Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Doporučte diseqc přepínač a kabel

Dobrý den,
potřeboval bych poradit dobrý diseqc přepínač 4/1 3/1 asi neexistuje. A dobrý koaxiální kabel. Samozřejmě potřebuju vše s minimálním utlumem a bezproblémovou funkcní. Ted tam mám nějaký šmejdy a dost zvláštně se chová občas signál na slabších TP z astry 2F. Kabel cca od paraboly 10m. Děkuji za podněty.

bourka
Registrace: 4/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Doporučte diseqc přepínač a kabel

EMP 4/1 a koax.DRAKA R^

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Spaun - SAR 411 WSG, koaxiální kabel Belden 125-Cu 7mm

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

@bourka

Troufl bych si tvrdit, ze Tvuj problem nebude v pouzitem materialu, ale v neodborne instalaci.
Samozrejme muzes mit neco poskozeneho/nekvalitniho, ale v 99% je spatne signal... Takze nejdrive zmerit konvertor se spravne natocenou parabolu bych doporucil...

Ante
Registrace: 3/2006

No parabola 1m ibu twin a mam to DRAKEM svedené do přepínače. Přepínač nějaký brak za 90,- potřebuji ho dát u ségry a přemyslím o nové koupi.
Druhý mám bez přepínače na přímo do skyboxu kde kvalita a sila signálu jsou vysoké. Ale u dreama kde to jde přes přepínač Je hodnota AGC kolem 30% a občas tam kolísá signál v řádu rozdílu 1-2dbi hlavně na TP, které jsou ještě na Eutelsatu. A to je jasné počasí.

bourka

Tak neni nic jednodussiho nez udelat vylucovaci metodu - vyrad prepinac spojkou a mrkni jak se zmeni signal. Pokud bude rozdil - je vadny prepinac.

Ante
Registrace: 3/2006

Já osobně měl jednou vadný Diseq přepínač 4x1 EMP.Stačilo přehodit porty z 3(který odešel) na 4 a bylo po problému.V dnešní době DOBRÝ koaxiál za přijatelný peníz abys hledal.Jistota v dnešní době je stále Belden,Nordix,Cavel a pod.Hlavně si nekupujte kabely za 2Kč/m a další šmejdy z Číny.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

mám tam koax opensat asi půjdu do toho boldenu měl jsem už dávno zainvestovat.

bourka

No ještě bych pro jistotu předelal f ka. ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

bourka

Zkus dat diseqc prepinac od Golden interstar GI-411 1/4, ktery ma ještě o něco mensi utlum nez EMP Centauri. Pruchozi utlum je asi kolem 2 dB podle výrobce. Coz by mel byt dobry parametr pro slabsi signal z TP pro Astru 2F. Ty novejsi typy od Golden Media mají pruchozi utlum 3 dB. EMP 4/1 ma pruchozi utlum kolem 5-6 dB podle výrobce.

HYPER
Registrace: 11/2010

Goldeny jsou levné a má je kdejaký E-shop na skladě,ale kvalita není bůhví jaká.Buď Spauna nebo EMP.Chess a pod značky ani omylem.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra