Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

3TB HDD a Enigma2 problem

Ahoj, mam WD 3TB hdd a vetsinou se spatne detekuje(vice prijimacu i img). System EXT4, pripojen pres usb sharkoon. Viz screen. Muzete me prosim poradit v cem je chyba? Na 1 z 20 pokusu se detekuje spravne. Viz zde:___(http://www.imagehosting.cz/?v=img201zjz.jpg)______

Pomohlo by, pokud koupim prijimac a pripojim primo pres sata?
Dekuji.

Hypnos
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 3TB HDD a Enigma2 problem

Zkus EXT3, podle obrázku to vypadá, že máš špatný formát.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

V pc co jsem zkousel tak je OK. Nebo se jedna o vadnou serii disku? :)))
pri overovani hdd v satelitu:

fsck.ext3: zarizeni pravdepodobne neexistuje, zadny soubor ci adresar chyba pri otevirani /dev/sda1

Hypnos

A doufám, že jsi přehodil z MBR na GPT.

Kibicak

Pokud to zkoušíš participovat pod MBR, Linux ti to nerozpozná a je pro něj vše, co je nad 2 TB neviditelné.

Kibicak

samozrejme GPT

Hypnos

Není lepší nahrávat na NAS, než přes USB připojený disk? Enigma2 to umožňuje. Ty to musíš vše provést z příkazového řádku zformátovat a možná také přimoutovat. Jedině Coolstreamy podporují spolehlivě disky neomezené kapacity

matchboxx
Registrace: 9/2012

Toho jsem se obaval :))) Ano o coolstreamech jsem cetl, ze ano, ale napr nektere prijimace s E2 se prodavaji i 3 nebo 4 TB disky....uvidim. Napriklad se pise i o novem kernelu, ktery by mel tyto disky umet. Opak je bohuzel pravdou. Zkouseno jak na DM800se, Vu+, Amiko s naportovanou enignou. Vsude je to stejne, kdyz pripojim disk poprve, je to ok. Pak staci uz jen odpojit ci restart a uz spravne nedetekuje..... Mozna fakt lepsi pres SATA pripojit, premyslim o GI LX3, mozna do nej pujdu....

Hypnos

Sprav dve particie(2 a 1 GB) . Sda1 2GB, sda2 1GB.

Kasr
Registrace: 8/2008

nj :) budu muset presunout filmy nekam jinam :))) a pak tvorit. No uvidime. Diky vsem za re.

Hypnos

Vyreseno---???

Tak jsem zjistil, ze
1)
vu+solo img Nightly build OpenPLI, disk najde a mohu pripojit a odpojit usb, dokud nevypnu napajeni sharkoonu. Po te musim cekat cca 5 minut, jinak disk nadetekuje spatne. Prijimac nemusim restartovat, takze je chyba bud v disku nebo sharkooonu.

2) Amiko alien s PKT Hyperionem disk nalezne jako 3TB ale spatne spocita volne misto na -1 volnych MB. Takze nepouzitelne.

No tak docela zahada :)))

Hypnos

ty velký disky

mají jedinou výhodu,když klekne,nemáš nic,každý si to musí zkusit,je to krásný pocit bezmoci R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

"disk nalezne jako 3TB ale spatne spocita volne misto na -1 volnych MB"

Nemáš disk namountován, proto ti neukáže správné hodnoty. Zrovna včera jsem instaloval Dreama a po instalaci mě to ukazovalo taky tak, tedy celkovou kapacitu disku a -1 volného místa, jakmile jsem ale v systému udělal "mount", bylo vše v pořádku. Tvůj receiver neznám, takže konkrétně ti poradit neumím, jestli to je Linux, tak by to mělo být tak nějak stejné.

Kibicak

pierrepetr

To není pravda, v Dreamu mám 2 disky, jeden 3TB, druhý 4TB a všechny nahrávky mám zálohovány v počítači, takže mám všechno 2x. Tak aji když něco odejde, tak vyměním disk, překopíruji ze zálohy a hotovo, jede se dál. :8)

Kibicak

=krásný pocit bezmoci=má pouze naivka

Jen naivka nemá zálohy důležitých věcí. Všechno je v síti zálohováno minimálně dvakrát a navíc fotky a videa jsou automaticky na Dropboxu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Vsetky problemy s velkymi diskami v prijimacoch a pocity bezmocnosti pri strate dat riesi dost dobre NAS v domacej sieti. Nahravanie a prehravanie krizom krazom (u mna 2x prijimace VU+, PC, tablety a mobily v domacej sieti) je bezproblemove. Mam dvojdiskovy NAS prevadzkovany v rezime RAID1 plus je k nemu pripojeny externy USB disk sluziaci na pridavne zalohovanie najdolezitejsich foldrov s domacimi fotkami a videom. Dropbox som zavrhol - nemam rad vylepene sukromne veci kade tade, okrem toho je podla mna len otazka casu, kedy bude sluzba spoplatnena komplet.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Kazdy chce mat vsetko najväcsie toto je vysledok... Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra