Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Streaming po lokální síti bez výsledku

Zdravím, už delší dobu se trápím se streamingem po lokální síti. Problém mám v tým, že když si pustím VLC a udělám streaming, tak ve stejném PC po spuštění druhého VLC a zadání IP adresy funguje streaming naprosto v pohodě, ale jakmile skusím spustit stream buď v mobilu nebo na notebooku tak stream se prostě nespustí... výsledek by se dal popsat "Unable to connect". Prostě načítá a načítá a načítá a nic...
První mě napadlo, že by byl nějak nastavený router, že ten stream prostě nepustí dál ani po lokální síti nebo nějaký problém s firewallem. Už jsem googloval dost a nic jsem nenašel...
Tak jsem se vás chtěl zeptat, jestli by jste mi trochu neporadili. Díky moc předem! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Streaming po lokální síti bez výsledku

V prvni rade musi byt povolen VLC na PC firewallu:
Brana Windows Firewall - Povolene programy - VLC Media Player

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

Ten ntb je připojen do lokální sítě bezdrátem ?

bretah
Registrace: 9/2012

Ano, pres WiFi

Zdravím Vás!

bobo2

Tak v tom případku to připoj kabelem a budeš mít hned jasno

bretah
Registrace: 9/2012

kabel nebo wifi to je fuk. pac je oboji v routeru spojeny do jednoho rozhrani na ktery to nema vliv. spis to vidim na firewall v kompu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Bretah má recht

Mám vše doma táhlé kabelem do wifi routeru. (TV,2x STB, 2x Voip telefon, tiskárnu, 1x PC win7, iMac. Pouze druhé PC jede přes wifinu a to dělá to, že pokud do něj píchnu kabel, tak PC najde a připojí zařízení v síti automaticky( TV, stb, iMac). Pokud ale jedu přes wifi, tak nic! Najde pouze tiskárnu. Dokonce se k některým zař. nepřipojím ani po zadání jejich IP. Na vedlejším iMacu vše bez problémů (jedno zda přes wifi nebo drát) tedy pokud se nechci připojit ke zmiňovanému PC s wifi. Toto PC není v síti na iMacu ani připojené, ani vidět a nedá se na něj dostat po zadaní IP.! Nějak to souvisí se šifrováním wifi komunikace a s přihlašováním do widlí.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Ještě doplním.

K pc se připojím pouze přes Sambu, když předtím nastavím hlavní přihlašovací heslo ve win7 ( jako host se přes wifi nelze připojit= šifrování wifi komunikace) .Nejspíše je to nějaká vnitřní bezpečnostní pojistka ve widlích. Takže to streamování přes wifi bude asi taktéž spadat pod tohle. Zkusil bych nastavit heslo ve widlích ( nebo aktivovat, pokud je neaktivní).
Druhá věc je taky verze widlí. Ty se liší právě nejvíce v síťování. Pro a vyšší se chovají jinak než Home. Nejsem žádný odborník, jen to co vypozoruji při zápasen s Win v síti. :)))

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

pokud mas blbe nastavenou politiku zabezpeceni firewallu na wifi tak to asi muze delat tohle. kluci od billa brany s tim delaj v posledni dobe strasny veci.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

1. LAN a WLAN je stejná podsíť?
2. Jakým protokolem to spouštíš - UDP, HTTP, RTSP...?
3. V jakém formátu je stream - TS, MP4...?
4. V jakém přehrávači na mobilu to chceš spustit?
5. Na routeru musí být povolen multicast (rozsah IP adres od 224.0.0.0 do 239.255.255.255)- slušné routery to mají defaultně zakázané.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Už to faká!

Už to funguje!!! R^ Pomohlo povolit vyjímku ve firewallu na VLC jako takové. Díky za všechny odpovědi!!! R^
Ještě pro Dušana:
1. Ano, je
2. http
3. h264
4. MX Player (odskoušeno, taky už funguje! R^ )
5. Abych pravdu řekl, tak ani nevím, ale stream funguje :))) to je důležité.

Zdravím Vás!

bobo2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra