Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

okenni sat pruchodka - mer. diagram

pro pripadne zajemce ( uz zde byl drive vicekrat na utlum dotaz) k nahlednuti diagram pruchoziho utlumu ploche 20cm pruchodky: http://img24.eu/images/60773521931867715497.jpg
legenda k markerum: kmitocet (GHz)/utlum (dB)
M1-1/2,8 M2-1,2/4,8 M3-1,59/9,6 M4-1,77/12,7 M5-2/8,1 M6-2,47/16,5

kaos
Registrace: 2/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: okenni sat pruchodka - mer. diagram

Pohoda... ;) Co je to proti špatně udělaným konektorům...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

kaos

Presne tieto 2 prechodky mám cez 2 okná do PC tuner TBS 6928 a Ferguson Ariva 252 HD a nijaký útm absolútne nepozorujem ked som dal kábel priamo,alebo cez tieto prechodky.Čo mi na to povieš??? Záleží aká prechodka,nemyslíš?Nieje prechodka ako prechodka.Táto mi bola vyslovene doporučená a max.spokojnosť,inak by som na priamo nemal ako natiahnuť kábel,jedine prevŕtať okno a to naozaj záujem nemám.Zvonku je to zateplené tak by to bol problém takže jediné riešenie bola prechodka.Cez zimu nemienim mať otvorené okná len kvôli tomu,že mám napriamo kábel :laughing: Na motor do VU+ Solo2 to mám vyriešené inak R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

kaos - to sú tie prechodky

http://www.swoopo.cz/product_info.php?products_id=556

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

to kostik123

ano, meren byl presne ten typ pruchodky z tveho odkazu, omluvam se, ale nemam vhodnou odpoved na tvou otazku, jedine co muzu, tak jeste pripojit diagram s utlumem odrazu, ale to radeji nechtej videt...

kaos

kaos

Nevím kamaráde,ale naozaj som mal silu aj kvalitu signálu úplne tú istú či už som to mal zapojené na priamo,alebo z prechodkou R^Mal som to požičané z predajne a ver tomu,že ak by mala táto prechodka veľký útlm tak by som ju nechcel,ale nijaký pokles kvality signálu som nevidel.Neviem,ale určite z profi merákom tam nejaké útlmy v db budú,ale myslím,že to nieje také strašné ked mi to fachá v pohode R^ Ale je to vec názoru,ja ti tvoj neberiem ak sa živíš montážmi satelitov.Nech sa darí kamaráde.

kostik123

Zdar kostiku,to,ze Tobe to ve Tve aplikaci jede bez problemu a nic "nepozorujes" je stavovske,cestne a sportovni:).Ovsem mohou byt aplikace jine (hranicni),kde jiz tato pruchodka muze mit vliv.Uvedena pruchodka je jiste lepsi nez ta "bila":) a skutecne jsou aplikace,kdy se nelze bez tohoto obejit.
A propos,merici protokoly,nebo tabulku pruchozich utlumu/tlumeni odrazu,ma a musi seriozni vyrobce/prodejce dodat.Ano nepriznive vlivy tohoto prvku se promitaji v realu veci do snizeni parametru MER.

hdpe
Registrace: 11/2007

Musím říct - užitečná informace.

@kostik - při použití takové průchodky bude záležet na tom, jak dlouhý je kabel (útlumy se sčítají).

Pro představu, z naměřených hodnot plyne, že ta průchodka má na 1,77 GHz útlum asi jako 50 metrů normálního koaxu.

FrBoc
Registrace: 12/2007

...samozrejme i vykon,ale to je s ohledem na jeji pruchozi utlum jasne.

hdpe
Registrace: 11/2007

Kaos

Sice jsem to ještě nikdy nepoužil, ale i tak díky za graf. Je to užitečná informace.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nieje priechodka ako priechodka. Jedna sa po roku rozpadne a treba ju vymenit . On ten celkom dobry napad okopirovali v cine a nas trh sa dostava ako originalna priechodka- ta s licenciou (teda za cenu licencovanaj, ktora je merana a pravidelne testovana) .
majitel patentu: http://www.hollandelectronics.com/catalog/catalog.php?product_id=Flat%20Jumper%20Cable%20for%20Windows%20and%20Doors
To co sa predava v CZ/SK je nepodarena cinska kopia (2€ /12 kus , uz cena cosi hovori,ze...),predavana s x nasobnou marzou. Neviete nakupovat , v tom je problem.

grantec
Registrace: 3/2007

zkuste si

ji rozříznout a bude vám na bletí,kudy ty GHz chudáci musí prolejzat,kus drátu v alobale a nekontrolovaně pohybující se,tady ani nelze nic měřit,jednou tak,jindy jinak,když už není jiná možnost,tak zapojit a pokud to jede,nikdy s ní nehýbat a nepoužívat okno,tady by mě zajímala měření impendance,to musí být lahůdka :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Po tom co jsem se tu dočetl o této průchodce za hrůzu /útlum 12.7 dB ve středu přenášeného pásma/ mám jasno : nikdy bych nepoužil. Nevidím vůbec žádný problém udělat otvor 7 mm těsně vedle plastového okna v těsnící hmotě

vafe07
Registrace: 3/2011

vafe07

někdo ten problém má,proto se to prodává :))) :O :)))

pierrepetr

@ pierr

naprostý souhlas s tebou, dnes většina mladejch se sice dobře orientuje v problematice kolem PC a pod, ovšem pořídit si trochu nářadí a třeba pistolovou pájku je pro ně zbytečnost a navíc jsou líní- bohužel, takže mají problém a raději koupí nesmysl :laughing:

vafe07

Radši přemlouvám a vrtám, silikonuju, pěnuju než používám útlumovou průchodku. Konektory lisuju na Cabelcony konektory, ale i tak měřák vykazoval solidní útlum na použitých průchodkách. Je to opravdu nouzové řešení.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

vafe07

většina umí jen tu klávesnici,možná je to správně,třeba v budoucnu budou dělat jen roboti,jenže oni nic ani nechtějí opravit,nejde,vyhodit a koupit nové,stejně tak s programy v PC,stáhnou nejde,odinstalují a a stahují jiný a dokola,než to jde a když nic,tak na to zapomenou,přitom by stačilo ten první správně nastavit,jenže to je tak rychlé,nejde a už je to smazaný :))) :O :)))

pierrepetr

útlm tam určite je,/odskušané/zrušil som to pri výmene pl. okien, koax som zapustil popri okne...ale čim kvalitnejší koax, tým nižší útlm...pri prechodke... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Galerie: mat

zkrat

Už jsem řešil i zkrat po prodření izolace na průchodce , který způsobil vyhoření zdroje sat. přijímače. Nedoporučuji.

VU+ DUO 4K SE BT , DB8000 ( 33,0 E - 27,5 W )

Jaran

vafe07:

"Nevidím vůbec žádný problém udělat otvor 7 mm těsně vedle plastového okna v těsnící hmotě"

Presne takto som to riešil už dvakrát aj ja. Použil som na to obyčajný skrutkovač na prerušenie maltového poteru a 6 mm hliníkový vodič ohnutý do mierneho oblúka. Je to práca na pár minút, s minimálnou námahou, esteticky nezávadné, bez trvalého poškodenia okna a bez akéhokoľvek zhoršenia signálu. Dierku som pretlačil v rohu okna a na kábli nechal mierny previs, aby tam nešla ani kvapka vody. Pokiaľ by to chcel mať niekto aj za 10 rokov v pôvodnom stave, nastrieka trošku peny a zatrie silikónom. Už som to tu chcel aj navrhnúť, ale tu je toľko múdrych radcov, že namiesto poďakovania by sa mi ušlo iba kvantum "múdrych" poznámok...

Eman
Registrace: 4/2007

Môžeš upresniť, kde v rohu okna si urobil dierku - tesne nad parapetnou doskou do oblúka vedľa okna? Ja mám napríklad dieru s káblom pod parapetnou doskou a keď mi o mesiac prídu zatepľovať byt, plánujem prevŕtať pôvodnú dieru aj cez tepelnú izoláciu a prevleicť koax.

Karner
Registrace: 3/2010

Autor: uživatel kaos

Mam 20m koax a tu pruchodku co tady řešite signal naprosto stejny s průchodkou nebo bez,tak nevím co tady řešite

saeco
Registrace: 1/2014

Karner:

Áno, ako píšeš, tesne nad vonkajšou parapetnou doskou som "navŕtal" cez maltu dierku skrutkovačom a v tej istej výške vo vnútri tak isto. Toto som urobil doma, vo vnútri nemám parapetnú dosku montovanú spolu s oknom, ale pôvodné od stavby, a namiesto dosky tam mám takú plastovú lištu, ktorá perfektne zapadá do drážky v okne. Tá lišta je zasadená na doraz k bočnej stene, takže kábel vychádza zboku vedľa lišty. No a ten hliníkový vodič, v tvare oblúka, som použil preto aby sa koax zasúval do oblúka a nikde nedrhol. Cez tú penu to nebol žiaden problém. Nakoniec som potom na utesnenie použil silikón (neprejde tade ani mravec).
V druhom prípade som u kamaráta takdo pretiahol koax v spodnom bočnom rohu balkónovych dverí(tam nebola žiadna parapetná doska).

Eman
Registrace: 4/2007

natiahnuť koax cez okno

Len tak ma napadlo, žeby mohli niečo vymyslieť aj výrobcovia plastových okien.

Richard21
Registrace: 9/2009

to saeco

ja zde nic neresim, pouze jsem si dovolil dat "do placu" nejake info... a na tvem miste bych asi taky nic neresil, on ten mf satelitni rozvod je celkem blbuvzdorny, do kriticke urovne rozpadu obrazku mas k dobru (dle vyst. urovne LNB) az nejakych 30dB

kaos

to kaos

to jsi udělal jenom dobře, že jsi hodil do placu info o zmetku na trhu, on by seaco mluvil jinak, kdyby měl jako já svod 65 m koaxu/ samozřejmě kvalitního/ a přijímal satelity 30 W až 85E - to by se teprve seaco divilo

vafe07
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra