Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink:Skončil Eurosport SD - FastScan =opraví= ?

Volal zakaznik, ze ma na obrazovce textovou informaci o ukonceni/nahrazeni Eurosportem HD. Ma receiver Mascom 2600HD a funkci FastScan zapnutou. Vypne-li prijimac, asi pul minutky je tento jako obvykle *mrtvy* a po nacteni kanalu prejde normalne do StBy. Po zapnuti pry nikde v celem seznamu EUROSPORT2HD nikde neni, je tam jen porad na jedne pozici jen ta textova informace.
Chci se zeptat - jak se to ted v praxi chova u Vas kteri mate zapnuty FastScan ? Kde by mel ten Eurosport2HD byt ?
Diky moc...

Ante
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

ante

dnes jsem mluvil s kámošem ohledne premisteni Eurosportu2 HD a je v seznamu Fastscan normalne od prvního naladeni prijimace. Musí tam byt urcite mezi sportovnima stanicema. Ma prijimac Homecast 3200 CIIR s verzi sw s funkci Fastscan. Vpodstate Mascom 2600 je jeho bratříček v jinem kabate.

HYPER
Registrace: 11/2010

RE: Skylink:Skončil Eurosport SD - FastScan =o...

Tuším číslo 62?

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Zákazníci s fastscanem nemají problém s laděním programů, ale ze zkušenosti z dnešního rána jim dělá problém už jenom nalézt již fastscanem dříve naladěný program v hlavním seznamu programů od Skylinku.

sirda
Registrace: 11/2006

Delta1

Mělo by to být správné číslo, na kterém ho zákazník asi po dvou telefonátech našel.

sirda
Registrace: 11/2006

No vlastne mas pravdu, kdyz jsem zakaznikovi prijimac pred mesicem delal, tak vlastne sly obe verze Eurosportu dvojky. Jedna SD a druha HD. Takze ted by mu mela ta 2HD normalne bezet. Jenze on me volal, ze prosel cely seznam a jinou dvojku Eurosportu tam pry nema. To me rekni, co s tim mohl delat. Kdyz je preci FastScan zapnuty, nelze mazat atd kanaly. Tak to mozna svevolne vypnul a kanaly smaznul. Ach jo, a je ste rikam lidem at na to nesahaji...
Takze Eurosport 2 HD ma byt na cisle 62 ? To jsem ted nasel na strankach Skylinku. Sam doma ted zadny prijimac zapojeny nemam tak to nemuzu proverit...

Ante

Jinak minuta vypnuti je asi malo pro nacteni chybejici stanice obsazene v seznamu u tohoto prijimace. At to zkusi az po peti minutach. Nez to vypne at prepne na program z TP 12070/H Nova nebo Prima Cool a necha to tam 5 minut a pak prijimac vypnout nebo potom zkusit doladit rucne přes menu a to tak zmacknout menu pak na treti radek ladeni Fastscan ok a mel by mit v menu v prvním radku v prostrednim sloupci Astra 23,5E CZECH HD a zmacknout ok a seznam se zacne proladovat. Homecast ma navíc v pravem sloupci stejného menu ještě rozlišující meoznost volby Diseqc a to bud CZECH Astra 23,5E A/ Astra 19,2E B nebo CZECH Astra 23,5E B/ Astra 19,2E A. Zda je to i u tohoto Mascom prijimace si nejsem jist, ale u typu Mascom 250/270 je pouze volba CZECH HD Astra 23,5E. Je docela mozne, ze ma v tom menu v prostrednim sloupci navoleno AUSTRIA HD a tudiz se nezpusti seznam automaticky i když to tak vypada. Ja navíc volim v menu moznost manuálního seznamu, kde se doladene nove stanice zaradi az na konac seznamu a daji se stanice presouvat a ukládat v hlavnim seznamu.

HYPER

A nez jsem to napsal tak uz se to tu rozjelo. Jestli ma volbu v seznamu podle operatora, tak program v hlavnim seznamu nepresune bude muset ho presunout do oblibenych rucne. Ante asi mu to pujdes udelat pokud to nenajde a nezvadne to upavit si podle svého. :)

HYPER

to už je pak lepší ladit ručně :-/ nic ve zlým :-)

pf09
Registrace: 8/2010

Taky jedna z moznosti. To by ale musel umet ten pan.

HYPER

Ještě doplnim proc jsem psal o te moznosti v seznamu Austria HD. Po nejake době od prvního naladeni jsem byl u kamose ladit a zjistil jsem, ze se prijimac v menu Fastscan samovolne prepnul do této volby z ulozene pro Astra HD 23,5E. Bylo to u Homecastu. Je docela mozne, ze se prijimac po nejake době zblazni po tom neustalem kontrolovani seznamu při vypnuti a zneni se nastaveni v menu. :)))

HYPER

@HYPER

Dik za snahu - kdyz jsem zakaznika opoustel, sel jsem do FastScan, zadal radek 19,2A / 23,5B (ma bezny Monoblock), nastavil FIXNI LCN... a dal aktivovat (nebo jak to tam je)...

Noo-ted me volal, ze mu najednou 2 HD jde, ale zase nejde CTHD... Byl jsem ted na servisnim webu Skylinku a psal me ze SERVISNI FUNKCE NEJSOU DOSTUPNE. Asi zahlcene ci co - urcite se neco deje...

Ante

Ante

je cdocela mozne, ze něco zkousel a ted se to dolsaduje. Asi bude lepsi, když se na to pujdes znovu radsi podivat. S tou CT HD je to divny. Ta pozice tam musí byt stejna i po doladeni seznamu jak automatickym tak rucnim ladeni. V seznamu je to pozice číslo 1.

HYPER

omlovam se za preklep. Ma byt: docela a doladuje. :)

HYPER

proč dáváš

zákazníkům takové šmejdy?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ahoj, u MC2600 nastavit v fastscan místo fixní volby tu uživatelskou a programy které přibývají budou na konci všech které tam již jsou - pokud již někde hluboko v seznamu programů teda nejsou a tváří se jako nová předvolba. Austria tam skáče pořád a nevím vůbec proč vždy po nějaké době se to samo na ní nastavuje, ale funguje to normálně. Fixní volba se neosvědčuje, protože lidi chtějí mít seznam uspořádaný podle svého. Pokud něco zlobí pomůže továrko a nastavit a naladit znovu. Jako všeobecně vadí těmto přijímačům neočekávané el.výpadky (na vesnicích časté) = zaseknutí, nelogické problémy. Pomůže opět uplné vypnutí, pokud ne - továrko a znovu...

Pájík
Registrace: 1/2006

Myslím že nejrozumnější je celý tento nesmysl s názvem Fast Scan vypnout,naladit ručně a je klid.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@Pajik

Dik za reakci,
prave ze preci nebudu jezdit ke kazdemu zakaznikovi, kdyz "uz ma ten FastScan" ;)Pokousel jsem se mu do telefonu rici, ze jakoze MENU/TOVARNI NASTAVENI a po nabehu CESTINA, 2.radek s druzicemi - hned pod AUSTRIA a je to. Ne - on rekl ze je to na nej moc slozite at koukam prijet. Kdyz jsem mu rekl ze za to bude platit hned rekl, ze se o to "nejak" pokusi. A najednou to jde...
FIXNI LCN davam zamerne - je to pro bezne "stado" zakazniku, nemusim se o to teoreticky starat. Tam kde jsem vytvoril uzivatelsky seznam (podle prani zakaznika)musim stejne po zmenach zase prijet, protoze stisknout OK, vybrat "presouvani" je pro nekoho neprekonatelny problem. Ale co - kdyz si zaplati, tak jen vic takovych zakazniku...

Ante

FastScan se měnit nemusí,eurosport 2HD tam byl a je pořád.Jen nechají tu tabulku o přeladění nějaký ten týden na Eurosportu 2 SD a pak jej ze seznamu vyhodí.Stejně ten eurosport a novasport SD je až na konci seznamu.

t152
Registrace: 4/2011

TO: Ante, souhlas, ale právě většina lidí chce seřadit podle sebe tj. fixní volba je nežádoucí - ale pak tedy nezbývá po změnách bud zajet a řadit, když lidé nechtějí potupně číst manuál, nebo jsou méně technicky zdatní.. což něco stojí..

Pájík
Registrace: 1/2006

pajik

o tom nastaveni uz jsem tu také psal co pises. Par prijimacu jsem tak nastavil at uz Homecast nebo Mascom. A stou el. siti na vesnicích to je většinou normalni, mas pravdu. Zrovna u jednoho kamose jsem to radeji vypnul tu funkci a když bylo to preladovani, tak jsem ho navedl do menu a akorát dal ok k proladeni a vse ok. Ted uz jenom seřadit podle potřeby. Proc to pisu, protože mi jednoho dne zavolal, ze se mu ze seznamu najednou vymazali nemecky stanice. Bylo mi to divny, protože z mého okoli co mají tyto prijimace Homecast me nikdo podobnou zavadu nehlasil. Nastesti jsem tam mel cestu a pak jsem ve finále prisel na to, ze se mu zmenil seznam pouze na Astra3. Vse jsem znovu nastavil a radeji jsem vypl uplne Fastcan aktualizaci. :)

HYPER

Fixní LCN dle oparátora se u náročnějších klientů také neosvědčilo. Spíš si zvykli na seznam od nás. Tak je postupně učím obnovit zálohu z USB a po změnách jim setting posílám e-mailem. Dají si obnovu z USB a je to hned :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@Delta1 + Pajik

To je taky reseni (USB). Ale stejne abych mel co nejmene prace to hovori na to fixni LCN dle operatora. Sami vite, ze pokud uz nejaky ten rok davate lidem elektroniku, tak kdyz je problem v jeden moment (par dni) tak je to strasnej cvrkot a je to jeden telefon za druhym.
Ted cim dal vice lidem "vsugerovavam" ze jak je to absurdni, ze chteji radit kanaly podle sebe. Proste kdyz budu chtit nejaky program, pamatuju si jeho cislo a to vytukam. A kdyz se vzpouzeji a trvaji na svem razeni, tak je upozornim, ze to bude priste zase placena navsteva. Pokud souhlasi - parada, mam praci zajistenu...

Ante

SKYLINK FAIL

http://www.skylink.cz/doc/download_file/fastscan_cz-13.pdf

upraveno 8.4.

předtím tam zverejnpovali seznam z ledna :-o

Hollys
Registrace: 3/2009

Jo, to PDFko jsem taky uz vcera objevil. Krasny prehled, jeste by mohli u kazdeho programu malinkym pismem uvest parametry k naladeni a hlavne to mit porad aktualni...

Diky vsem za odpovedi v tehle diskusi.

Ante

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra