Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Záhadný problém s přepínáním programů u SAT

Zdravím,
bez úspěchu se snažím vyřešit jeden záhadný problém s příjmem dvou družic Astra 1 a Eutelsat W2. Doposavaď vše fungovalo jak má, tj. SD přijímač chytal FTA programy. Začátkem roku se však některé transpondery změnili na DVB-S2 a pořídil se ALLBOX HD3500IR. Nastal však problém. Už ladění obou družic často končilo jednou na 53%, podruhé na 75% atd. Naladěné programy občas neukazovali obraz ani zvuk i když měli plný signál! Často stačilo přechod do menu nebo procházet programy a pak již třeba naskočil. Problém byl i v rámci jednoho transponderu - jeden kanál šel a druhý ne... Vyzkoušel jsem vyměnit DISEqC, zapojit jednu družici na přímo, na Eutelsatu W2 dal nový konvertor, půjčil si jiný HD přijímač na vyzkoušení - nic z toho problém nevyřešilo! Zjistil jsem, že vypnutí přijímače ze zásuvky pomůže na pár minut, pak se chyba začne opět hlásit o slovo... Setkal se někdo s podobným problémem? Napadá někoho co s tím?
Díky!

Age01
Registrace: 4/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

To BIDLO:

DISEqC jsem samozřejmě nastavil pro obě družice (Eutelsat na A a Astra na B). Vyzkoušel jsem vše možné v nastavení LNB. Signál to ukazuje slušný (alespoň oproti původnímu starému SD přijímači). Jinak ještě malý dodatek k problému: Nejen, že je černý obraz (ale je vidět grafika přijímače s teploměrem), ale když chci ladit jednotlivé transpondery, tak i když mám signál OK, tak to nic nenajde. Vypnu ze zásuvku a zapnu .. a hle už to zase najde. Za 5 minut už zase třeba ne. Je to prostě nějaké začarované! Jak začne blbnout obra, tak vím, že bude blbnout i ladění, přepínání programů a tak.

Jak je možné, že když má transponder signál, tak jednou něco najde a jednou ne?

Age01

RE: Záhadný problém s přepínáním programů u SA...

Ešte jedna otázka, čo si požičal, ten HD prijímač, ten išiel? Alebo aj u toho bol ten istý problém?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Prepáč, teraz som si prečítal, že aj ten druhý prijímač mal také isté problémy. Takže chybu treba hľadať inde, nie v prijímači. Takže najprv treba pozrieť, či naozaj si nastavil správne družice, či nie si niekde inde. Potom vylučovacou metódou LNB, diseqc prepínač, prepojenie s TV a TV.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Age01

Že to ukazuje úplně jiné signálové hodnoty oproti SD absolutně nic neznamená ani o ničem nevypovídá poněvadž každý přijímač ti ukazuje ta procenta úplně jiná. A neměl jsi ten Diseq u toho SD přijímače třeba nastaven obráceně? Pokud ne tak bych osobně ten přijímač vyzkoušel jinde, klidně i na jiných družicích abys vyloučil nebo vyvrátil jeho závadu. Pak postupně pokračoval radami zde uvedenými.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Skús to s jednou FTA stanicou a napíš sem družicu, tp,fec a pod. alebo to pozri na lyngsate alebo kingofsate, či si tam, kde máš byť, na začiatok.

petersk

Ja bych to videl na pouziti ruznych fazi v zasuvkach jednotlivych zarizeni - prijimac, TV, DiSEqC switch (jestli je napajen). Potom v tom zemni smycky udelaji sve...

008
Registrace: 1/2006

To 008:

Zajímavý názor - ale vše je připojeno na jednu zásuvku (přes rozbočku).

Age01

Age01

A už jsi zkusil mou radu?:
Přístroj továrně obnov znovu nalaď tvoje FTA programy netřiď a zkus jen přepínat. Pokud bude i poté zlobit vyřaď přepínač a zkus jen jednu družici přímou bez šilhání. Takto mi chodil.
S přepínačem komunikoval nejlépe s modelem DS4x1 ALLLNB.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

To Delta1:

K přijímači se dostanu asi až o víkendu. Tovární nastavení a komplet přeladění vyzkouším - sice naházet opět všechny transpondery do přijímače bude trvat hodinu, ale vyzkouším to.

Age01

Pak jen přepínej stanice a netřiď je!! ;)

Delta1

Age01

len poznámka, práve staré "komunistické rozbočky" sú najčastejšie zdrojom rôznych nevysvetliteľných problémov. Skús si zmerať až niekedy budeš mať čas skúšačkou fáze (skrutkovač s tlejivkou) v ktorej dierke rozbočky máš fázu.
to len na okraj. Problém v tvojom prípade zrejme je inde.

Dagy2
Registrace: 11/2010

No já bych to viděl na ty zemní smyčky - doma občas grabuju screenshoty z různých přijímačů - z analogu, vše mám zásadně v nové jediné prodlužce. Přesto u některých přijímačů není skoro možné udělat screenshot kvůli brumu a rušení v obraze...

008
Registrace: 1/2006

008: áno máš pravdu, tie smyčky narobia svoje. Súhlasím s Tebou. Ale aj tak si myslím, nedá mi, že on je na inej družici. Lebo trošku mi je nepochopiteľné, že grafika boxu je na TV, len obraz nemá. Podľa mňa mu box vypisuje názov stanice, že napr. RTL ale on je niekde, kde RTL je zakódovaný. RTL som len ako príklad uviedol. Priznám sa, že mal som taký problém pri nastavení Toroidnej antény.

petersk

Age01
Tak jak to dopadlo? Pomohly některé rady?

Delta1
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra