![]() |
|
Skylink-příjem satelituTak nevím jak ostatním,ale mě toho moc nefunguje.Nejde CT1,2,CT24,CT sport SD a další.Funguje pouze Nova,Prima cool,TV Regina a Slovenské stanice |
nalim
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 74 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituZrejme Ti nefungujú aj ďalšie programy, pozri lepšie.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
re::nech to na ct1 a pres web skylink dej refresh karty a musi ti to jit! Kazde 3min ti chodijou kody42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituZakaznicka zona na web skylinku momentalne KO, tazke hociktory kodovany kanal to isti. Do zopar minut to musi slapat ak je prijimac (citacka) OK.Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituA ak aj LNB ok a aj všetko ostatné.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituved pise ze mu nejde ct24, takze nema signal! aky refres ? asi mu nejde ani ocko, vertikal v haji. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituSice ano. Ked nejde ani volna CT24, Ocko ci Slagr TV zapis nempomoze... Jednoznacne nieco s Vertikalom.Avsak clovek nemoze cakat obraz ak je signal na 0%. To je prve, co si uzivatel musi skontrolovat ;). Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituZajimavá závada,signál je a přesto to nehraje.Tak jsem všechny nefunkčí stanice naladil znovu a vše je OK,Ariva 102E |
nalim
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
re::no jo ariva no comment42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
placena nabidkaStejný problém již pár týdnů pozoruji na SAT Homecast a stejný problém pozoruji i na placeném balíčku za 290kč. Problém nastává vždy, když ráno (jako vždy) vypnu kabel TV a sat ze zásuvky. Odpoledne po návratu musím čekat na signál. Před tím několik let bez problémů. Technik říká, nevím, vše máte v pořádku.Problém bude někde venku.Jinak pro místní osazenstvo. V bytě běží pouze lednice a mrazák, ostatní el.přístroje jsou vypnuté. |
aptget
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
@aptgetvyschnute elektrolity v zdroji |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
@satandobrý nápad, zeptám se technologů v práci. |
aptget
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
aptgetno tím vypínáním ušetříš ročně tak 10kč,pak dáš za opravu daleko víc,já jsem opravář a mohu ti doporučit vypínej všechno ,co jde,rád opravuji,moc mě to baví R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituvymen konvertor |
pablovic
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
aptget nováčekvytahovat sat ze zdi je pitomost, nic tím neušetříš. ani své nervy....zkus to nevypnout a uvidíš, jak to bude fungovat! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituVytahování spotřebičů ze zdi není tak jednoznačné.Záleží kde se spotřebič nachází. V městě zničení krátkodobým přepětím se tak často nevyskytuje jak na vsi. Úder blesku do místní sítě může částečně, nebo i zcela zničit napájení spotřebiče s aktivovaným standby. Vzhledem k tomu že většinou se sat sleduje pouze asi 3 hod po práci, jeho aktivace by měla být bezproblémová, pokud to není konstrukční handicap. Je až stresující když jste v práci a při bouřce přemýšlet zda sat (TV) přežije - nepřežije, nebo to jenom potom bude sem tam blbnout? A ani přepěťová ochrana co máte pouze v zásuvce není stoprocentní. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituZásadně vypínat. Nevypínat jsou nesmysly. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Re:vypínání sat. přijímačeSpotřeba el. energie u satelitního přijímače a obzvláště starších typů není zanetbatelná i v režimu "Standby", kde může být klidně řádově kolem 10 W a možná i více. (rozhodně není menší než 1W jak nařizuje směrnice a předpisy EU u moderních přístrojů). Pak se náklady za el. energii při provozu satelitů v rodině, pokud jich člověk provozuje více v mém případě 4 pohybují řádově v násobcích stovek a klidně i tisíců. Současná cena 1 kWh se pohybuje i kolem 5 Kč a při 365 dnech a 24 dhodinách deně se dojde k slušné částce za propálenou eklektriku při provozu SAT rec. Což potom pokud přístroj necháte zapnutý v provozním režimuKaždý si musí zvážit co je pro něj lepší. Provozuji sat přijímače od roku 1989 a v době, kdy nejsou zapnuté vypínám hlavní vypínače na přívodní zásuvkové přepěťové ochraně. Nikdy jsem neměl za dobu provozu problém jak s načítáním Skylink karet tak ani s vlastním přijímačem. Myslím, že za dobu provozu jsem si však dost kačáků za elektriku ušetřil. Je to věc názoru, s tím se musí každý poprat sám. |
rybarz47
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
rybarz47Presne takto sa na veci pozerám aj ja. Hlavne že tu niektorí "tiežodborníci", v preklade absolútni laici, ba až diletanti bez elektrotechnického vzdelania, dávajú pri každom probléme rady na počkanie, že problémom sú vyschnuté elektrolyty. Nuž tie elektrolyty asi najviacej vysychajú vo vypnutom stave... najväčším nepriateľom elektronických súčiastok je totiž okrem prepätia dlhodobá vysoká teplota. A teraz sa na mňa vrhnite, hlavne tí, čo tak radi reagujete na každú tému! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelituJasně, vypínejte a pak brečte, že vám nechodí zápisy. To jsou teda rady že by jeden padl smíchy :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Emančástečně souhlasím,ale je tady ale,jakou teplotu ti v běžně velikém sat.přístroji udělá spotřeba pod 1W? ve stanby,ty elyty i když jsou načlý,normálně choděj při běžné provozní teplotě,necháš je vychladnout a už třeba nenastartuješ sat.,nebo TV,i to je jeden z důvodů,nárustu oprav po dovolených,je to každý rok pravidelně,na dovolenou to prostě ze zdi vytáhne i ten,který to celý rok nevypne a nešetří,já říkám vypínat a vypínat i když jdeš na záchod,měsíc ve standby je asi 4kč,2 rohlíky,2deci hnusnýho piva,jedno hnusný kafe a to se vyplatí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Skylink-příjem satelitujedni z takových zroutiku ve standby rezimu jsou třeba satelitni prijimace SAB Ultimate HD S700, OCTAGON 918 HD, kde je spotřeba asi 15W a v provozu je nekde kolem 23W. :) Dnes uz je samozrejme situace trochu jina nez u prijimacu HD vyrabenych před peti, sesti lety. :) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 664 |
![]() |
|
pierepetrJa som reagoval na rybarz47, ktorý píše toto:""Standby", kde může být klidně řádově kolem 10 W a možná i více. (rozhodně není menší než 1W jak nařizuje směrnice a předpisy EU u moderních přístrojů)". Určite je týchto prijímačov v prevádzke viacej ako tých so spotrebou v standby režime 1W a menej. A ako píše aj HYPER, napr. ja osobne mám OCTAGON 1008 HD a ten je v standby režime rovnako horúci ako v prevádzke. A len tak mimochodom, ešte som nemal problém so zápismi na tomto prijímači, taktiež ani so staručkým Openboxom 820-kou. Taktiež som ešte nemal problém so štartom (vyschnuté elyty), pričom pre mňa nie je problém zmerať tie elyty na kapacitu a taktiež na ESR. |
Eman
![]() |
|
Emanty starý žrouty asi vypínat,oni brzy chcípnou a lidi si koupí moderní(alespoň spotřebou)přijímače,já osobně nevypínám,i když pro mě by oprava byla za pár korun,taky mě nezajímá ušetřená čtyřkoruna měsíčně,ale u zákazníků jsou to běžné závady,jakékoliv elektroniky s pulsním zdrojem a je jich celkem dost,pochopitelně oprava není pak za pár korun,nejsem charita,to si musí každý spočítat,ty elyty jsou mrcha,na to byl expert Topfield 6000cr,90% jich chcíplo hned po záruce,paradoxně,kdo nevypínal ani do standby,prodělal na elektřině,ale ještě nemusel opravovat,tak si vyber R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
před pěti letyněco podobnéhohttps://www.parabola.cz/forum/topic-40700/ R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrV noci tu vypisuješ a potom sa ráno čuduješ, že sa ti nechce vstávať :-).Inak vďaka za posledný link, aj takéto veci sa stávajú a občas je dobré "mať sa čoho chytiť" (odložil som si to na správne miesto). Pamätníci si určite spomenú, že takéto perličky mali svoju rubriku v AR. Venoval som sa vtedy amatérsky opravám TV, určité finty som poznal už naspamäť, ale niektoré rady človeku ušetrili spústu času. |
Eman
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |