![]() |
|
Praha Výpadky DVB-SLidicky jak jste na tom se signalem v Praze? Dnes dopoledne jsem si nainstaloval Parabolu E-85 LNB na 28-23 stred -19-13E a v 7:10 pri dešti a blesku v dalce výpadek na všem. Pak se signal pozvolna zvysoval asi 15minut. Jinak pokud neprselo vse makalo a 100% signal i kvalita. Tak nevim zda je to normalni jev nebo mam spatne naladeno. Pisu z mobilu tak bez hacku a carek. Dik vsem. |
majsoft
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-SJaký měřící přístroj jsi použil a jakých hodnot bylo dosaženo ? |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
signálŠpatně, velmi špatně :)Torodial T55 výpadek řady programů. Na 110cm anténě jsou chvílemi některé signály i silných družic (Hotbird) na hranici příjmu. Signál se značně mění s časem. To platí nyní, kolem 19:30. |
FrBoc
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-SPřiznám se, že měřidlo jsem nepoužil žádné ač ho mám, ale nějak jsem se s ním nenaučil ač všude čtu jak je to jednoduché. Ladil jsem pomocí teploměrů na Technisat DIGIT ISIO S1 DE. V poledne kdy bylo krásné počasí jsem měl Úroveň na 102% a Kvalitu cca 10.5-11 už přesně nevím Dle teploměru na MAX co to asi šlo. Nyní píšu o 23E Ostatní mě moc nezajímají a nemám je ještě přesně doladěné jen na oko. Na 23e jsem si dal záležet. Nyní prší trošku silněji ale taky výpadky. Také jsem měl T55 a tam byly výpadky nostop při dešti :) Tak jsem si myslel, že to bude s E-85 Lepší. Ale zase chápu, že Při velmi silném dešti se nedá nic dělat. Jinak stožár mám kolmý. Měřeno vodováhou. |
majsoft
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-Sdyt je to tam kazdou chvili bourka. tema ionizovanejma mrakama nic neprojde. bud v klidu a vyckej prihodnejsi dobu pro ladeni pijanDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-S@majsoft: v takovém slejváku, co byl před chvílí v Pze, mám potíže i na Gib.125/23.5°E. Bláhově a taky zbytečně jsem si vyzkoušel jiné pozice - samozřejmě bez úspěchu. Už tolik neprší, pozice 23.5°E je v pořádku ale 26°E, tím hůře 28.2°E jsou mimo. Obloha je taky jako z olova. A to mám stožár svisle! Ne jak se ujal (nevhodné slovo)izmus "kolmo", i zednickej učeň, aspoň dřívější, by s vámi vyjel za "kolmý" stožár. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-Svýpadky NovaHD, Filmboxy ... ale když se dívám na radar.bourky - tak neřeším - nad Prahou božídopuštění. |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 405 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-S23.5°E je fajn, i MBC na Badru, ale na 28.2°E i 11464H jen chvílemi zakostičkuje, jinak ani ťuk. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-STak momentálně ok. Skylink NovaHD Úroveň 102 / Kvalita 9.7dB a stále leje a jsou bouřky. Až odezní tento týden ty bouřky tak na to půjdu s tím měřákem - mám CHESS ručičkový tak snad to bude ok. |
majsoft
![]() |
|
majsoftten rucickovy CHESS je ti k nicemu. To uz je to lepsi s tim Technisatem to nastavit pokud nemas merak. Tento TP 11797/H byl a je slabsi i po zmene. Mam parabolu Emme Esse 85 s LNB QUAD na Astru 23,5E a mam rovněž hodnotu 9,8 dB na tomto TP s prijimacem Technisat SIR a momemtalne prsi zde na Chomutovsku. Vypadek jsem dnes zatím nezaznamenal. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 667 |
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-SVid, taky si myslím, není nad to vidět to číselně.Ale jelikož mám v plánu pokrátit a přesunout stožár, tak to otestuju s měřákem :), ale myslím si, že toho víc nevyždímu, opravdu sem se při ladění snažil dělat vše pečlivě a za normálního počasí sem měl jestli si dobře pamatuji 11.8 nebo 11.5dB. |
majsoft
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-Spracuj trochu jinak. ten stred(asi 23) si dej na ten technisrot a pred telku si dej nejakej android a snimej meraky. streamuj to do dalsiho droidu nebo nekam (na to pridejdes co a jak) a sedni si k antene a ten rucickovej aparat pouzivej na krajnich pozicich aby si tu antenu dostal do max a nenarusil ten maximal na stredu kterej uvidis na dalsim droidu.mam T90 a ladil jsem to na 3 meraky (i kdyz docela nepresny na prijimacich). hodnoty z dvou prijimacu mam jako web rozhrani a treti mam prave jako stream z webkamu. neni lepsi reseni jak nastavit takovou komplexni antenu. 3 roky sem uz na to nesah a beha to od 8W do 39E OK. pred mesicem sem testoval 23 jesi neni lepsi signal a neni :) a to nemam stozar uplne kolmo na teoretickej povrch nasi planety :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-STo ale není špatný nápad :) "Takže jestli tomu dobře rozumím" (hláška z filmu) tak to budu dělat takto tj monitor si šoupnu na balkon jako vždy a vidím měřáky na Technišrotu na 23e a zároveň budu ručičkovým měřákem měřit nejkrajnější 13E a druhou krajovou 28 hodím na další sat, sice není už HD ale myslím, že postačí. Mnooo tak jen ta příprava zabere moře času :)))) ale neva hold to bude jako v matrixu :)Nevím zda se tomu můžu divit, ale včechny LNB mám těsně u sebe. nevím zda sem můžu hodit odkaz na mé stánky s fotkma. |
majsoft
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-Svemes treba notebuk s webkamem, strcis ho pred telku. tam pustis nejakou apku co bude streamovat data z kamery do netu a na founu se budes na ten stream koukat na balkone :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Praha Výpadky DVB-STak dnes se zdá vše v pohodě23E Skylink různé stanice mám 102 (proč je ukazatel žlutý nechápu) /10.5-11.2dB (ukazuje zeleně) 28E NHK World HD 102/9.8dB 19E momentálně chytnu jen něco a špatně - musím koupit LNB s úzkým hrdlem abych to mohl víc přirazit k 23E 13E SupertenisHD 97/7.4dB |
majsoft
![]() |
|
![]() |