Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Zaseklý H-H motor

Na otáčení paraboly mám motor H-H. Doposud dobře fungoval se satelitem Technisat Technistar SIR, ale nyní když jsem použil televizor Smart TV Samsung se zabudovaným satelitem při ladění družic motor se otočil úplně na západ " nosem dolů" mimo stupnici na motoru a prakticky "zamrzl "Nereagoval na žádné ladění dle menu.Ani když jsem použil zpět satelitní přijímač Technisat , tak nijak motor při ladění nereagoval. Zkoušel jsem na motoru funkci reset , ale také bez výsledku.Měl někdo podobný problém a dá se s tím něco udělat ? Děkuji za každou dobře míněnou radu , protože nejsem žádný odborník v tomto směru.Ještě jednou díky.

janeko
Registrace: 10/2011
Odpověď v diskusním vlákně

Zaseklý motor.

Neboj nie to tragédia,to sa stáva.Motor tlačitldami dotoč na "0" a potom daj reset,naraz stlačením oboch tlačidiel,alebo odpojením napájania.Ten motor sa po pripojení na iný tuner zblbol a preto ho musíš nastaviť na daný tuner,ktorý momentálne používaš.Neviem aký používaš na natáčanie protokol? Diseqc 1,2-uložiť po nastavení na najlepší signál,aby si motor zapamätal pozíciu ,alebo Usals/nastaviť podľa súradníc bydliska/.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

RE: Zaseklý H-H motor

Díky za pomoc , ale když jsem manuálním tlačítkem na motoru zkoušel podle návodu otočit motor na "O", t. zn. dle návodu na západ stisknout jednou a držet , na východ stisknout dvakrát během 0,5 sec a držet,tak motor se jen pootočí asi na 1 sekundu a zastaví se. takže je problém dostat se na "O".Takže nevím co s tím .

janeko

@janeko

Věčný holub ti tak poradí akorát tak do hrobu.Najdi si v okolí odborníka,motor přejel koncovou polohu,proto ti to nejde,musí se rozebrat a opravit,pak ti bude fungovat.

Prosat
Registrace: 8/2005

Opravdu je mimo rozsah stupnice ,takže díky za radu a hezký den.

janeko

Janeko, pokial sa nemylim, tak TV so sat tunerom nepodporuju diseqc 1,2 preto zblbol motor. Skus nahodit technistar a otocit v menu primaca.

Peep
Registrace: 10/2010

Zkoušel jsem to , ale motor je zamrzlý .Je otočený mimo stupnici ( 80 - 80 )a pohne se jen o několik milimetrů, když ho chci otočit manuálním tlačítkem.Chci -li otočit přes Technisat taky stojí na místě.Díky.

janeko

Peep

Ten samsung ma pozicioner! @janeko opravit motor.

satan
Registrace: 1/2006

Už jsem to také zjistil . Jediná možnost je tedy nechat opravit motor , ale kde mám jistotu , že po opravě nesjede znovu na " zamrzlou hodnotu " ? Díky za rady.

janeko

Motor rozdělat a pokuď se to vyplatí,tak opravit.Televize asi nezná softwarový doraz....u normálního přijímače lze nastavit.Můj motor SG2100 má i hardwarové dorazy,které lze posouvat či demontovat....Motorům zdar. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra