![]() |
|
Mascom mc 2202 problém nastavení motoruPotřeboval bych poradit jak nastavit motor (HH2100) u tohoto přijímače.SW 1.0.50 při správném nastavení menu se nedaří přidat více jak 2 družice (nastavuji pouze v menu "Motor" bez USALS,pokud chci přidat třeba Hotbird (v paměti frekvencí se nepochopitelně objeví "Empty" tak dlouho sáhle přidám TP ale při proladění se mi motor točí zpět na Astru 3A.Nemá s tím někdo zkušenosti který SW korektně umí obsuhovat DiseqC 1.2.Děkuji všem za případné rady (že je to přijímač který není úplně Top vím)SkohyFerguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruK nicomu, ten tam je, ale vôbec ma nezaujima kde.Ale narazka pierpetra, ze krivost konzoly v smere nuloveho bodu je spravna. Krivost v inom smere sa uz kompenzovat neda. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
skohyPokud tam vše je, tak dej USALS a nemusíš nic řešit. Jak jednoduché. Podívej do sekce ABC (sekce pro nás hloupé) a je ti jasno.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
skohyna ctyri pozice je motor zcela zbytecna věc. Nastav si multifokus pokud ti jde o pozice Hotbird, Astra 19,2E, 23,5E, 28,2/28,5E. Na tu tvou 105 to pojede jak z praku. To ze ti tam nejdou ty další pozice je asi pravdepodobne zpusobeno, ze mas v prijimaci funkci Fastcan a ta muze byt aktivni. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 661 |
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruja bych funkci Usals nezapinal v pripade kriveho stozaru. Ty pozice bude lepsi ulozit rucne. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 661 |
![]() |
|
HYPERCo má společného funkce usals nebo disec s tím, že je křivý stožár. Oboje přeci chodí mechanicky stejně. Tak proč si vše nezjednodušit USALSem.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
HYPERJo tím to může být Fastscan tam je a i když dám vypnout může zůstat stále zapnutý protože na jiných přijímačích pokud je venku vše ok to trvá tak 5 minut.Multifokus tam nejde protože je tam nějaká německá stará parabola a má široký úchyt lnb za to jede na signál jak Fuba proto mi nevadí že je balkón mírně křivýFerguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoru@kasr, mě taky nezajímá kde a přesto vím, že správně vždy na jihu. Jestli mi chceš namluvit, že přes 1.2 lépe "vykompenzuješ" jakoukoli "křivost" než přes usals, tak seš jednoduše vedle jak ta jedle, popřípadě si sedíš na vedení.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
tomikMne nejde o usals versus diseqc, len tvrdim to co petr, ze ked je konzola nahnuta v smere nuloveho bodu, to znamena na sever, alebo juh tak to nevadi. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
Kasrdíky za podporu,proti hlouposti se musí bojovat,jinak se bude šířit jako epidemie,u kuby mě to bylo jasné,ale že tomík535 souhlasí nechápu,vždy jsem ho považoval o level výše,no nic R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 393 |
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruVidím, že jsme si neporozuměli, proto jsem si to vlákno čtu raději od začátku. Já vysvětluji problém kdy si skohy myslí, že když mu to nejede přes Usals, že mu to pojede přes 1.2.Druhý problém je nedosažená kolmost /ve směru na jih/. Tu si může samozřejmě zkorigovat na držáku motoru (posunutím hodnoty zeměpisné šířky). Na to by možná přišla i pradlena kdyby to dělala podruhé. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomik535no jasně "Na to by možná přišla i pradlena kdyby to dělala podruhé",jen kuba je mimoň a ještě píše o lhářích,fakt na něj nereagovat,já to vždycky myslím dobře a všechno mu vysvětluji,jak pro bl.b.ce,ale on si mele svou pořád dokola R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrKuba není mimoň, kuboj stačí vysvětlit, jak přesně zjistíš, kam je ten stožár nahnutej. Tato tvoje teorie totiž platí pouze pro jedinný bod (resp. dva) v kružnici, pro každej další je to nesmysl. Radit blbost, která navíc nejde pořádně v praxi změřit, na to jsi kádr. Co brání se o stožár opřít a srovnat ho do kolmice? NIC, proto tvoje teorie je pouze teoretickej blábol, kdy ho v praxi nejsi schopen zajistit. Pokud takto fušerácky nastavuješ u zákazníků antény, tak potěž koště. A to nekomentuju to, že je lepší při křivém stožáru disec než usals, to je opravdu perla.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubarád bych ti pomohl,ale ty to odmítáš ještě mě označuješ za lháře,s tebou to už řešit nebudu,přečti si přesně co píšu a nebudeš se ptát stále dokola na kraviny a ještě mě podsouváš další kraviny,douč se osmou třídu,máš moc mezer,pak se můžeme bavit,jak jednoduše zjistíš směr ohybu,nebo křivosti stožáru R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrVýmluvy a tvoje neznalost, víc nic.A tady jsi nelhal? Datum přidání: 18.05.2014, 23:35.31 A nebo možná jsi ukončil tak stěží šestou třídu, že? Petře, nedělej z ostatních blbce, ono se snadno pozná jak na tom jsi sám. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
