Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Formátování HDD

Dá se HDD na PC přeformátovat z TSD na FAT32 ? Jsem na netu nenašel. Dík za info.

CES
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Formátování HDD

Netusim, co je TSD, ale urcite funguje:
mkfs.vfat -F 32 /cesta/k/disku

Tybor
Registrace: 3/2007

Proč to neuděláš přímo v Technisatu?

Harnadek
Registrace: 6/2009

Jsem na chalupě a mám tu jiné saty - neuměj. R^

CES
Registrace: 4/2007

Dá sa, napr. prg. EaseUS Partiton Master... R^

dano01
Registrace: 11/2008

tohle by nešlo?

http://www.slunecnice.cz/sw/hp-usb-disk-storage-format-tool/

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dá se to udělat různě: Jednou mi mlaďoši přeformátovali malej HDD pod Vistama, sedmičky ještě nebyly a měl jsem honičku a zrovna nic po ruce. Vzal jsem tedy šroubovák, hodil HDD do noťasu, vrazil do CD Romky Win98 a zavolal kompletní instalaci včetně vymazání oddílů a kompletního formátování na FAT32. Potom jsem disky v noťasu znovu vyměnil a na onom HDD jsem přes rozhraní USB kompletně celou instalaci vymazal. Onen HDD takto používám asi 3 roky jako USB HDD k TV na filmy pro děti. No probleme.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

A nejde to tak jako třeba u flešky rovnou z Windows? Stačí na připojený disk kliknout pravým tlačítkem, kde si vybereš formát a v liště vybereš FAT32 a spustíš formát.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Jasně že to jde. Teď u Win7 je to už spolehlivější. Někdy zapomene HDD přes USB převodník Volume a jenom se nahlásí a data nepřečteš. Tak to řeším že ho šoupnu na kšandu jako Slave do stolního, dám CHKDSK, přeindexuju a jede. Nedávno jsem něco podobnýho chtěl spravit přes USH/boot Flash, a ona potvora právě chcípla. To s tím instalačním CD se mi zdá nejjednodušší a nejrychlejší a není co zkazit, a nic nemusíš instalovat a zvládne to každej.
Jo a pod Win7 naformátuješ v poho i raidový disky, u HDD, kde byly Win7 nezapomenout vymazat i první odkládací oddíl. Jinak tam zůstane a hlásí se jako další disk 100MB rezervováno systemem

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Já používal "fat32format", pro příkaz. řádku win, lze nastavit velikosti clusterů.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra