![]() |
|
Přístroj nepřepíná polarituDobrý den,prosím moc o radu. Kamarád provozuje 2 přístroje (Technisat MF4CC) na parabolu s monoblokem a nyní má s jedním problém. Metodou pokus-omyl jsem zjistil, že problematický přístroj nepřepne polaritu V/H na konvertoru. Vždy fungují všechny frekvence jedné polarity. Ale teď to nejdivnější. Když se na druhém přístroji přepne na frekvenci s jinou polaritou, projeví se to i na tom druhém přístroji, přestože jsou připojeny každý do jiného výstupu na LNB ?! Výstupy z LNB jsem zkoušel přehazovat a je to stejné. Takže teď jsem z toho zmaten a nevím, jestli je problém v přístroji nebo v monobloku? Děkuji moc za každou rozumnou radu! Kaspi .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
zemní smyčkuneojeDeš fází:8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
a čím ji tyojeDeš???,bude zábava R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
samorostMyslíš, že kaspi opravil zemní smyčku výměnou kondenzátorů v zdroji?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
tonek"zemní smyčku neojeDeš fází"To už jsem tu psal dávno, jen někteří mají jednoduchá řešení pro všechny. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
to kubaUznávám Tě. Pouze mi vysvětli, jak mohou kondenzátory ve zdroji v jednom přijímači souviset se zapnutím druhého přijímače a vyřazením polarity.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostPři takovýchto závadách spínaných zdrojů, můžeš na osciloskopu vidět velmi zajímavé spektrum rušení a frekvencí, které tam nemají co dělat. A jelikož oba přijímače jsou spojeny vodivě v LNBčku tak asi tyto frekvence dělají takovéto problémy. Závady spínaného zdroje se mohou projevit všelijak, a nehledej v tom logiku ohmova zákona. Pokud se sat. přijímač chová nelogicky, vždy zapínám osciloskop.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Přístroj nepřepíná polarituZpůsoby, jak odstranit problemy které se zde paušalizují jako zemní smyčka jsou minimalně tři.Jeden univerzální tedy neexistuje. Už několik let si sebou na kšefty vozim oddělovací 100W trafo 230/230V, satelitní receiver napajený výhradně z akumulatoru a galvanicky odděleným výstupem AV, prodluzovak 230V v délce 30m a multimetr s dlouhými měřícími šnůrami... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |