![]() |
|
staronová parabolazdravim. mel bych jeden dotaz. porad mam v planu prejit na vetsi parabolu nez momentalne 80cm ale... mam moznost si vzit parabolu o rozmerech 100cm x 87cm. je to takova ta stara parabola. ma i ty dva pridavne drzaky nad drzakem lnb (nevim jak to vysvetlit) a lnb je celkem blizko paraboly (nevim jestli to ma vliv). je sice stara ale v solidnim stavu tak se vas chci zeptat jestli se mi ten signal vubec zlepsi nebo to bude stejny, dokonce horsi jestli ji ma cenu brat... vim ze nejlepsi cesta by byla koupit normalni gibertini 100cm za par kacek ale tak kdyz to je zadarmo :D diky R^Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: staronová parabolaTaky jsem mnel parabolu 80cm a vymnenil jsem ji za 110al a signal se samozrejmne zlepsil a kvalitni lnb a jsem spokojny. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
RE: staronová parabolaTo jestli je stará na tom nezáleží.Záleží na tom jak ji nastavíš . |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: staronová parabolaZdar,stara parabola offset 100 cm (i vetsi) je v pohode.Nektere tyto stare a dobre paraboly mely 2 drzaky mimo ohnisko (19,2 + 13°E),tak se zrobil uchyt primo v ohnisku.No a potom nasleduje faze "B" = spravne nastaveni paraboly a na motoru jede jak fyk.Jinak nektere veci se skutecne daji blbe popsat,tuz to vyfotim a dam odkaz (leta pane 2014,ruzne Flacebuky,Twistery,Rajcata a dalsi ch*ujopletoviny:)). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: staronová parabolaNepíšeš, jestli je to středovka nebo offset. Může to být středová parabola, a ty 2 držáky mohou být za T-kusem, který měl za úkol rozdělit polarizace na V/H. V době začátku satelitního příjmu se totiž dělaly LNB jenom na jednu polarizaci a pásmo 11GHz. Proto ty 2 LNB, každé pootočené o 90 stupňů.:laughing: :laughing: Proto se dával T-kus a 2 konventory/LNB, každý pro jednu polarizaci zvlášť. A nebo se to řešilo jedním konventorem, a speciálním mezičlenem, kterému se říkalo polazizér, a který polarizaci podle napětí otáčel/přepínal. Taky to bývalo na motůrek. Vše bylo sešroubováno přes o-kroužky na příruby. Nedávno jsem to všechno vyhodil do kontajneru. Na této parabole je důležitý ozařovač, který je přírubový. Pokud je tomu tak a ozařovač je tam, ostatní zahoď a obstarej si nové univerzální dvoupásmové LNB pro středové paraboly, kterému se říká přírubové. Musíš si ale pohlídat satelitní pásmo a rozteče. O výrobci se nejlépe poraď zde na fóru. Na středové parabole nefunguje dost dobře šilhání, tedy multifokus POkud tam polarizér není, je nutné ho obstarat podle průměru paraboly. Kdybys tam chtěl dát normální běžné LNB, musíš vyrobit speciální držák, nebo to zbastlit, někdy to funguje, ale se sníženým ziskem, ale je to v podstatě (nevhodné slovo)čina. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: R^ R^ I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
OP-105Sám mám ve sklepě letitou(20let) starou al-parabolu a stále pro ni chystám další využití. Nahrazoval jsem ji tenkrát gibertinkou al-100, ale nijak zvlášť nebyl patrný rozdíl.....nyní mám E-85 (13/19,2/23,5/28,5).DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
![]() |