Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

skylink v Španielsku, ako zistim na akej som druzi

Ahojte, viete mi niekto poradiť či sa dá chytiť Skylink ASTRA 3A v Španielsku? Moja poloha satelitu je pri Malage konkrétne:

https://goo.gl/maps/8Xkwp

Niekde na nete som nasiel info ze ASTRA 3A je vlastne ASTRA 1G ale moc tomu nerozumeim. Satelit mam nasmerovany na nejaku druzicu ale neviem zistit aka je to. Mam tam signal na frekvenciach ako 12525 ale ani ceske ani slovenske stanice mi tam transpander nebaladi. Viete mi niekto poradit?
Dakujem
Martin

fidiak
Registrace: 4/2014
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161
Odpověď v diskusním vlákně

nazdarek

Kaktus popileny :), co sa tyka okolnych tanierov sú to vsetko anglicania, takze anglicke programy. Ja som dnes pouzil vydobitky mobilov ale neuspesne. Parabolu som natocil podala kompasu na mobile takze by mal byt tanier otoceny spravne, LND som tirz natacal pomocou mobilu (aplikacia uhlomer) takze by mala byt tiez celkom dobre natocena, elevacia je hadam OK podla ukazovatela na stojane (netusim ako sa to vola) signal ziadny ale nevadi uz ma to nerozculuje. Prave aktualizujem Arivu tak som zvedavy. Diky za typ.

fidiak

RE: skylink v Španielsku, ako zistim na akej s...

A máš správně naladěný přijímač? Myslím že Děda petr ti radil velice správně, poslechni ho.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

pokud ti

to pojede podle kompasu,jsi první koho znám,tady musíš mít přehled o signálu ,měřák by byl ideální,ale podle toho co píšeš,alespoň teploměry přijímače,no bude to předpokládám dlouhé vlákno,což nevadí :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

setting od losose

Dakujem Deda petr za radu uz sa mi to podarilo nainstalovat takze vsetko je naladene. Uz len zajtra budem krutit tanierom. Dnes uz je tma. davam tomu 10% :) ze sa to podari.

fidiak

já tedy

100%,jen neodhadnu časový horizont akce,každopádně buď v kontaktu a nevzdávej to,ještě koukni na to LNB,co je to zač a napiš :))) :O :)))

pierrepetr

Vykašli se na nějaký settingy a ladění, protože v tom budeš mít za chvíli takovej guláš, že se v tom nevyzná ani PánBoh. Vymaž všechny kanály, který se Ti nahrály jako Astra a zadej si ručně:

CT24, 12525 V, 27500-3/4
Nebo TA3, 11836 H, 27500-5/6
Nebo nějakou jinou frekvenci s volnejma stanicema, najdeš to např. tady:
http://www.lyngsat.com/Astra-3B.html
Ty volný stanice jsou označný písmenem F, když na to dáš myš, tak pod bublinkovou nápovědou se objeví Lyngsat Free TV. Je jich tam hromadu, český i zahraniční, CT24, TA3/Ring, Active, Relax, TV8, Rebel..
A nebo zkus český nebo Slovenský radia, ty chytíš i na malou antenu i při horších příjmových podmínkách. Na ty radia jsme to dělali v cizině běžně, snadněji se chytíš, a televizi si už potom doladíš na jemno.

Teď koukám na Tvoji polohu, ty jsi na 5W, tak to bych tu Astru asi rychle vypustil a natočil bych talíř přímo na jih a maličko doleva, LNB na rovno a hledal bych Thor 0.8, tam máš UPC a Digi a taky nějaký volný, tady je seznam: http://www.lyngsat.com/packages/digi.html. Siglál z týhle družice je celkem slušnej.

CT24-DIGI má 12687 V 27500-3/4
CT24-UPC má 12073 V 28000-7/8

TV8 11919 V 28000-7/8
a řada dalších, samozřejmě i radia. Na 60-tku musí SD TV šlapat jako z praku. Začal bych rádiem, to slyšíš a chytneš ho i na slabej signál, nemusíš mát parabolu úplně přesně nastavenou, a nemusíš ani koukat na telku. No a až se chytneš, doladíš podle obrazu přesně parabolu a jemně natočíš LNB, obojí na nejsilnější signál. A nebo si sežeň USB Stück s DVB-S a nalaď to podle noťasu. Dej si noťas někam ať ho slyšíš a vidíš na něj a můžeš ladit do aleluja. Hodně zdaru.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

tu 12525 už ladil 29.04.2014,děláš mu v tom guláš,jinak souhlasím,ta jeho parabola pro jeho místo příjmu a skylink nic moc :))) :O :)))

pierrepetr

navíc

už odpílil chudáka kaktusa :))) :O :)))

pierrepetr

Cau Pierre. Měl jsem podobnej problém s kamarádem, nedokázal pochopit, že je vedle, a taky ladil všechno možný pod označením družice Astra, na nějaký starý frekvence, co tam byly původně přednastavený, tak jsem vzal nějakej krám, dal do něj aktuálně CT24 a nějaký volný, a nalaď si to. Ještě mi vynadal, že mu radím blbě atd, že je to mrtvý. Maloval jsem mu ty družice, jak to je, ale mlel si pořád svou, vůbec s ním nebyla řeč.

Za půl roku přišel, že zjistil, že je úplně na jiný družici a na ty předvolený frekvence chytal, co tam bylo, samozřejmě několik neznámých stanic.

Na ty radia je to jednodušší, stačí slabší signál a menší parabola a může bejt i horší počasí. Pak se to už jenom doladí.
PS. Hlavně že souhlasíš alespoň částečně s mým postupem. Nebo se z toho chudák zblázní.

Morous

Morous

tady by asi bylo nejlepší zavolat místního technika,jistě si ty stovky parabol nanastavovali všichni sami a bydlení tady jistě není pro žebráka,s kompasem už vůbec nechápu,tak možná na výlet,nebo na houby :))) :O :)))

pierrepetr

Začal bych rádiem

to slyšíš a chytneš ho i na slabej signál,...:laughing:

fidiaku neber ty úplatky nebo se z toho zblázníš !!!

Morousi , můžeš prosím nějak objájit tvoji teorii ,
pokud nikoliv tak prosím neblbni prostému lidu hlavu . !!!

:bigeyes:

fidiaku , jaké máte počasí ?, voda kosa ??? skylink maká ???

tonek
Registrace: 1/2009

Pierre

Ten Thor by neměl bejt problém. Ale na A23,5 bych to v těch podmínkách /malá parabola u Malagy a kaktusy/ bez polaru asi ani nezkoušel.

Morous

problém jest

pouze v názvu tématu !!! :laughing:

tonek

a propó

nehraju si ani s arivou ani s Lososem, ale může mi někdo
zodpovědný říct zda ty jeho setings jsou jako záloha to je nastaví i LNB frekvence nebo jenom čistý seting ???
DiSEqC x.x. je samozřejmě třeba nastavit individuálně .

:lookaround:

tonek

fidiaku

pro jistotu napiš -opiš z menu natavení LNB kmitočty ????

v úvodu jsi tam měl nastaveno někde 10550, a někde 10750

dle posunu pro různé družice ???

tonek

kaktus

Dnes uz nestiham ladit uz je tma. Hadam zajtra stihnem.
To pierrepetr: nejde o peniaze ale o to ze to urobim sam a s vasimi radami. Aj ked uz dost pochybujem :)
LNB - ten typ tam urcite nezistim, pozeral som ale nic som na nom nenasiel. Doma na SK mam jeden celkom novy tak si ho donesiem ak sa mi to nepodari s tymto.

fidiak

nejde o to co máš

za LNB v anténě,( je to na 99.9percent universál !!!)

jde o to co máš zadáno v přijímači !!!

tonek

můžeš to

nafotit a někam upnout fotku LNB,místní jasnovidec to nepotřebuje,tak pro mě,nebo mě alespoň napiš jak dlouho tam bydlíš a kdy naposledy fungoval sat.příjem a jaké programy :))) :O :)))

pierrepetr

POslyš, jestli jsi už velkej kluk a maminka chce právě jenom ten Skylink, protože UPC nebo Digi je nad Vaše možnosti, tak si v klidu sedni, pust televizi, nalaď jeden z toho paketu, které fungují a ještě jednou se podívej jestli je to takhle:
11817 V 29700-2/3 8PSK
tp 70 CanalSat France DVB-S2

Jestli je to tak, tak jak pravil nesprávně Velký vezír to není HotBird, ale jsi pravděpodobně tady:
http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html
neboli Astra 19.2
Jestli je to tak, tak jsi možná blízko cíle a protože by byla škoda toho kaktusu tak si myslím, že Tonek nebo někdo jiný už to s Tebou doladí. A pozor na ten talíř. Není 60-tka jako 60-tka a na HD.....Hodně zdaru
R^ R^ R^

Morous

Morous

souhlasím už dva dny "Datum přidání: 03.05.2014, 02:20.02 2dny",jenže mě nesedí frequence a po továrku doufám,že v přijímači OK,proto ho honím,aby dodal fotku LNB :))) :O :)))

pierrepetr

fidiak

Nebo jestli jsi trochu manuelně zručný, tak až budeš doma v SK vezmi si Céočko a kus trubky a svař si jednoduchej polární závěs, pověs na to parabolu a můžeš si hrát do aleluja. Jsi na 5/W, tam chytneš na 80-90tku i Hi30W. A máš to bez mudrování nad nějakou elevací a spinem.

Morous

Pierre

No píše 11817 a Canal Sat France, tak je to snad jasný, né R^ R^ R^
S 60-thou Philips + origo LNB bych do toho šel, ale s jinou nevyzkoušenou asi ne.

Morous

Morous

máš dojem,že tazatel s kompasem je z oboru?polární závěs bude hledat na Google :))) :O :)))

pierrepetr

Tak mu ho nakreslíme??: R^ R^

Morous

Morous

no mě to jasný je,ale ladil na TP 12525V,je ti to stále jasný,mě tedy ne :))) :O :)))

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra