Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?

Zdravím. Problém: Je potřeba kvalitně propojit dva značkové koax. kabely na střeše paneláku v Ž.B.. Jeden koax vede od společné sat. paraboly pod zatepleným střešním pláštěm (nedá se vyměnit ani jinak obejít)do malého plast. rozvaděče nad jednou ze stoupaček na střeše tohoto paneláku. Druhý koax pak pokračuje z tohoto rozvaděče v husím krku dolů po plášti budovy pod zateplením. Oba instalační firma původně spojila "F" spojkou a přetočila vulkanizační páskou. Délka konců je jen cca 10 - 12 cm. Je to již po záruce. Už jsem tam tu "F" spojku měnil 2x a zase to po 1/2 roce zlobí. Jak to vyřešit? Snad už jen středy sletovat, doplnit izolaci, překrýt stíněním a zavulkanizovat... Díky za INFO.

Ládys
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90
Odpověď v diskusním vlákně

CCCP

jsou sv.i.n.ě,jako vždycky :))) :O :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

OT:a Kanada

dostala vejprask,i když po nechtěným faulu nahonila skóre :))) :O :)))

pierrepetr

RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?

Petře, jasná zpráva. R^ R^

CES
Registrace: 4/2007

R^ R^ R^

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Důležité bude čtvrtfinále. Zatim hrajeme dobře, ale gólmané stojí za howno. A cokoliv z Ruska? Škoda mluvit...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pro všechny.

Omlouvám se, byl jsem koukat na hokej. Koaxiální kabel tam je CB113 UV. Nevím co se tam děje, ale skutečně to po samotné výměně F-spojky opět funguje. Samotné F-konektory ani středové vodiče nejsou evidentně zoxidováné. Odbočím. Jednou se mi něco podobného stalo. Byl jsem řešit problém u zákazníka, že mu u Skylinku přestaly "chodit" některé frekvence. Po výměně LNB a i sat. přístroje si nakonec zákazník vzpoměl, že pokládal "plovoučku" a kabel má F-spojku pod lišpou u zdi. Po její výměně bylo vše OK. A je to již tak 4 - 5 let. Nebudu vymýšlet a zkusím to spájet, odstínit a nakonec použít vulkanizační pásku. Díky všem za reakce a INFO. Dobrému hokeji...ZDAR!

Ládys

Pro všechny.

Omlouvám se, byl jsem koukat na hokej. Koaxiální kabel tam je CB113 UV. Nevím co se tam děje, ale skutečně to po samotné výměně F-spojky opět funguje. Samotné F-konektory ani středové vodiče nejsou evidentně zoxidováné. Odbočím. Jednou se mi něco podobného stalo. Byl jsem řešit problém u zákazníka, že mu u Skylinku přestaly "chodit" některé frekvence. Po výměně LNB a i sat. přístroje si nakonec zákazník vzpoměl, že pokládal "plovoučku" a kabel má F-spojku pod lišpou u zdi. Po její výměně bylo vše OK. A je to již tak 4 - 5 let. Nebudu vymýšlet a zkusím to spájet, odstínit a nakonec použít vulkanizační pásku. Díky všem za reakce a INFO. Dobrému hokeji...ZDAR!

Ládys

já mám zase

jiný paradox,zákazník měl F-spojku na ploché střeše,ač ve sněhu,a silně zoxidovaná včetně středního vodiče vše mu chodilo 10 let OK,pro jistotu jsem mu ji vyměnil,už je to asi 3 roky a OK,k problému jsem byl povolán,z jiného důvodu,F-spojka byl jen bonus ode mě,abych bez povšimnutí neodjel :))) :O :)))

pierrepetr

Mám ty F spojky dvě (obě venku), taky je mám obalené izolační páskou a nezlobilo to nikdy......

Tondach
Registrace: 3/2004

Už za komunistů se podobné spojky nejenom v elektronice pořádně mechanicky spojily a obalily se vodní vazelínou a vydrželo to roky.

Kdo je kdo a co je co.

Janik

Dám přednost

umístění takového spoje do malé elektrokrabice. Dnes jich je různé velikosti a tvaru dost. Není hermeticky těsná, ale je zde zábrana proti padající a zatékající vodě. Rozdíl proti nechráněnému spoji je značný!
Tedy spoj zaizolovaný páskou v elektrokrabici.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Sice jsem s Fky venku problém neměl, ale pokud chci jít na jistotu, tak to dát do teplem smršťovací bužírky: https://www.google.cz/search?q=smršťovací+bužírka

KamilZ
Registrace: 11/2010

samorost

ta krabice vypadá profesionálně,ale působí kontraproduktivně,každé ráno,když začne svítit slunce,veškerá vlhkost,kterou to v noci natáhlo,se začne tlačit do spojů,jako auto pod plachtou zrezne dřív,než auto na které sice prší,ale je větráno R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

Vlhkost se mění s atmosférou, vyšší ani nižší nemůže být, není to hermeticky těsné. Když slunce krabici ohřeje, zvýší se vnitřní teplota uvnitř krabice, vody ale nepřibude. Naopak se část vody roztažením vzduchu dostane ven. Venku je nižší teplota a proto zpětné nassání má méně vody, atd. Spoj je po mnoholetém provozu naprosto bez koroze, ověřeno praxí! Věř nebo ne, je mi to jedno...

samorost

samorost

to ti věřím,já je mám bez krabice a 10 let naprosto v pořádku,jinak "Naopak se část vody roztažením vzduchu dostane ven",osmá třída ZDŠ tlak v plynech a kapalinách se šíří všemi směry stejně(Pascal),tak se ta vlhkost tlačí ven z krabice,ale i do spojů R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ale Petře, to už je od tebe lepší to ohnisko, než tohle!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

ohniska

jsou tvůj patent,jako jediný na světě,jsi objevitel mnoha ohnisek u paraboly,radši to nerozmazávej,to je taky 8.třída ZDŠ,no tak mě napadlo,když popíráš Pascalův zákon a jediné ohnisko paraboly,že ty tu osmou třídu ani nemáš? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Petře, jsem rád, že už umíš smajlíky, ale inteligence jsi moc nepobral.Plácáš to páté přes deváté. Ale pokud tě to realizuje, tak prosím, ty ohnisko. :laughing:

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Zkuste si zakrýt nějakou nádobu na pár dní igelitem a potom se na ten igelit podívejte. To co uvidíte - tak něco podobného bude nejspíš vysráženo na kovu konektoru a potom možná pochopíte, jak to Pierre myslel.. :laughing: :laughing:

Morous

Morous

díky za podporu před panem inteligentem,stačí rozdělat krabici s komponenty na střeše,neprší do ní a přesto všechny komponenty rezatý jako liška,proč asi? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pierre, =(Pascal),tak se ta vlhkost tlačí ven z

krabice,ale i do spojů."
Opravdu svérázný Pascal a co ta otevřená neutěsněná krabice? Nic? Taky Pascal? Stále nic? :)))
Ostatně jedinné dobré řešení napsal KamilZ Jen doplním, existují smršťovačky s lepidlem a bez, S lepidlem je správně.

kuba

to pierrepetr

Ta "krabice na střeše" musela mít chybu, chybějící těsnící gumu na víčku nebo podobně. Otvory zespodu (ale malé)nevadí vůbec. Já mám přepínače Diseqc 16/1, 8/1, 4/1 ve společné krabici a jejich povrch je naprosto čisty po mnoha letech provozu na rozdíl od přepínače EMP Diseqc 4/1 v originální krabičce, kde zespodu jsou F-ka zkorodované, stejně jako spodní povrch přepínače. Rovněž anténní krabice s těsnící gumou chrání symetrizační člen dokonale, atd. Horní a boční stěny krabice musí být těsné, což v mnoha amatérských výrobcích není...

samorost

Ano, Dobře utěsněná krabice ze tří stran a ze spoda odvětrávaná, je to nejlepší a nejtrvanlivější řešení. Na takovou krabici si ani Pascal nepřijde. :8)

kuba

PS. Ještě k tématu. Dvakrát v životě jsem se setkal s tím, že vodič v isolaci nebyl v celku. Zřejmě v automatu došel drát a konec z další špulky nebyl galvanicky propojený s předchozí částí. Jednou jsem si koupil prodlužovák 10m na mikrofon a nešel. Tak jsem začal stříhat a zjistil jsem, že najednou vodič u jednoho pramene zcela chybí, jenom bužírka v celém průřezu. :laughing: :laughing:
Nedavno zlobil vysavač, několikrát jsem vyměnil koncovku a vždy po čase pokračovaly divné jevy, podobné tématu. Tak jsem začal stříhat a potahovat, a najednou ejhle, celej pramen jsem rukou lehce vytáhl z bužírky. Bylo to jenom spletený :laughing: :laughing:

Kdysi jsem provozoval Němce do telky přes zesilovač kabelem cca 35 m ze střechy, stoupačkou a kabely byly naletovaný a upravený podobně jak psal myslím Maneto. Chodilo to bez závad asi 15 let. Byl to starej dederonovej kabel se staniolem. R^ R^

Morous

Maneto

ten cernej s trochu tvrdsim obalem PVC s penovym dielektrikem a skoro zadnym opletenim? Myslim, ze to opleteni nebylo dokola, ale ve dvou pramenech s vice dratky u sebe. Stredovy vodic byl o prumeru 1 mm. Je to ten koaxiál o kterem pises? Pouzival jsem ho KDYSI na VKV. Muselo se s nim delat opatrne při odizolovani obalu, jinak se dratky v opleteni dost lamaly.

HYPER
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra