![]() |
|
Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Zdravím. Problém: Je potřeba kvalitně propojit dva značkové koax. kabely na střeše paneláku v Ž.B.. Jeden koax vede od společné sat. paraboly pod zatepleným střešním pláštěm (nedá se vyměnit ani jinak obejít)do malého plast. rozvaděče nad jednou ze stoupaček na střeše tohoto paneláku. Druhý koax pak pokračuje z tohoto rozvaděče v husím krku dolů po plášti budovy pod zateplením. Oba instalační firma původně spojila "F" spojkou a přetočila vulkanizační páskou. Délka konců je jen cca 10 - 12 cm. Je to již po záruce. Už jsem tam tu "F" spojku měnil 2x a zase to po 1/2 roce zlobí. Jak to vyřešit? Snad už jen středy sletovat, doplnit izolaci, překrýt stíněním a zavulkanizovat... Díky za INFO. |
Ládys
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 305 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90 | |
![]() |
|
pierrepetrKamaráde, Já samozřejmě vím co je makro článek, ale raději vysvětli, jak může vzniknout s hliníkovým koaxem.Koax s hliníkovým jádrem jsem ještě neviděl, dej na něj odkaz. Pokud nechápeš, tak moje poznámka byla o tom, že v UHF a sat. technice je spojování šroubovým spojem ta nejméně vhodná alternativa. Nic víc a nic méně. Pokud nesouhlasíš, nech ležet, není důvod mě vnucovat cokoli jiného.Jen jsem napsal svůj názor a komentovat ho nesmyslama netřeba.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubajá jsem napsal taky jen svůj názor"Pokud nesouhlasíš, nech ležet, není důvod mě vnucovat cokoli jiného.Jen jsem napsal svůj názor a komentovat ho nesmyslama netřeba. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
![]() |
|
pierrepetrSuper, jen dej odkaz na ten Koax s hliníkovým jádrem, který by nám mohl zkomplikovat život.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubanejprve si najdi ten "makročlánek" a pochopíš(tedy nejsem si u tebe jist),že nejde jen o AL R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
,jen kuba by cpal pod měděný šrouby hliníkový drátNějak nerozumím o co ti jde. Ale šlo o spojení koaxiálních kabelů, tak hledám ten hliníkový koax. Makročlánek do toho nepleť, tam snad ví každý o co jde.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
dej miodkaz na jednoho výrobce, ze sta výrobců anténní techniky,který nabízí možnost spojování komponentů letováním,oni jsou všichni tak hloupoučcí,že vše dělají na šroubové spoje? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?99 procent to jsou eF konektory, šroubové spoje téměř se nepoužívají. Za poslední roky si nějak nepamatuji, kdy bych použil šroubový spoj. Už ani u VHF ne, většinou efko plus redukce. Opravdu nepoužívám komponenty se šroubovými spoji. Pokud dříve nybyly efka, tak jsem koax nastavoval vždy letováním, nikdy ne šroubovým spojem.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubajeden příklad,sym.člen do antény,kde to proboha letuješ?,na dipól,nebo na koax? a nepiš mě ,že jsou všechny antény na f-ka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrNikde jsem nepsal VŠECHNY a VŠECHNO. Já napsal že,99 procent.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
a LP antény,kde se protahoval koax jedním ráhnem,jak jsi to tam letoval??,taky tam tupý výrobce dal šroubky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?To byly první logára před mnoha lety, dnes mají i ty které protahuješ eFka. Taky jim došlo, že to nebylo to správné ořechové.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubaano dnes už většinou ano,tedy vrátíme se ke spojení,F-ko je šroubový spoj,střední vodič koaxu dejme tomu CU je spojen s jakým kovem?,taky CU?,teda co ty výrobci dělaj za boty,nechceš jim poradit? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jen pro znalce. Kvalitní spoj dvou koaxů?Nějak mě uniká smysl a podstata toho, co chceš dál řešit! Já už řekl vše, co jsem chtěl, dál mel nesmysly sám, dobrou.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
no já nicneřeším,ty jsi hodil do placu"Datum přidání: 17.05.2014, 07:22.05 2dny" "dál mel nesmysly sám" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
kubaještě by mě zajímalo,jak letuješ koax k fku,to je právě ten tebou odmítaný šroubový spoj,jinak jistě můžeš dodržet tvoji teorii a pro hliníkový plášť použít hliníkové f-ko,pro CU plášť měděné f-ko,tedy nevím,kde je koupit,ty ocelové drátky v okolí pláště koaxu,co se ti pletou do tvé teorie pominu,potom ty AL f-ka šroubuješ na nikl,tedy máš to složitéR^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 90 | |
![]() |
|
![]() |