Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

skylink v Španielsku, ako zistim na akej som druzi

Ahojte, viete mi niekto poradiť či sa dá chytiť Skylink ASTRA 3A v Španielsku? Moja poloha satelitu je pri Malage konkrétne:

https://goo.gl/maps/8Xkwp

Niekde na nete som nasiel info ze ASTRA 3A je vlastne ASTRA 1G ale moc tomu nerozumeim. Satelit mam nasmerovany na nejaku druzicu ale neviem zistit aka je to. Mam tam signal na frekvenciach ako 12525 ale ani ceske ani slovenske stanice mi tam transpander nebaladi. Viete mi niekto poradit?
Dakujem
Martin

fidiak
Registrace: 4/2014
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161
Odpověď v diskusním vlákně

Kuba

Zdvořile bych Tě upozornil, že jsi vedle jako velká jedle. (36km). Ke kulometu!!! Tam by to možná stačilo.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

kubo, máš v tom opravdu hokej

http://tomas.richtr.cz/mobil/sateo.htm

"řekni mě, jaká je vzdálenost družic od rovníku (36km) a jaká od severního pólu"

to by i některá letadla mohla bourat,výsledkem je exces ale ne můj :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Kuba

Jednou jsme tady něco počítali:
https://www.parabola.cz/forum/reply-642160/

Morous

Pierre

Asi si dám ještě jednu. To je ještě lepší, než jsme si mysleli, keď že ma triase prúd.

Morous

RE: skylink v Španielsku, ako zistim na akej s...

A potom že všechny blbý otázky už byly na tomto fóru položeny. . R^ R^ :laughing: :laughing: :laughing:

Morous

Morous

ještě jednu na kubu,on teď počítá úhly ze slovenska a španělska a diví se,že je to zanedbatelné,ale mistr věštby tonek řekl 6°tak to bude 4.3°,ty monoblocky se dělají na míru pro každou zem jinak :))) :O :)))

pierrepetr

Morous

vidíš,že se to vyplatí sem chodit,když už se nic nepřiučíš,alespoň se zasměješ,to se vyplatí,žijeme jen jednou,ale abych byl objektivní,doufám že těch 36km byl od kuby jen překlep,že kubo,nebyl to exces? :))) :O :)))

pierrepetr

Pier

Taky myslím že překlep. Ale legrace musí bejt.. R^ R^

Morous

ale zase

psal exces,měl pravdu,souhlasím :))) :O :)))

pierrepetr

někdo by to

měl spočítat,mě se do toho nechce,ale bylo by to zajímavé zjistit rozdíl v úhlových rozestupech na rovníku a na pólech,v jedné rovnoběžce :))) :O :)))

pierrepetr

Ten monoblok mi někdo dal na vyzkoušení, že se mu to válí na púdě.. tak jsem to testnul a byl jsem překvapenej, jak byl citlivej. Zkoušel jsem to na parabole 80x85, měl jsem to narovno, ohnisko na A19.2 a jelo to jako z praku. Jinak to nepoužívám. V podstatě teď ani satelit nezapínám, jedu na kabel UPC a na telku koukám tak 1-2x za tejden. Naposled v sobotu.

Morous

Pierre

Ale v zadání by mělo být, kde stojíš. Nejvíce rozevřený úhel bude v ose, která prochází středem Země a středem přímky, která spojuje obě družice.

Morous

pierrepetr

jen se směju, jak používáš slovo exces a nevíš co znamená. Morous vím, že ví o čem mluví ale petře u tebe to je navíc jasné, že ani netušíš. Tvůj odkaz byl jaksi mimo. Přečti si diskusi na kterou odkázal morous, tam přes veškerý balast se dá dohledat o co jde.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Morous

ten rozestup monoblocku je určen pro nějakou parabolu,že to někdo cpe do 60tky,je chyba,se vzrůstající velikostí paraboly,může být i větší ohnisková vzdálenost,potom 6°monoblock může i někdy pasovat,hlavní je v ohnisku,druhý není v ohnisku paraboly,pouze plochu využívá k odrazu,správné ohnisko je jen jedno,taky nutné zohlednit f/D :))) :O :)))

pierrepetr

Nakonec se shodnem.

Datum přidání: 07.05.2014, 01:33.29 DNES!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

hlavní je v ohnisku,druhý není v ohnisku paraboly

Bože, to snad nemyslíš vážně???

kuba

kuba

nebudem se hádat o tvoje cizí slovíčko exces,to už jsme si ujasnili,ještě nám napiš kolik má parabola ohnisek,to bude hezká tečka na dobrou noc :))) :O :)))

pierrepetr

To bude zase ráno srandy, až se probudí Velký Vezír a začnou komentáře. Hlavně že jsme zachránili kaktus, přilepili eLeNbéčko izolepou, vohnuli kabel a našli zatoulanou Astru19.2. Dobrou R^ R^

Morous

Nedělej ze s sebe hloupého, jedno očko monobloku je ve správném ohnisku a druhé očko je v čem? To není ohnisko pro A1? Nepleť si definici paraboly a ohniska paraboly. Je mě z tebe až smutno. Nejsem matematik ani fyzik, tak asi se neumím vyjádřit v termínech ale pochopit bys to mohl.

kuba

Morous

ještě nám kuba řekne kolik má parabola ohnisek,to bude legrace,nebo exces,obojí bude k popukání,dobrou tobě,na mě brzo :))) :O :)))

pierrepetr

kuba

"Nepleť si definici paraboly a ohniska paraboly. Je mě z tebe až smutno"
no smutno je mě,nechci ti dělat školení,ale člověk,který se trošku zabývá sat.příjmem,kde bývá parabola často využívána jako část antény určená k příjmu,by mohl mít alespoň znalosti z 9.třídy ,nebo 8.třídy ZDŠ z fyziky,ale to neřešme,hlavně,že to živí a chodí :))) :O :)))

pierrepetr

Fidiak

Tak jako kaktus?

Morous

nazdar

problem vyrieseny, kupil som novy velky metrovy tanier teda vajce aj LNB dnes som to naistaloval aby som sa rozculil na konci hokeja. Chlapci za riekou Moroavou zase ukazali co vedia. Gratulijem :) Takze signal mam ale nejdu mi slovenske programy. Iba ceske a nejdu mi ani HD programy. Este ked som to nastavil tak ako tak isla stv ale uz bola kockava a teraz vecer ani kocka. Predpokladam ze cez den to pojde. Niekde som cital o tomto probleme so signalom po zatmeni. Da sa to nejako riesit?

fidiak

jistě jsi

to s kompasem v mobilu nenastavil přesně,tak znovu a v nouzi vidět na TV procenta kvality,stačí dotáhnout šrouby a jsi vedle :))) :O :)))

pierrepetr

signal

sila signalu na CT sport je 90% a kvalita 70%
dnes sa mi stalo ze som dotiahol sroby a signal bol fuc som prezieravo nedaval pozor na signal.

fidiak
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 161

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra