![]() |
|
Výber parabolyPekný deň,vybral som si parabolu Gibertini OP125L a k tomu motor DG380S Speedy, avšak predajca mi povedal, že tá parabola zrejme nepôjde na ten motor upevniť. Ja som našiel v popise toho motora toto: http://www.satelity.ellano.sk/30702/motor-dg-380s-speedy.html sa píše: Trubka pripevnenia antény má dĺžku 18cm a priemer 55mm. Parabola http://www.satelity.ellano.sk/32284/gibertini-op-125l-seda.html má upevnenie Priemer stožiaru: 55 - 100 mm. Máte niekto s týmto skúsenosti? Pôjde to namontovať, alebo budem nútený kúpiť len http://www.satelity.ellano.sk/21797/parabola-emme-esse-115-al---bila.html ktorá má uchytenie: Průměr stožáru: 30-60 mm |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
RE: Výber parabolyProdejce měl pravdu.Kup si raději Gibertiny 100. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyGibertini 100 bude lepšia ako 115 Emme Esse? |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolyEmme esse 115 v žiadnom pripade nekupuj!!! Tá parabola nemá zisk ani 100cm gibertini,vlastná skúsenosť.Gibertini 125 som mal na motore DG-380S ale asi Ťa nepoteším,ten motor sa heglá! Skúsil som pre istotu dva a oba mali vôľu.Bolo to vidieť pri slabších družíciach ako 26e badr,52,5e yahsat a podobne.Pozri si moje staršie príspevky.Ak. tak gibertini 125 daj tiahlovy motor,je to istota! To že treba si urobiť vlastný uchyt na klb diseqc motora to je dávno známe.Dával som tam myslím profil U + vynkel teda L-ko.Osobne bych dal rovno 150-ku gibertini!Na yahsate Ti bude Tych 25cm chýbať,ale aj tak všetko nechytiš.Tak dufam že som Ti poradil ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: Výber parabolyIde mi hlavne o feedhunting, najviac sport fedov je pre mňa dostupných na Eutelsat 7A, 8A a 10A, 12A, alebo EXPRESS AM44. Určite budú aj ďalšie.Trošku nerozumiem, ako o 15cm menšia parabola má horší zisk, ale dám si poradiť. Vychválená mi bola tá Gibertini 125, ale čakal som problémy s motorom. Určite chcem diseqc motor, chcem použiť komfort cez USALS, ovládanie cez koaxiál. K tomu motoru, ak by som vzal Gibertin: http://www.satelity.ellano.sk/32155/gibertini-op-100xp-siva.html alebo Emme Esse 115AL, tak by to mal udržať? Lebo to vyznelo tak, že ten motor je proste zlý (má rýchlo vôľu), pričom má kovové prevody a vymedzenie vôle. Parabolu 150-ku určite nebudem dávať, je to pre mňa zbytočne drahé, navyše potreba tiahlových motorov, káblov navyše, pozicionera, je to príliš drahé a zložité. Na tie moje feedy by mali stačiť vyššie uvedené paraboly, alebo sa mýlim? |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolyJestli ti to neřekl u paraboly Gibertini 125 buď potřebuješ vyříznout a upravit držák ,tak aby jsi to na ten motor mohl dát, nebo si kup polární závěs a táhlový motor pak můžeš lovit. Osobně bych šel do té 150cm, polární závěs, pozicioner a táhlový motorLovec feedů nepoužívá komfort !!! |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyRozumieš tomu dobre,áno bude ta tak že gibertini robí presnejšie vylisky parabol ako emme esse čo je značka ako napodobeninou chapeš? :8)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber parabolyTo vyrezanie zadného držiaku som už videl, ďakujem za upozornenie.Je mi jasné, že parabola nad 150 by bola ideálna, ale ja to budem mať na streche paneláku a to by bolo asi veľké riziko. Ak mi na tie Eutelsaty bude stačiť tá 115 resp 100 parabola, tak by som mohol byť spokojný. 125-ku som chcel pre prípad zhoršeného počasia (stabilnejšieho signálu). |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolynjn, jenže on to bude dávat na výtahovou šachtu 8-mi patrového paneláku, tak se bude těžko chytat s táhlovým motorem Rv , ale jinak máte s tou 150cm pravdu. A i ta je pak málo....... :))) |
velbloud
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 68 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyVraj emme esse robí dobrú ešte 80ku ale to je všetko.Každý nevie robiť veľké paraboly.Však si kúp 115 emme esse a napíš :)))T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber parabolyOk, ak kúpim túto Gibertini http://www.satelity.ellano.sk/32155/gibertini-op-100xp-siva.htmltak budem bez problémov prijímať tieto pozície? Eutelsat 7A, 8A a 10A, 12A, alebo EXPRESS AM44. |
PetoBB
![]() |
|
THXKO85 Emme Esse jde ještě celkem taky. Není to klasicka 85 kulata. Vsude se uvadi rozmer 83*90 cm, ale jeji rozmery jsou ve skutecnosti mensi. Myslim ze 81*87 cm. Tech 83*90 to ma tak zezadu když zmeris okraje vystuh. Mozna ještě ta 100 by usla, ale pry uz to taky není ono. To uz je na tom lepsi ta 100 od Gibertini. Vice by k tomu mohl rict Saxon. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
RE: Výber parabolymám 100ku FTE a žádná sláva půjdu do Gibertinky 100Vu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyGibertini 100 xp má liatinový uchyt LNB takže jasná voľba,oproti 100 op ktorá ho má umelýT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber parabolyHej, to ma zaujalo, že ten úchyt LNB je celokovový, vypadá do masívne a prfesionálnejšie. Ak tá parabola zvládne bez problémov príjem z Eutelsat 7A, 8A a 10A, 12A, alebo EXPRESS AM44 tak idem do nej. Na počiatočné testy :) |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolyMohu se jen zeptat - vybíral jsem před rokem, sice jen 80 parabolu (28.2, 23.5, 19, 13E), ale vybral jsem Fubu. Proč neuvažujete o Fubě? Kvůli ceně nebo je Gibertini lepší, přestože je levnější? |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyJirka67 áno.PetoBB pôjde,53e tam niektoré budú asi na hrane.Možno sa mýlim ;) T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber paraboly:-) Co ano? Je Gibertini lepší anebo je lepší Fuba, ale je moc drahá (cca dvojnásobně)? |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyÁno že výber je o polovicu lacnejšia.Ziskovo rovnako...T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber parabolyFuba je drahšia lebo je (aj vyzerá) nezničitelna.Vo vetre určite je lepšia!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Výber parabolyOk tak pôjdem do tej Gibertini 100XP. Ešte ten motor odporučte čo najspoľahlivejší s USALS (teraz mám doma starší SuperJack DG120, ktorý USALS nepodporuje). Bol mi odporučený celokovový http://www.satelity.ellano.sk/30702/motor-dg-380s-speedy.html ale už sa tu objavili názory, že sa tam objavuje vôľa. Potrebujem niečo spoľahlivé, budem mať obmedzený prístup na strechu. Stab H-H120 sa mi zdá ale dosť predražený....Inak LNB s najlepším ziskom mi bolo odporučené toto http://www.satelity.ellano.sk/21539/inverto-hgln40-black-ultra-singl-lnb.html len ma tam odradzuje tá čierna farba, na slnku to asi bude riadne trpieť (uvažujem, že to nastriekam nejakou bielou farbou? ) |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolyPetoBB, měl by jsi si více prostudovat nejenom zdejší diskuse.Se setavou počkej, sotva jsi se přihlásil a už se ptáš na sestavu. A to ,,byl mi doporučen´´ ?! Pusť se do toho a něco zvíš, třeba na konci léta. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyAž něco zvíš. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyĎakujem, ale ja nemám čas čakať do konca leta, už mám kúpený STB, riešim už len príslušenstvo. Jednoducho sa chcem poradiť s ostatnými, ktorí majú skúsenosti s jednotlivými komponentami. Štúdium je jasné, kúpil som si linuxový AzBox Premium HD+, takže to bude pre mňa mimoriadne ťažké učenie... |
PetoBB
![]() |
|
RE: Výber parabolyTá gibertinka bude v pohodě, kdyby to nebyla otázka peněz, tak bych možná šel do fuby 110 /ta je můj milášek/, ale nevím jestli je k sehnání na Slovensku, kromě toho je to parabola opravdu "do větru". Ale neboj, tím, že to máš na střeše paneláku, tak se ti investice vrátí. Jdi do té gibertinky a už nic neřeš...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 165 |
![]() |
|
RE: Výber parabolyJak Ti napsal THXKO: Gibertini 125 potrebuje upravy pro Diseqc motory a to jak na drzaku tak na zavesu. Typy jako dg-380s-speedy a podobne maji vuli, ale neni to az takovy problem. Ten nejvetsi je v samotne konstrukci paraboly - citelne chybi bocni podpurne drzaky ramene konvertoru. Ohnisko je pomerne daleko a rameno konvertoru ktere je ze dvou prohybajicich se profilu se pri silnejsim vetru rozkmitaji s konvertoru se stane houpaci panak. Pokud ale vsechny tyto problemy vyresis tak nevahej a kup. R^ |
thrasher
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 296 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |