Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Žádný signál na transporderu

Jsem v koncích, mám kartu Freesatu a před pár dny mi přestalo chodit pár programů. Po projití kabeláže, resetu recievru a nakonec i výměně konvertoru jsem naladil vše až na programy na transporderu 11804. Vše ostatní má dobrý signál, ale u tohoto jsem na signálu cca 50 ale kvalita nulová. Nesetkal se prosím někdo s problémem, že vše chodí mimo jednoho transporderu ?? Satelit mám nasměrovaný na thor a pořád nepobírám že nechodí pouze transporder 11804 28000 vert 7/8 a vše ostatní ano. Dokonce to na něm ty programy ani nenajde. Poradí prosím někdo??

kamcus
Registrace: 5/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

a co máš

za přijímač ???

možná chyba receiveru , možná vadný kabel , možná křivá parabola , .....

jistě padnou další možnosti !!! :laughing:

tonek
Registrace: 1/2009

RE: Žádný signál na transporderu

Jediná možnost je zavolat montéra s měřákem a ne blábolit čím to může bejt ;P

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Tak problém může bejt v čemkoliv to je mi jasný. Spíš mě napadlo jestli se někdo nesetkal se stejným problémem. Mám Allbox-AL3200 CR :-) Takovej stroj času.

kamcus

kamylezkamasi? :lookaround:

tonek

moze byt ujety oscilator LNB, skus pridat na 11806 alebo dolu 11802. toto by ukazal merak! moze byt vadny tuner, diera, tych moznosti je spusta.

satan
Registrace: 1/2006

zkus jiný

přijímač a je jasno,kde je chyba :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mě se něco podobnýho dělo u Skylinku, přestaly jít postupně některý programy. Řešil jsem to přes Internet-přihlásil jsem se na Skylink a poslal jsem si zápisy/refresh/
Dělalo mi to i na Kabelovce - taky mizely programy. Asi špatnej kontakt. Vyndal jsem modul a vrazil ho zpátky a bylo spraveno.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Morous

" Vše ostatní má dobrý signál, ale u tohoto jsem na signálu cca 50 ale kvalita nulová"
ty jsi řešil dekodování,on nemá signál,ale souhlasím,výsledek je na TV stejný :))) :O :)))

pierrepetr

Podobný problém

Bohužel řeším něco podobného. Mám Skylink a každý den vypadnou pořád stejné kanály (jako první čt sport hd, sport 1 a 2, eurosport 2 hd a slovak sport) někdy to postupně pokračuje i na další kanály, ale to vyjimečně (čt sport, cool atd) ostatní kanály běží vesele dál, někdy se to stane hned při zapnutí, někdy po hodině, po třech, někdy ráno, někdy večer, prostě náhodně. Zkoušel sem na Technisat Sir a Topfield SBP 2010, na obou to dělá, spadne signál. Pak třeba po 10-50 minutách zase naskočí. Když tu je technik tak to samozřejmě neudělá, změří a dokonalý signál. Fakt nevím na co se zaměřit?

Technisat SIR & Topfield SBP 2010

dj1311
Registrace: 2/2013

deejay

pokud je to náhodné,v různých hodinách a na dvou přijímačích stejně,technik ti má najít závadu,změřit to umí školená vopice,měl by zkusit vylučovací metodou,přijímač2x OK,tedy ,když různě v různých časech,asi se různě nestěhuje parabola asi tedy OK,zbývá kabel a LNB,ten bych zkusil vyměnit a pokud OK,tak zbývá koax a konektory,už toho moulu nevolej a zavolej si odborníka,nebo se do toho pusť sám :))) :O :)))

pierrepetr

předpokládám

že ten moula alespoň kouknul na parabolu,jesli tam nelítá,jako prapor :))) :O :)))

pierrepetr

satan

ujetý oscilátor LNB by jistě ujel jen jedno TP,plác,plác :))) :O :)))

pierrepetr

Tak posunutí transporderu nepomohlo. Nahoře samozřejmě nic nelítá. Kontakty v pořádku, reset aspoň 3x, vyndání karty taky několikrát. Půjčil jsem si jinej reciever tak to dneska zkusím prohodit. Jinak volej technika je hláška kterou bych na fóru tohodle typu nečekal :-) Já osobně než vyhodím 700 za technika kterej tam bude 10 minut zkusím všechny možnosti. Ve finále bych se vsadil že to bude tím recievrem a dát 700 za to, že technik ohlásí úmrtí se mi dávat nechce. Zkusim to prohodit a večer napíšu.Jinak jsem se s tehnikem loni bavil o ceně a maj jednorázovou taxu a běžně prej jezdí k vysunutýmu scartu což je za ty peníze solidní oprava :-)

kamcus

Tys dal sedm kil někomu, kdo na nic nepřišel ???

bretah
Registrace: 9/2012

LNB??? Třeba vlhkost?? Kamošovi upad stojan, měl to na dvoře, a napršelo do LNB. A šlo-nešlo, blblo to, tak jsem mu ho vyměnil a to jeho nechal vyschnout a maká dodnes.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Tak LNB to nebude určitě, včera jsem koupil nový a po výměně je to pořád stejné.

kamcus

z moravy asi nési !!!
ale to není podstatné , co tak vzít kus káblu a provizorně propojit ? nebo vzít pod paži přijímač a zajít ke kamošovi nebo na pobočku Freesat ???

a tohle není pravda !
cit :
zkus jiný přijímač a je jasno,kde je chyba :))) :O :)))

dle mne je (bude) jasno kde není chyba !!!

:8)

tonek

Netuším co má společnýho místo bydliště a problém s příjmem, nicméně z Moravy opravdu nejsem. Pobočku Freesat bych navštívil rád ale ještě jsem žádnou neviděl, nemají ani vlastní techniky :-) Satelit je na řadovce a kus káblu znamená cca 12 metrů a takovej kousek doma fakt nemám. Od kámoše mám půjčenej přijímač kterej dneska vyzkouším. Pokud nebude chyba v něm, tak se aspoň odstraní další možná příčina a asi bude zbejvat jen ten kabel.

kamcus

tak ti napovím , většinou se lidé od fochu znají tak že např. mohu doporučit někoho v tvém okolí ,

tak ať se ti daří a až to rozjedeš tak u toho nespi !

:8)

tonek

Tak ono techniků v okolí je dost, ale ta cena je krutá.
No zkusím druhej příjimač a třeba to bude chodit. Ale včera jsem to řešil v práci a dva lidi mi potvrdili že řešily to samý a pomohla jim výměna LNB. Takže jsem v naději koupil a nic :fuming:

kamcus

to kamcus

Zadej si do Vyhledávání "nahodílý odlaďovač" - Reakce a přečti si. Možná pomůže.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Hotovo

Tak jiný přijímač chodí, díky všem za rady.
Takže v podstatě shrnutí že pokud nejde jeden transporder a ostatní ano, odešel buď LNB nebo přijímač. V podstatě tedy LNB za 300+200 za jetej přijímač je pořád méně než 700 za radu technika :-)

kamcus

Nebo je na houno nastavená parabola a ten nejslabší transpondér už nemá dostatečnou signálovou rezervu. Ušetřils kulový...

PoldaS

Tak asi podobně jako máš pod textem, kdo chce vyhazovat peníze volá technika, kdo nechce hledá řešení. Nicméně proč zrovna ty reaguješ když jediná tvoje rada od začátku je volat technika to fakt netuším. Opravdu přínosné poznámky :-)

kamcus

Protože ten technik ti to vyřeší a už ses dávno mohl koukat. Takhle tady honíš pitomosti po webu a nehneš se z místa. Ale jasně, je to tvůj problém, ne můj. Mně všechno funguje jak má :8)

PoldaS
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra