Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo misku:Blu ray vypalovačka

Ahoj,mám počítač specifikace:Core2Duo E6600,4GB ram,deska GIGABYTE G31M-ES2L,GPU MSI GT 630 2GB DDR3 DirectX 11 HDMI+DVI.Wind.7.Začala mi zlobit DVD vypalovačka,tak si říkám že si koupím rovnou Blu ray vypalovačku.Má to do mého PC smysl?

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misku:Blu ray vypalovačka

Jestli budeš vypalovat BD, tak jo, jinak asi sotva. Navíc se dá ta palírna dát i případně do PC jinýho, kdyby sen tvůj děda klekl :8)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@Saták1

Určo má,ale šel bych do Externí Blue Ray. A pokud máš v ůmyslu i pálit filmy z půjčovny,pořidˇ si i "balíček" Dvd Fab,který ti "odpálí ochranu"z blue ray disku a pak je můžeš vypálit-pochopitelně na blue ray.Média jsou sice "trošku" dražší,ale kvalita sojí zato!!! ;)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Koupil bych interní, přes USB2 může být problém při vyšších rychlostech vypalování.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

Nemoze - max rychlost pri externych je 6x . V praxi casto 4x. Tvoja zostava podla popisu v prvom prispevku to zvladne. Pozor - kupuj BD s podporou DL - dual layer, dvojvtve BD ! . Bezny fulm na jednovrstve BD medium nevojde a musel by si pri ripovani volit aj naslednu kompresiu .

grantec
Registrace: 3/2007

Mimo misku:Blu ray vypalovačka

Zalíbila se mi tato:http://www.comfor.cz/asus-bw-16d1ht-blk-b

Saták1

Víc jak pětikilo bych za to nedal...

PoldaS

@PoldaS

Za 500kč jsou vypalovačky DVD.

Saták1

v jinejch shopech maj pioneera s podporou QL nebo XL nebo jak tomu rikaj. sice media stojej litra, ale treba se to bude jednou hodit :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Saták1@ Výrobně je to úplně stejný. A propos, on někdo fakt vypaluje BD?

PoldaS

RE:Mimo misku:Blu ray vypalovačka

Asi máte pravdu,prdím na to..

Saták1

jako zaloha je to dobra vec. 1GB 1Kc. kdybych mel palit 700GB fotek na dvd tak zesedivim. pevnej disk se rozbije eletronika a je to v coudu. 20k za vycteni fakt nedam. v poho ctu 15 let stary CD. maximalne odejde par bajtu a to me netrha. pac mam jeste dalsi sadu zaloh v suchu a chladu 50km od domova.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

BD jako médium

není zlá volba.Sice disky jsou ještě cenově dražší,ale fungují spolehlivě i na "domácích jinech". Jak jsem psal - na vypálení používám Dvd Fab (placená verze-doživotní licence).Nenahrávám každou blbinu,ale jen takové filmy,které skutečně stojí zato... :-) dvd s filmy mám staré od r.2004 (10let) a protože je nepůjčuju a jsem na ně opatrný,nejsou poškrábané a normálně fungují bez nějakého problému. první originál audio cd mám z r. 1990 a také žádné problémy nevidím.Jen chci "vypichnout",že stáří disků nedělá žádné problémy...

jamess96

jamess96

To smažíš ma Verbatiny a jaké daší "Fi" CD a DVD nosiče ?

CES
Registrace: 4/2007

Ja mám BD-RE

Už dávno, a len na porovnanie, koli velkemu bufferu napalovačky, páli bezchibne subory na klasicke DVD, nedá sa to porovnať, aj čítanie a naopak, su to uplne ine richlosti a uplne ine spravanie, samozrejme aby si dotyčny nemyslel, tak BD napalovačka má 2 Lasere.
červeny na DVD-CD
modry na BD-RE

Ale okrem toho je to strašny rozdiel na bezporuchovosť napalovania, a kvalitu toho záznamu.

Tiež nepoužívam BD disky :))) :))) :)))

PISTOK153
Registrace: 11/2010

@CES

zdar chlape!

Jo,hlavně na Verbatimky nebotˇ jsou nejdostupnější a beru je vždycky v Al*e :-) Vypalovačku mám Asus,bo je fajn - ale i "design" :8) Apak média,která mám jak jsem psal jsou především originál cd-90´léta ale od r.2001 jsem nahrával na audia cd Verbatim a Sony. Momenálně jedu na Maxell music xl-II cd-r a také Fuji cd-r Pro Audio. To je vše na CD Audio rekordér Sony RCD-W100.. A na dvd používám jak Verbatim,tak i Tdk média-hlavně double layer... To je snad vše

jamess96

PoldaS

jak čteš,tak jsou tací,taky jsem netušil, pro koho to ještě prodávají ,už to vím ,v době,kdy HDD 2T je kolem 2oookč,ten gigabajt přijde taky na 1Kč,o životnosti placek radši psát nebudu,o zájmu o toto médium svědčí i obrovská nabídka výrobců,jak se přetahujou o zákazníky R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

moc se mi líbí,jak se snažíš tady vynikat a být středem pozornosti,či zájmu.To,co si já kupuju ti může být jedno a filmy v mkv z HDD sledovat nechci.Mám rád BD disky a když někdo z naší rodiny chce vidět nějaké novinky,tak mu to donesu na disku a netahám sebou hdd.Ony mi už totiž od r.2000 co jsem měl první notˇák odešly dva HDD (samsung a verbatim) a mám radši ukládání filmů na média.Sice to zabírá více místa doma,ale to je to poslední,co by mi vadilo.Tak se prosím už starej o sebe a neplaácej tady kraviny a starej se o sebe.. ;P ;P :-/

jamess96

Ale má pravdu, protože životnost BD je hóódně velkou neznámou a pokud by člověk vycházel z DVD, tak je to celý v háji Rv U těch HDD je sice riziko taky, ale existuje RAID1 a není problém to průběžně pálit i souběžně na DVD. Někdo tady sice psal, že pálit 700GB fotek je opruz, což samozřejmě souhlas, ale takový kvantum snad nikdo nenafotí za tejden, aby pak musel nárazově řešit vypálení. Já fotky kromě HDD v NAS ukládám právě na DVD asi 10 let a vždycky se k nim nějak dostanu. A paradoxně BD by mně moc nepomohlo, protože bych to stejně dával pro sichr i jinam.

PoldaS

@PoldaS

ano.Toť tvůj názor na BD a já ti ho neberu.Jak jsem psal před rokem.V 90letech "odborníci" všelijací recentisti atd psali,že cd má "životnost" pouhých 8-10 let a pak se data "ztratí".Méně to mělo být u dvd a tak jse ptám,jak je teda možné,že mám origo cd cca 25 let a nic se (naštěstí) neděje a dvd s filmy cca 14let a vše 100%.Filmy na BD mám cca 3 roky a také v poho.Na Hdd mne to fakt nebaví...Jednodušší vypálit a pak na DK v klidu sledovat... Nic váív nepotřebuju :8)

jamess96

Je to asi 10 let zpátky, kdy jedna firma z Prahy vyráběla DVD, lidi to brali jako diví a po měsíci neměli na placce ani bit. Takže tak :8)

PoldaS

@PoldaS

to věřím a určo byli mooooc levné-ta dvd. A já si pořád říkám co kdysi jeden moudrý pán: nejsem tak bohatý,abych si kupoval levné wěci! A ono to stále platí a platit bude... Měj se.Musím off...

jamess96

Jo kolegové asi tak, když s CD tak okolo roku 1980 vyjeli a T magazínu o tom psali : nej, nej digitál nosič,super profi kvalita, neměnost dat i s poškrábaným povrchem, to samé přišlo s DVD - studiová kvalita obrazu se dostává k lidem domů - blá, blá. No ale po čase došlo k takové komeci a i profi DVD obrazově i zvukem - na zeblití - no co chcete po DVD s titulem za 30.- kč. No co můžeš chtít na smažce 1.ks. za 8,- kč.? ! ? Jo tak za zaručený nosič, dám klidně 50,- kč.. Proto jsem se ptal NIC jamess96 na co smaží a daří se mu, má kvalitní aparáty a umí. :) R^

CES
Registrace: 4/2007

jamess96

laskavě se přestaň o mě otírat,nereagoval jsem na tebe,co si kupuješ je mě jedno a taky ti to přeju,tak buď zdráv ne-kamaráde R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

jamess96@ Bohužel i u extra drahýho nosiče nemáš jistotu vůbec žádnou. Leda mít štěstí nebo si roky testovat různý média, ale na to imho nemá nikdo čas ani náladu. A u toho BD navíc negativní roli hraje, že je na trhu sotva pár let.

PoldaS

určitě si jednou za rok testuje všechny nosiče,jestli jsou ještě čitelný

pavlizie1
Registrace: 4/2013
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra