![]() |
|
Takové malé poznání,GOLDEN MEDIA 9080--------------------------------- Pěkná levná mašinka v nastavení SPARK jede velice solidním způsobem bez nějakých obtížnosti. Co jsem nastavil v ccam a nebo mgcam to makalo vše OK tj. linky ccam a newcam valí OK, přes control dream jsem si nakonfiguroval potřebné a po nastavení v menu a otevření ccam a mgm vše se otvírá během 1-2 sec. Kdo by chtěl zkoušet tak v dream control name root a kod také nastavit root. Pak nejsou problémy vlézt do přístroje přes PC a dělat si úpravy jak v linux přístrojích. Rychle a spolehlivě. mašinku jsem vylepšil protože nemá ventilátor tím, že jsem ze spodu nalepil větší o cca 10mm větší podložky gumové /nohy/ ,které během dnešních teplot mi vykazují lepší podmínky provozu, než originál, který při teplotách nad ve dnech kolem 30 stupňů má vliv na rychlost a funkci přístroje. Vyhrál jsem si s ní stejně dobře jako dříve s XPEEED LX1, což mohu říci, že se přístroj vyrovná i drembox 800 HD SE, se kterým jsem již strávil min. 2 roky. Po přepnutí na ENIGMA 2 a nahrání nových SW 4 řady se přístroj změní k nepoznání, ovládání přes dálkový ovladač je skoro stejný jako u dreambox a celý systém pokud je výborně udělaná konfigurace, což je trochu malinko jiné než u dreambox tak mašinka se chová líp než slavný dreambox, po zkouškách i VÚ DUO, nebo OPTIMUS O2, nebo jiné linux přístroje, jediná konkurence je dle dlouhodobých přirovnání pouze XPEED LX1, se kterým stejně jako s Golden media po konfiguraci nejsou už vůbec žádné problémy a nemusí se nastavovat u USB nahrávání už žádné jiné voloviny .Prostě vložíte disk ,ihned disk nahrajete, dáte do PC a ihned přehrajete/žádné úpravy v menu, nebo v nastavení. Neuvádím to zde kvůli tomu, abych přístroj výše uvedený propagoval, ale kvůli tomu ,že než si někdo koupí přístroj jako originál dreambox za 10 tisíc např. který také mám, tak je lepší koupit přístroj za 3000,kč,který je rovnocenný jak obrazově a taK jasněl i kvalitou. Jinak dobrou noc a přemýšlejte vždy pozitivně. Stejným způsobem lze provozovat přístroj ARGUS pingulus a pingulus +. Dreamboxy jsem věnoval rodině/dcerám,manželce a švagrovi/ a valím výše uvedené se kterými jsem velice, velice spokojen. Chce se tomu umět jenom chviličku cca 20 min. věnovat a JE TO. :8) :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
heryJo Jardo OK,dobrá zkušenost a dáme řeč co si pořídit na ten fotbal - např. na EL clasico v HD. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Spark je dobrý.Já s Alien2 jsem také velmi spokojený jak ovládáním tak funkcemi!!! Pluginy makaj tak jak mají ;) Amika mám teď rok a i díky predchozími zkusenostmi s dm500 :))) jsem přešel do necizího prostředí ;) ...ikdyz Enigma1 a Spark je trošičku rozdíl, ale "mozek" (neboli FTP) je víceméně stejný. :))) Obyčejný Total Commander vše vyřeší!!! :))) :))) ;) ...a jako doplněk, že Alien2 má možnost přepínání mezi Sparkem a Enigmou2 tak já osobně preferuji na 105% (nenahraditelný) Spark!!!!! R^Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
Spark vs Enigma2Na dobre nakonfigurovanú Enigmu2 však Spark nemá. Na Enigme2 sa dá nastaviť napr. i citlivosť ovládača. Taktiež rýchlosť prepínania medzi kanálmi je lepšia v Enigme. Spark som prevádzkoval asi rok a nedal som na neho dopustiť ale po naštudovaní o oboznámení sa s Enigmou nemá šancu. Enigmu už mám vyše roka... (Alien2 triple) |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
loganHery ma však pravdu v tom že enigmu si nevyladiš za 20 minut....a spark nastaviš aj skôr ;) |
par32
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 977 |
![]() |
|
RE enigma AlienMohu potvrdit - ALIEN 2 s novým VFD displejem + enigma to je hodně muziky za málo peněz , obrazově dle mého názoru lepší než tolik oslavované VU+ |
donpedro
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 148 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,V nadpisu je 9080 . G.M.Triplex mám taky . Nenechám dopustit ani na jeden z těchto přijímačů. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,Nemám nic proti Sparku, přístroje od Fulanu jsou hardwarově velmi kvalitní ať se jmenují Amiko, Edision, GM atd a s dualbootem byly možná první, avšak porovnávat sh4 s mipsel nejde, zkráceně Škoda nebo Merdeces obě značky jedou, ale jak a s jakou kvalitou nechám na každém. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxTo víš,hery se opět po třech pivech rozepsal... |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
GOLDEN MEDIA 9080GOLDEN MEDIA 9080 - hery tenhle box žádný spark nemá :))) ,neplést s Golden Media SPARK Reloaded a Triplex R^AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,hery prave obevil ameriku a kdyz neni na FB tak musel tadyDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
GOLDEN MEDIA 9080byl jistě k pokecu v r. 2010-11, už se nevyrábí, neprodává |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,mam golden media spark roloeded a potreboval bych poradit o tomle primaci vse |
trafo100
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 100 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,GM9080 je recivier, ale DM je nesmrtelný...a jedinečný R^ :))) :)))Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,hery potrebuji poradit |
trafo100
![]() |
|
heryi já potřebuji poradit v PM |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,A co potřebujete vědět ,na otázky je lepší použít třeba i Fórum ;)AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,je lepsi konkretne s osobou co tomu rozumy a na forum nic moc kazdy sa jen chvasta ale nicemu nerozumi |
trafo100
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,Tak to potom máš těžkej život noAmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,vubec nemam ale mam rad jistotu a odborniky |
trafo100
![]() |
|
@trafo100Jestli myslíš nalitého chvástače Heryho,tak to jsi se moc netrefil.. |
Prosat
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,ale zna o tom hodne a je dobry |
trafo100
![]() |
|
@trafo100To si myslíš jen ty, dobrý je tak na puldecáky s plaskačkou v kapse. |
Prosat
![]() |
|
RE: Takové malé poznání,Asi bude treba zrusit sukromne spravy, ked nechcete pouzivat forum! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
KasrTej Tvojej poslednej vete akosi nerozumiem...keď nechceš používať SZ (ani ich nemáš zapnuté), tak to je Tvoja vec, alebo si sa v debate v tomto vlákne nedozvedel niečo dôležité, čo si chcel vedieť??? Práve také poznámky ako tu má bublajs a Prosat by si mohli ľudia vybavovať cez SZ aby tu neplevelili vlákno! A taktiež napr. poznámka od trafo100: "hery potrebuji poradit" tu nemá čo robiť (tiež nemá prístupnú schránku SZ). To isté od korkoran:"i já potřebuji poradit v PM". Prečo mu teda nenapísal SZ, ale píše hlúposti tu? Chlape, máš to všetko akési pomýlené...a len tak mimochodom, som za schránku SZ, ktorú som ale doteraz použil asi dvakrát (aj to sa ma pýtali), ale tá schránka má slúžiť práve na vyriešenie takých vecí, ktoré tu administrátorom prekážali (napr. odovzdanie odkazov na súkromné e-mail adresy a pod.). A mne osobne ten príspevok od Heryho aj čosi dal. Ono totiž nie je prínosom ak človek dostane všetko na zlatom podnose, ale je prínosnejšie ak získa napr. podnet na štúdium konkrétnej veci. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
Eman,my jsme už takový národ připo.sra.nků,do očí-ne,anonymně rýpat nebo bonzovat,banda šašků s majtkama na půl žerdi,jmenovat nebudu ,oni zakvákají ! :O :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
![]() |