je většinou zastaraly seznam stanic a musí se vse doladit rucne.

HYPER
Registrace: 11/2010

wolf

Jaký má modul vliv na kvalitu signálu?

bore67

HYPER

Díky za objektivní odpověd, schválně jsem ještě zkusil zkontrolovat parabolu na těch 11797/H, signál O.K., ladit jsem zkoušel snad už ve všech modulacích, s různými parametry a pořád nic. Těchto typů Mascomů jsem již ladil mnoho a vždy bez problémů až na tento jediný Rv

bore67

RE:MASCOM MC2000HDCI a CZ HD programy

Samozřejmě na signál žádný, na dekodování z tohoto TP velký, s původním modulem Mascom CW je problém s dekodováním, výsledkem je, že se sice programy naladí, ale vše skončí v lepším případě černou obrazovkou . Vše ale záleží na ID příjímače, jeho FW a FW modulu, přesně to popsal Hyper.

wolf

wolf

To jsem také věděl, že nemá, dík za upřesnění, už jsem se lekl, že jo R^

bore67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra