Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo mísu-uprava štítku

Dobrý den
Moc se omlouvám že to píšu sem.
I když to sem nepatří potřeboval bych
vytisknout štítky štítek už hoto vý mám
jen potřebuju upravit jeho velikost.
Aby seděla stím to papírem
http://arka.sk/_p-detail_k-10457.htmlnašel jsem si návod dle kereho jsem to dělal ale asi sem tam dělal něco špatně.
Tak bych chtěl vás poprosit že bych ten štítek někam nahrál a sem dal link a pokud by byl někdo laskavý a pomohl by mi stím byl bych moc rád jak jsem spomínal vím žeto sem moc nepatří ale jsem se obracím rád.

DjTommy
Registrace: 7/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Mimo mísu-uprava štítku

Neviem ,ale žeby vo M.Worde si zmeníš veľkosť ako potrebuješ.

pego097
Registrace: 3/2011

A skúsil si už

dať do vyhľadávača heslo "tisk štítků"? Urob to a máš k dispozícii množstvo užitočných rád aj patričný SW. Je to oveľa jednoduchšie ako písať do fóra o sat. technike dlhú otázku...

Eman
Registrace: 4/2007

RE: Mimo mísu-uprava štítku

World jsem zkoušel a vím že se dá najít hodně užitečných návodu ale v tomhletom jsem laik tak proto se obracím na vás odborníky.I když jak jsem spomínal vím že seto sem moc nehodí ale budu rád za každou radu.

DjTommy
Registrace: 7/2006

Tohle se dá udělat m.j v excelu. Jeden štítek /zpravidla první/ je řídicí, do buněk řídicího štítku se zapíše potřebný text, a další štítky jsou už jenom odkazy z těchto buněk na další buňky archu.

V praxi se to vyladí asi takto:

1. Navrhneš si velikost štítku a koupíš si příslušný samolepky, já to dělal na na rchy A4, kde bylo 3 x 8 štítků, tedy 24 ks na jednom listě velikosti A4.

2. Navrhneš si rozložení textu, případně loga nebo další grafiky na jeden štítek. Na jeden štítek Ti takhle vyjdou asi 3-4 řádky.

3. Naformátuješ si příslušnou oblast v excelu, včetně výšky a šířky buněk, písma atd., napíšeš si tam co potřebuješ a zkusíš si to vytisknout, až Ti celkový návrh sedne na jeden-tedy první štítek.

4. Takhle uděláš základní matrici.

5. Další štítky naprogramuješ tak, že do dalších buněk dáš přímé odkazy /kopie/na buňky ze základní matrice. Grafiku jednoduše okopíruješ.

6. Nový štítek potom budeš tvořit takto:
-otevřeš předlohu se základní matricí
-do prvního štítku opíšeš potřebné údaje, např. z výrobního příkazu nebo podobně.
-grafika /např. logo/zůstává na předloze. Další speciální znaky nebo kódy /Např. čárkové kody/ tam dostaneš podle programu, který Ti je vytvoří buď také jako odkazy, nebo je tam jednoduše nakopíruješ.
-zapsané textové informace se přenesou automaticky přes odkazové vzorce do dalších buněk
-Do tiskárny založíš archy samolepek
-Každý arch štítků, např. zde zmíněných 3 x 8 = 24 vytiskneš jako jednu stránku A4
-Štítky potom sloupneš jednotlivě z archu a nalepíš na krabice, nebo kam to potřebuješ.
R^ R^ R^ :laughing: :laughing:
PS. Doporučuji odladit a tisknout na stejné . Jiná tiskárna může vyžadovat odlišné nastavení. POzor také na nastavení okrajů

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

vše ti zajistí
CorelDRAW na desetinu milimetru :bomb: :laughing:

marakesh
Registrace: 11/2013

Jasně že Corel - dává excelentní výsledky pro produkty zejména grafické povahy, jako např. graficky propracované navštívenky apod. Nutno podotknout, že to ale není práce pro amatéra a příslušný SW není zadarmo. Pracovat s Corel Draw se musíš naučit a PC to musí zvládat, zatímco přes Excel to jde vcelku jednoduše a má ho téměř každý.

Morous

Jenomže on neche poradit, jak to má udělat. On chce, aby mu to někdo udělal. Zadarmo.

bretah
Registrace: 9/2012

Ve Wordu je přímo tisk štítků.... korespondence-popisky,a je tam v základu hodně druhů,stačí si vybrat,popřípadě navrhnout vlastní.

Harnadek
Registrace: 6/2009

JJ ve wordu se to dělá přes Korespondence - popisky. Musíš se tím ale sám prokousat. :laughing: :laughing:
Existuje mnoho způsobů. POkud děláš fotky a umíš je upravit a složit v počítači, a potřebuješ jeden druh štítků, který nemáš potřebu příliš měnit, lze také zpracovat předlohu jako fotografii-případně koláž nebo fotomontáž, vyexportovat to celé jako obrázek *JPG a potom to celévšoupnout do Wordu.
Ve Wordu si nastavíš konečnou velikost, nastavíš přes pravé tlačítko obtékání textu a přímým kopírováním prvé předlohy vytvoříš požadovaný rastr vedle sebe a pod sebou, až zaplníš stránku, kterou potom vytiskneš v libovolném počtu kopií. Pokud tiskneš na papír, musíš stříhat, pokud tiskneš na samolepky, které jsou již na silikonové podložce dělené, jenom odlepuješ z podložky a nalepuješ na krabice nebo kam libo. R^ R^
Nebát se toho, není to žádní věda R^ R^
Funguje to na Laser i InJekt, s/w i color

Morous

@DJTommy

Ještě dodatek pro DJ Tommy:

-Otevři si start-spustit-Winword
-následně stiskni klávesu F1. Otevře se Ti nápověda
-nahoru do vyhledávacího okna napiš česky -štítky- R^ R^
- dál se řiď postupem podle nápovědy