Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

LTE 800 MHz

Už i ve Strakonicích a v předstihu straší některé ,,firmy´´že jim nepůjde bez filtru settopbox. A nabízejí tyto filtry i s montáží za předražené ceny různým SVJ a podobným subjektům.
Já byc to řešil až to přijde i k nám.
Co Vy statní na to, hlavně Pražáci ?

HiFiOK
Registrace: 12/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LTE 800 MHz

Samozrejme, sum zustane, signalu ubyde, takze odstup C-N se zhorsi o utlum filtru.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Pro mě je velmi užitečný materiál z CTU - výsledky experimentu... lze z něj vyčíst daleko víc než z chytrých keců rádoby odborníků kteří tvrdí že žádné rušení nebude atd...
V materiálu jsou mj. změřeny charakteristiky několika konkrétních LTE filtrů které rozhodně nenasvědčují nějakému drastickému problému ve snižování C/N na zbytku TV pásma (útlum kolem 1dB)
Problémy budou a velké hlavně u běžných individuálek kde není pravidlem kanál.zpracování. Operátoři časem určitě budou max. povolených výkonů LTE vysílačů využívat a pak bude plno lidí s PL sítěnkami nebo vůbec i s kvalitními pásm. zesilovači v loji a filtry mohou věc jednoduše řešit. Zvláště v místech složitějšího vzdáleného příjmu DVBT atd...
Zaujal mě filtr FAGOR LBF 766 který se dá sehnat už za nějakých 180,- tak jsem na něj zvědav, protože už teď bez ohledu na LTE800 je třeba stále častěji řešit problém s pásmem 930MHz

lance
Registrace: 10/2008

souhlas, zajimave pocteni (Maneto, dik za odkaz), nejak jsem se u Wisi ani na Googlu nedopracoval, co je to za antenu (uvedeno Wisi FT 01) jenz pouzivaji k mereni

kaos
Registrace: 2/2009

Mozna tahle: http://www.kilosense.com/schwarzbeck/antennas/ft01tab.pdf Pro UHF je to v podstate sito s 2x2 dipoly.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Lance

Mame stejný vkus...:-) uz jsem jich par objednal do kufru. Jsou pro me ideální, ja končím v regionu na K56, takže ideální poměr výkon/cena.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

TO: Saxon,Lance - také jsem na ten filtr koukal už, ale bohužel v mém regionu končím na tom K59 a mnohde také pokud není použitelný Cukrák tak Bukovka a tam je zas K58 - což je prašt jak uhoď :-(

Pájík
Registrace: 1/2006

Na půlce Moravy zase valí K59, na severu Čech dokonce K60... nedá se to říct jinak než že na CTU jsou howada když nacpali LTE downlik hned vedle... :(((

lance
Registrace: 10/2008

No tak já mám i k 60, tak se v červnu uvidí po testech, co to udělá :-/ U 59 to jde zlikvidovat obstojně. Pásma ořezávám už delší dobu obě PP-08 F (na běžné ITA), protože bez toho bych si v městě neškrt. ;) Tak uvidím, zda to bude stačit, či se bude muset ještě doplnit o další. Hodně bude záležet na vzdálenosti BTS a směru příjmu.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra