![]() |
|
Najlacnejsi sat. merakPoradte najlacnejsi schopny sat. merak, zatial som pokukoval po OCTAGON SF-418, ale to sa mi zda dost €, pouzijem ho velice malo. A typ ako Schwaiger SF-80 nedisponuju dostatkom informacii/ zobrazuju len kvalitu signalu.Vopred dakujem za seriozne odpovede. |
Svanci
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
Svancispočítej si návratnost investice,pak si můžeš hodit nohy na stůl a třeba na tom budeš lépe |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
![]() |
|
SvanciMal som Openbox SF-10, teda ešte mám, je to starší merací prístroj, na sk koruny stál niečo okolo 17 000 sk, dosť dávno. Vrátil sa mi, a ešte sa mi vracia už asi cca 3 násobkom.Nevie DVBS2, ale poradiť sa vždy dá. Zatiaľ žiadna reklamácia, robí sa s ním dobre. Od profesionálneho meracieho prístroja má teda dosť ďaleko. Tam sú ceny trošku úplne iné.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
SvanciŽádný takový laciný "měřák" se pro občasné použití prostě kupovat nevyplatí, poněvadž časem sám zjistíš že ti bude většinou ležet akorát ve skříni. Nemluvě o tom že s ním musíš umět pracovat ale hlavně správně umět vyhodnotit jeho údaje.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
TSF-40Začínal jsem s TSF-40, na zdejším servru na něj vyšla hodně pozitivní recence, tak jsem do něj skočil. Je to vždy o návratnosti, musíš si umět spočítat, kolik budeš mít kšeftů a za jak dlouho se ti dokáže zaplatit. U mne to bylo asi do 1 roka. Přešel jsem na jiný typ ohledně absence DVB-T2/S2 a tento jsem zde nabízel ve zdejším bazaru....Samozřejmě, že v očích profesionálů využívajících měřáky jiné cenové kategorie vzbudí opovržení, ale za několik let provozu nemám ani jedinou reklamaci...!!!! A to hovoří za vše... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakTo pigfucker : prosím ťa, zabudol si nám,ale hlavne Svanci povedať, aký používaš ten druhý merák, čo máš teraz (DVB-T2,S2). Ďakujem. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
pro = rolis7 =OPENBOX typ SF-110, taky se na něj dá najít hezká recenze....Je to o tom, že lidé zde okolo Prahy již požadují nastavit vysílač pracující v pásmu DVB/T2.... jinak ještě je vyšší verze SF-120, která je rozšířená o DVB-C pásmo.....které však já nikdy měřit nepotřeboval.... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakNejdem tu robiť reklamu žiadnému meráku,stejne by to tu vzbudilo iba úsmevy v tom lepšom slova zmysle,ale dá sa existovať bez jedinej reklamacie nastavenia paraboly aj s merákom za veľmi malé peniaze.A tých nadstavení bolo v tojkových číslach,ale medzi nami bratmi,kupovať nejaký drahý merák teraz,ako sa hovorí po funuse,už nemá význam,už sa len ťažko zaplatí.Malo to význam tak minimálne pred piatími rokmi,keď nastal ten najväčší satelitný ošial.Teraz ho už má skoro každý,kto ho chcel mať,tak už len paberky a preto už aj z toho dôvodu mnoho takých v tej dobe vzniknutých firmičiek neexistuje.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakĎakujem pigfucker. Je pravda letas, že tých montáží je teraz už veľmi málo, niektoré mesiace aj nič. Najlepšie sat.roky sú už za nami. Ale občas sa robí aj nejaký servis a prísť na problém bez nejakého meráku je niekedy dosť obtiažne,až nemožné a v neposlednom rade ten meráčik ušetrí kopu času. Takže nejaké "železo" doma treba mať. Samozrejme na občasnom servise sa žiadny merák nezaplatí (ani z tejto lacnejšej cenovej skupiny), nieto aby sa na ňom ešte aj zarobilo. Takže je to dosť problematické čo ešte kúpiť a čo už nie. Myslím si ale, že z čisto technického hľadiska, aj napriek opovrhovaniu niektorými jednotlivcami nad takýmito merákmi, vo veľa prípadoch pomôžu vyriešiť nejeden technický problém. Samozrejme púšťať sa do väčších SAT a TV rozvodov s takýmito merákmi je technická samovražda. Ale to je už na inú a dlhšiu debatu. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakDrahy merak sa oplati kupit tomu, kto montaze nerobi len ako zdroj obzivy, ale berie to ako zivotne hobby a chce si prehlbovat znalosti. Na instalaciu kazdej pozicie sa da vystacit s merakom v kategorii satlook mikro. Ak chce vsak niekto skumat spektralnu analyzu a ziskat hlbske a presnejsie data o transponderoch, musi si priplatit. Je to vsak investicia do vlastnej hlavy. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakJa s tym ani nepocitam, ze sa mi navratnost vrati. Merak asi bude vacsinou v tej skrini :)preto mi aj vyhovuje napr. aj pri tom OCTAGON SF-418, ze ma napajanie cez koax a tym odpada pripadne vybijanie baterie. |
Svanci
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakSat finder digitálny SF500 |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
RE: Najlacnejsi sat. merakTo milan69: presne nieco take, to mi bude stacit.Dik R^ |
Svanci
![]() |
|
![]() |