Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Záhadný problém s přepínáním programů u SAT

Zdravím,
bez úspěchu se snažím vyřešit jeden záhadný problém s příjmem dvou družic Astra 1 a Eutelsat W2. Doposavaď vše fungovalo jak má, tj. SD přijímač chytal FTA programy. Začátkem roku se však některé transpondery změnili na DVB-S2 a pořídil se ALLBOX HD3500IR. Nastal však problém. Už ladění obou družic často končilo jednou na 53%, podruhé na 75% atd. Naladěné programy občas neukazovali obraz ani zvuk i když měli plný signál! Často stačilo přechod do menu nebo procházet programy a pak již třeba naskočil. Problém byl i v rámci jednoho transponderu - jeden kanál šel a druhý ne... Vyzkoušel jsem vyměnit DISEqC, zapojit jednu družici na přímo, na Eutelsatu W2 dal nový konvertor, půjčil si jiný HD přijímač na vyzkoušení - nic z toho problém nevyřešilo! Zjistil jsem, že vypnutí přijímače ze zásuvky pomůže na pár minut, pak se chyba začne opět hlásit o slovo... Setkal se někdo s podobným problémem? Napadá někoho co s tím?
Díky!

Age01
Registrace: 4/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Záhadný problém s přepínáním programů u SA...

Nepíšeš o kabelu a konektorech,tak už snad jen "on"......Jaký jiný HD přijímač jsi zkoušel,jaké ukazoval hodnoty......tvůj jinde fungoval a ten půjčený také...?Zkus někoho s měřákem,schválně co naměří. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

To Kamil_k4:
díky za reakci! Kabel jsem neměnil a ani to nebude moc dobře možné. Použité konektory F. Zvláštní je, že SD přijímač šlape bez problému, ale oba HD přijímače vykazují stejnou chybu! Signál je u obou družic dostatečný pro bezproblémový obraz avšak často je vidět jen černá obrazovka (náhodně u obou družic) i když teploměr hlásí signál 70% a více procent. Původně jsem myslel, že to bude DISEqC, ale ani výměna nepomohla, navíc jsem vyzkoušel zapojit jednu družici na přímo, ale problém přetrvával. Přijímač nemá žádné SKYLINK dolaďování atd., v nastavení LNB jsem vyzkoušel snad vše co šlo. Nějaký nápad?

Age01

Jinak je to SkylinkReady.....Kabel k parabole zkus natáhnout jiný!!Jen provizorně!!!!HDMI kabel máš doufám v pořádku,případně zkus Scart.

Zkus doladit i tu Parabolu.Doufám,že tam nemáš jen 60cm.....Síla signálu na HD transpordéry se specifickým FEC může být slabá.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Kabel mohu zkusit natáhnout provizorní. Mezi přijímačem a TV máme SCART. V nastavení přijímače jsem zkoušel měnit nastavení výstupu zda-li není chyba v TV, ale HDMI kabel jsem nezkoušel a možná by to stálo za pokus. Parabola je 80ka právě kvůli Eutelsatu W2, ale signál je opravdu slušný. Jinak problém nastává jak na HD, tak i SD kanálech.

Age01

age ešte

si neodpovedal na jednu dôležitú otázku:
- aký je ten druhý HD prijímač??? Je to tiež ALLBOX alebo niečo iné?

a na jednu pomocnú
- aký máš TV.

pretože buď máš CRT TV ktorá nemá HDMI konektor a potom budeš zbytočne "skúšať vymeniť kábel" alebo si obrazový masochista s HD prijímačom a HD TV prepojenými "SD" káblom. Neber to zle :)

Nikdy som tento prijímač nevidel, ale podľa popisu a recenzie tento prijímač nahráva v "ZAKODOVANOM STAVE" a pre prehratie potrebuje vždy dekodovaciu kartu s platnými kľúčami. Takto to prezentoval aj jeden predajca na inom fore a "tudíž" táto funkcia nie je použiteľná u skylinku (zrejme ani freesatu) na čo predajca sám upozornil a tvrdil že to je vlastnosť skylinku. Osobne by som sa takého prijímača rýchle zbavil.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Predpokladám, že parabola nie je naladená profesionalne, ale len po domácky. Doporučoval by som doladiť parabolu a skúsil by som tým najjednoduchším: pootočením (screw) LBN na parabole.
Mám skúsenosť, že podomácky naladená parabola na jednom prijímači šľapala bez problému, ale na druhom bol problém a parabola sa musela doladiť (čo vidím ako Váš problém).

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Na dialku sa tazko hlada problem, ale neda mi nereagovat na vetu: "HDMI kabel jsem nezkoušel a možná by to stálo za pokus" Vy mate HD prijimac, predpokladam ze uz novsi "HD" televizor, kedze pisete ze by stalo za pokus vyskusat HDMI, a mate to prepojene scartom?

milan69
Registrace: 12/2008

To Dagy2:

Ahoj,
druhý přijímač byl tuším že VANTAGE HD 1100S. Televize je LCD avšak HDMI vstupy jsou plně obsazeny. Navíc FTA kanály (i HD) nejsou zrovna moc kvalitní a tak je to zapojeno "jen" přes SCART.

Nahrávání se na ALLBOXu využívat nebude, navíc se přijímají jen FTA (free) kanály.

Ten ALLBOX má v nastavení výstupu tuším že 1080i a 780p (teď se nepamatuji). Může TV "blbnout" když by byla nějaký ten rok starší a já do ní pouštěl HD?

Díky!

Age01

To Crescenzio:

Parabolu jsem ladil sám. První pokusy byly s měřákem (zapůjčený), poslední dolaďování pak jemným dotahováním šroubů a matek. Na HD přijímačích hlásí jednotlivé transpondery lepší signál než s původním SD přijímačem(patrně kvalitnější tuner). Nemyslím si proto, že by chyby byla v signálu. Ale mohu pak vše znovu projít a "doladit" na možný max.

Age01

Kdyz mas pripojeni na TV pres HDMI tak nevidim duvod proc nejedes pres nej a nee nejaky scart.

anton
Registrace: 2/2007

Skús to cez HDMI, alebo s iným scart kábelom.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Ak sú všetky HDMI vstupy obsadené na TV, tak stačí vytiahnúť jeden hdmi kábel a strčiť to do boxu a je odskúšané ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

JJ, díky za tipy! Vyzkouším, jakmile se k přijímači dostanu. Jinak se s podobným problémem nikdo "osobně" nesetkal?

Age01

Ja som sa stretol s podobným a vymenil som HDMI kábel a odvtedy to šlape.

petersk

Age01

Pokud jsi opravdu zkusil vše jak popisuješ, tak už ti zbývá jen zkusit jiný konvertor.
Ale moc šancí tomu nedávám. On ten Allbox 3500 IR je specificky postaven importérem jen pro Skylink. Jako FTA přijímač je nevhodný.
A už vůbec na něm nesmíš třídit FTA programy podle sebe, ale musíš je nechat tak, jak si je sám naladí. Jinak dochází přesně k tvému problému. Stačí, když přesuneš pár programů a začne si dělat co chce!
Postavili ho na zakázku. Také se přikláním k názoru dát ho pryč a na FTA programy pořídit něco jiného ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

To Delta1:

Děkuji za názor. Přijímač nemá v nastavení žádné možnosti pro Skylink utilitky (dolaďování atd.). Navíc je opravdu divné, že druhý HD přijímač (ten není Skylink Ready) vykazuje stejné problémy - jinak bych ten přijímač dávno reklamoval. Do budoucna se možná koupí karta Skylink a tak jsem chtěl mít přijímač s touto možností ...

Age01

Ano s problémem jsem se setkal.
Dodatek:
Pokud vidíš grafiku ze satelitu, jak píšeš "Teploměry signál ukazují", tak je zbytečné hledat závadu v propojení ať už HDMI či scart.
Přístroj továrně obnov znovu nalaď tvoje FTA programy netřiď a zkus jen přepínat. Pokud bude i poté zlobit vyřaď přepínač a zkus jen jednu družici přímou bez šilhání. Takto mi chodil.
S přepínačem komunikoval nejlépe s modelem DS4x1 ALLLNB.

Delta1

A která družice-programy jsou pro tebe důležité? Na co chceš koukat?
Samozřejmě nelze vyloučit i kombinaci závad!
Ale přesně tvůj problém jsem řešil také a pomohlo výše uvedené :)

Delta1

To Delta1:

Důležitější je Eutelsat W2 (balkánské programy) a na Astře 1 neměcký sport. Když už to je, tak bych rád zachoval obě družice. Vyuzkouším rady a dám vědět.

Age01

@@ age

1/ SCART by mohol blbnúť obraz, keby si nastavil na výstup nejaký nevhodný videovýstup. ale väčšinou je obraz len zelený alebo šedý ale v zásade ho tam vidíš.

2/ HDMI by mohol blbnúť, pokiaľ by tá telka HDready bola tak stará, že nedokáže downscalovať 1080i z SAT prijímača ktorý si nastavil natvrdo.

3/ doteraz všetky FTA HD programy ktoré som videl na 13E, 19.2E, 28.2E boli vždy obrazovo asi 5x lepšie než skylinkový kváziHD. Takže najmä z 19.2E mať HD programy cez SCART je naozaj obrazový masochizmus.

Dagy2

Jednu osobnú skúsenosť som mal nasledovnú: Príjmač Vu + UNO, TV Samsung, po nejakom čase pri prepnutí obraz zmizol, zostal len zvuk, alebo čierna obrazovka. Pomohla výmena HDMI kábla, predtým /problémovy/ HDMI kábel kupovaný v obchode, po výmene za HDMI kábel dodaný s VU-pluskom problém vyriešený. Ide všetko ako má, cca rok-dva. Zaujímava skúsenosť z minulého týždňa: TV Orava, stará šunka, prepojená s príjmačom Opensat, bližšie označenie neviem. Po nejakej chvíli obrazovka načierno s nápisom "kóvaný program". Skúšali sme všetko, príjmač u suseda išiel, v karte problém nebol, karta skúšaná zvlášť, šlapala. Vymenil sa TV a problém prestal. Scart-y sme tiež menili, robilo to isté. Priznám sa, doteraz neviem ako to je možné že problém bol vyriešený výmenou TV. Ale všetko ide ako má, nikto ďalej neskúmal prečo, začo a podobne. Dúfam že tieto zaujímavé skúsenosti pomôžu k ďalšiemu rozhladu v danej téme, alebo nejakej podobnej. Zostávam s pozdravom. ;)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Jednoduché riešenie,nekupovať Skylinkšunty a nebudú problémy.Nechápem počínanie niektorých nickov,čo sa ulakomia na haraburdy za pár korún a potom sa sem chodia sťažovať a nie tomu,kto akože certifikoval tie Skylinkšunty?Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Dagy2,Tami

Jenže Age01, vidí grafiku a teploměry, takže to nemůže být Hdmi ani scart! Navíc při přepínání programů to jednou jde, podruhé je tma, potřetí to opět jde atd....

To co píšete vy, by byla jiná závada-nejde "žádný obraz", ale jde jen zvuk! To je rozdíl!
Počkáme si, až vše zkusí, k čemu dojde!

:8)

Delta1

Age01

Jen taková kontrolní otázka, pokud přijímáš dvě družice, tudíž přes přepínač, tak Diseq 1.0 v menu přijímače jsi pro oba satelity nastavil?
Ale HD přijímač s LCD telkou přes scart, hmm tak to je vážně přímo barbarství,HD kanály na 19,2E to musí být přímo skvělý oční zážitek. :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

delta1

pravda, pravda. R^
Pokiaľ teda nemá teplomery na displeji prijímača, ale zrejme u tohoto krámu to nehrozí.

Dagy2
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra