![]() |
|
SAT IP server skusenostiRobil uz niekto z vas s nejakym sat ip serverom? Ako teda chapem ze streamuje program do siete, ale ako je to potom s dekodovanim, ked tie krabicky nemaju ani citacku ani CI sachtu? Dokazu teda len FTA? |
silverosbd
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 269 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiak teda streamujem do siete , nepotrebujem kartu ani ci modul. posiela sa to odkódovane. nechápem tvoju otázku. alebo lepšie povedané , nudíš sa a vymýšľaš problémy. čoho sa tu ešte dočkáme.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiSat ipserver ma 4 sat vstupy z quad alebo quatro konvertora. Teda prijima aj ZAKODOVANY program napr taky skylink. Potom to nastreamune trebars do domacej siete na tablet, mobil, set top box ktory to podporuje a pod. Ale kodovany program by sa musel predsa odkodovat uz v serveri aby isiel stream trebars na tablete. Lenze tie servery nemaju citacku. Ale najblizsie napisem az sa budem nudit inde. Tu si moze oneeee pozvat trebars rybarov. Ty mozno uspokoja jeho ego....Myslel som napr. toto http://www.inverto.tv/products/product.php?id=242 |
silverosbd
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiwww.satip.info/Podpora existuje napr. pro DVBViewer, android, ios. Jinak, dle me, zbytecne natriskany protokol, ktery by sel zjednodusit. OS je vetsinou delany na mirne upravenem STlinuxu, Ale nemusi to byt pravidlem, resp. kazdy vyrobce ho ma mirne odlisny. Toto plati pro pro tunery s STi procesory (vetsina). Z osobniho pohledu myslim, ze SES (je to vlastne jejich zalezitost) prisel, neco malo v Nemecku prodal a tim konci. Existuji mnohem lepsi moznosti, nebo si udelat neco primo na miru. HW je pomerne kvalitni (mel jsem Kathrein a Grundig) a fakt je skoda to prznit nejakym zablbanym Sat-IP protokolem. Dekodovani jde v klientske casti, do url si muzet hodit vice pidu (tedy i ECM + EMM). Ale jinak vyhoda zadna. V case, kdy jsem mel ty boxy doma byl FW uzavreny, samozrejme STi71xx ma plnou podporu pro dekodovani, takze by to nemel byt problem, dnes nevim. Nemam zkusenosti primo s novymi routery na bazi Sat-IP + CI slot (Octoplus NET) a tu cenu bych za to stejne nedal. Radeji to resim samostatne, nebo max. 2 tunery a dvbapi + vlastni protoko, nez 4 tunery, ktere maji v tomto pripade hodne omezeni. Ale vzdy zalezi na tom, co od streamingu pozadujes. Pro nekoho to muze byt i vyhoda. Octoplus NET (4xS2): http://www.dvbshop.net/Digital-Devices-Octopus-NET-S2-4-SATIP-Netzwerktuner_1 Nejvice info asi najdes na nemeckych forech. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiVdaka za informacie... |
silverosbd
![]() |
|
OT 5:4hoši děkujeme R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiA co například totohttp://olmi.tv/d/tbs2922-moi-pro-dvb-s2-ip-streamer-1000426/ nebo take http://olmi.tv/d/tbs2900-moi-dvb-s2-streaming-box-1000009/ u obou je funkcni oscam, mumudvb, tvheadend |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiTie su celkom zaujimave.... |
silverosbd
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenosti@matchboxxU toho prvniho je nejspise uzavrena produktova serie, tbs planuje verzi s 8 tunery (v nedohlednu), tzn. nemas jistotu s podporou v budoucnu. Ale jinak, dle me OK. http://www.buydvb.net/iptv-streamer-c-27/moi-pro-dvbs2-ip-streamer-p-103.html To Sold Out je tam uz nejaky mesic. Ten druhy je obecne znamy, pocitej s omezenim na dekodovani i streaming. Je o nem hodne info na netu. Za ty prachy ovsem asi nelze nic lepsiho najit. Omezeni na S2, max. SR, pri FEC 3/4 je 30M. ---- Tak pod carou, proc si neudelate neco vlastniho a radeji s nejakym novym 4-jadrovym Atomem, Celeronem? Jednodussi a s obrovskymi moznostmi. Spotreba se az tolik nelisi. |
wenk
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiwenk vdaka za typ. Vygooglil som niekolko takych "vlastnych" rieseni a asi je to naozaj schodnejsia cesta. Doteraz som streamoval tak maximalne z mojho dreamu na pc ci android tot jedina moja skusenost. Nieco o tom postudujem a asi skusim spravit nieco vlastne... |
silverosbd
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostija mam spraveny dvb server z Raspberry Pi,2X TeVii S650 a 2X RTL2832u DVB-T..vsetko bezi pod tvheadend a rasbianom.klienti su vacsinou android mini pc pichnute do tvSatmaster-RM
Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC,
Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II
Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300
|
Satmaster
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 571 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostipresne tak ako napisal wenk, ...neco vlastniho...ja mam cca 4 roky dvb-server s tunermi digital devices + dvblink, ktory ma DLNA server a streamuje jedna radost do cohokolvek, i do TVs DLNA friendly... |
uroboro
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenosti@uroboroDnes je asi fakt nejvyhodnejsi pouziti tvheadend. Teda, pokud nejde zrovna o Skylink u ktereho nikdo nikdy nevi. Nehlede na cisty playlist pro vse (http). Tim se klientem stava prakticky cokoli. EPG mam reseno jinak (prevedeno z xmltv - upraveny tvgrabepg na php). Dune HD umi pomerne rechle zpracovat php, takze pohoda. Dlna jednoduse napichnes na http streamy (port 9981 u tvheadend) s minimalnim xupnpd. Tzn. zarizeni se tvari jako pouze prehravac souboru/streamu, ne jako DVB tuner. Jinak lze souhlasit, ze DVBlink je propracovany. Co se tyce Dlna obecne, zalezi jak od serveru, tak od klienta (napr. zpracovani EPG). Bezny prijimac s linuxem lze take jednoduse upravit na jakykoli streamserver a prepinat pouze pres http protokol, ovsem zde byva problem (Dune), ze bere pouze prvni SID, takze jsem musel udelat streaming, ktery za letu prekopava PAT. Ale v poho na Neutrinu a hdbox 7110. Spotreba 8-9W a tam, kde je slaby prijem (jeste jsem neupgradoval 75E) a nelze pouzit rozbocovace, quatro lnb apod. musim zatim pouzivat tuto upravu. Bohuzel, pouze jeden klient. Satelit momentalne uz nemam zapojeny do tv zadny. @Satmaster Ja jsem mel jeste prvni verzi RPi s 256M Ram, netusim jak je to nyni, ale u RPi byla zbernice USB silne poddimenzovana. Pustil jsem si pouze v DVB-T jeden multiplex (kompletni) a padalo to nonstop. I s externim napajenim USB. Zkousel jsem co jsem mel doma. Nic Jsem se hrabal v kernelu raspbianu jak blazen az jednou letel z otevreneho balkona. Nez me presel amok, nejaky sikula moji blbost vyuzil. Od te doby jsem se k RPI nedostal, ale fakt se mi nezda, ze by zvladl treba S2 TP + 2x dvb-t. Take zalezi, zda tam funguje bez problemu PID filtering. Aby neoteviral cely stream. Jinak, neni tech RTL2832u skoda na DVB-T? |
wenk
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostipouzity je model B s 512MB RAM a pretaktovany na 1GHz,tunery su pichnute v napajanom usb hube.Naraz sa streamuje maximalne na 2 zariadenia,ide to bez vypadkov.mam to spravene len na take hrajkanie,pri kazdom tv mam sat...co sa tyka rtl2832u,tak su pouzite pretoze niekedy ich zvyknem prepnut a pouzit ako rtl-tcp serverDM500, 500HD, 8000, VU+Duo, QBox HD, Topfield SRP2100 Skylink MULTI HD, UPC Direct, Hello HD, TnK, SkyIT
Toroidal T90 /42E, 36E, 28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 5E, 1W, 4W, 15W, 30W/
Gibertini OP 150, SuperJack 24"
Pioneer PDP-LX5090H, Loewe Individual L
|
Nextwave
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 198 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiDobrou volbou je Alix. Spotreba (model bez VGA) v idle 2,8W. Klidne muzu po siti pustit cely TP do cca 90M. Bez vypadku. CSA (musi byt pri kompilaci vseho byt upraven CFLAGS, pri auto vyberu nastavi SSE optimalizaci, kterou Geode nema, pouze MMX) max 18m/s, ale i tak to staci pro 2-4 kodovane SD, cca. 70% cpu load.Arm, STi maji vyhodu v HW podpore dekodovani. A to vetsina (a6,a7), zalezi pouze na SW implementaci. Dokonce i starsi HiSilicon, co je pouzity ve voyo playeru. Ono pomerne dost IPTV v Cine na tom bezi. Dnes uz jsou bezne 4-jadra. Po te, co jsem ho otestoval jako dlna klienta, musim rict, ze ma na SD pomerne slusny obraz. |
wenk
![]() |
|
@wenkmne sa na EPG najlepsie osvedcil WebGrab+Plus, ktory sa da jednoducho prisposobit pre vlastne potreby... |
uroboro
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
@wenkmyslim ze by sa malo ist cestou HEVC,nakolko sa slubuje 50% uspora na prenose oproti h264.Mas skusenost s testom HEVC enodera a HEVC klientom ako to bezalo v sieti? |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
RE: SAT IP server skusenostiNa serverove strane je jedno, jaky kodek je pouzity, dulezite jsou mozne zmeny distribuce (napr. T2-MI), ktere nemaji podporu v ovladacich ani HW, proto se jejich zpracovani resi SW. Samozrejme mimo profi receivery, ktere jsou k prijmu a zpracovani urceny.Ty ruzne datove TP take neco nesou, nejsou prazdne. Tech na miru sitych distribuci bude vice, protoze je to pro providera levnejsi zalezitost si nechat vyrobit trancoder/reeiver na miru, nez neustale platit za licenci k uziti nejakeho podmineneho pristupu. Pokud nejde o DTH samozrejme. Otazka klienta je na vyrobcich, vsichni se dusuji zavedenim HEVC podpory do svych cipu. Je jeste pomerne brzo. Obecne, v siti se prenasi pouze datovy tok, pokud uvazujes o transkodovani do hevc, neco malo zminil Broadcom - encoder/decoder. Na to je fakt jeste brzo. |
wenk
![]() |
|
![]() |