mimonico řešíš,chceš se omluvit?Datum přidání: 19.05.2014, 00:22.56 tak kopej dál kolem sebe R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrProč mimoň, na tom, co jsem řekl si TRVÁM a dnes jsem ti to zdůvodnil dost jasně. Že to nechápeš, není můj problém.Proto opět varuji všechny čtenáře, aby takovému nesmyslu uvěřili. Takto se motor opravdu nenastavuje, to může udělat pouze p.... nebo pirepetr. Další diskuse je zbytečná, sbohem. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubaještě že většina čitatelů má svůj rozum a vzdělání o level víc ,než jsi ty,pak tvoje bláboly přejdou a udělají si svůj názor na ostatní,nech to na nich,lidi nejsou hloupé stádo,jak je tady stále varuješ,mají rozum,ale to ti jistě nic neříká,dva kovy,dobrá sranda,nechci uhýbat od tématu,měj se hezky a přijeď na sraz,vysvědčení vezmi sebou,tam to probereme R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruNic ve zlém, ale já mám zkušenosti, že výrobky koncernu Nokia (Finlux, Mascom) běžně korektně nespolupracují s výrobky jiných výrobců.Jednou jsem zkoušel Mascom 1110 CRCI + motor Optibox DM 3800. Dlouho jsem se s tím trápil a nerozchodil jsem to. Pořád to točilo motorem všelijak. Hlavně ne správně. S HD Boxem jsem tento motor rozchodil za chvíli a chodí špičkově již přes půl roku. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruAno teoreticky to platí pouze pro směr nulového bodu ale víme jaké tam jsou kolikrát vůle a stále to přijatelně chodí..Je jasné, že změřit kolmost přesně (aspoň tak aby to bylo rentabilní) nejde. Absolutní kolmost prakticky nedosáhnu nikdy. To už spíš z té bublinky ve vodováze udělám krychli.. No snad už skohy pochopil, že jiným protokolem ten držák nenarovná. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomik535absolutní kolmost netřeba,to jen kuba tady straší méně znalé v oboru,pokud mu jde o 4 nejbližší pozice,stačí zjistit jaký má parabola vyzařovací úhel a tam se nějaké menší chyby zredukují naprosto R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Tomik535bavíme se o imaginárním problému,skohy nám neupřesnil jak hodně,jakým směrem je držák nekolmý,ale u usals nemůžeš provádět korekce na motoru,usals je bez kompromisu(možná v menu zadat jinou polohu,ale to už je dobrodružná cesta) a pak ten stožár musí srovnat ,proto nabízím disecs řízení,tam můžeš v extrému dát i motor obráceně,pokud zajistíš krytí konektorů a duté nohy motoru proti dešti,samozřejmě v menu přijímače je potom západ a východ opačně,ale chodí to i tak ke spokojenosti asi 10 let naprosto bez problému,to nechci dávat jako návod,méně zkušeným doporučuji ABC a slušně kolmý stožár R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetr, poslední věta je správně.Re: jak hodně,jakým směrem je držák nekolmý- Nekolmý neodborník, výborná definice.Proč ho nesrovnat? Re: u usals nemůžeš provádět korekce na motoru, - Nepravda, jde to velice jednoduše a bez dobrodružství. Re: a pak ten stožár musí srovnat - jak usals a disec ovlivnuje nebo ne kolmost. Je to přeci totéž. Tady absolutné problému nerozumíš. Re: ,tam můžeš v extrému dát i motor obráceně - Co je na tom extrémního, v začátcích těchto motorů se snad jinak ani nemontovali a dodnes jich kupa chodí. Je poznat, že máš minimální zkušenost s motory. Re: doporučuji ABC a slušně kolmý stožár - No konečně, tady ti to došlo, poslední věta je správně.Tak se ji drž a nevymejšlej jak to oje... Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
Tomik535Máš pravdu, vodováha nic moc přesnost a po pověšení paraboly používám osvědčené zednické nářadí, velmi přesné a to olovnici. Naštěstí se dnes již moc motorů nemontuje.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Mascom mc 2202 problém nastavení motoruvelmi přesné možná, přesnější možná, ale absolutně přesné jen teoreticky. Ale to je stejně úplně jedno, takže mě to nebaví rozebírat.petře jestli nepochopíš, že mechanicky se nic nemění a někam tu nohu otočíš přes 1.2 stejně jako přes usals, pak není pomoci. Ale souhlasím, že to pro tebe může představovat dobrodružství. já se to nebojím nazvat zcela běžnou praxí(jevem). Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomik535pokud dáš motor obráceně,na usals ti točí na druhou stranu,já se to nebojím nazvat zcela běžnou praxí(jevem). R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |