![]() |
|
problem so sat (skylink)ahojte, prosím o radu. popíšem to hlúpo, snáď pochopíte. mám skylink a výpadky stále, keď prší, alebo je zhoršené počasie. konvertor mám na príjem kanálov z dvoch družíc (teraz neviem aké), ale programy ako jednotka, dvojka, markíza, joj a pod. mi nejdú a napr. čt sport ide, teda príjem z druhej družice je v pohode. skúšal som jemne hýbať s konvertorom, či sa signál nezlepší, trochu natočiť parabolu, ale nič. robí to len vtedy, keď je horšie počasie. čo je zlé? konvertor, prijímač alebo kde je pes zakopaný. nie som teraz doma, poprosil by som len o rady. ďakujem pekne. |
bunny30
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)ČT Sport je na stejný družici jako ty slovenský programy, akorát v jiný polarizaci. Takže si zavolej někoho na nastavení a není co řešit.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)lenže keď neprší, tak všetko ide v pohode, problém nastane, pri daždi napr. |
bunny30
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)Nejspíš špatně nastavený a jak se zhorší signál, tak to jde do háje. Ještě může bejt malá parabola nebo moc vysoký šumový číslo konvertoru, příp. jejich nevhodná kombinace, ale to ten odborník s měřákem zjistí.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)ono to bolo dobré, akurát sa asi niečo pohlo trochu. skusím to nastaviť a keď to bude už úplne zlé, tak zavolám odborníka so skúšačkou. ďakujem za radu. |
bunny30
![]() |
|
bunny30nemáš signálovou rezervu,tak pokud to chceš sám a satármo,tak připrav pláštěnku a až začne lejt,tak si to dolaď za deště,když to umíš za sluníčka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)keď to ladil odborník s ladičkou. po týždni sa to pohlo a musel prísť zase. urobil to a 4 roky to fungovalo. asi aj viac :))) vyleziem na strechu a bude s tým hýbať sám. sú dve možnosti. buď to bude lepšie alebo to úplne rozladím a bude vojna mravcov a potom zavolám toho odborníka s tým, že keď ho mám každé 4 roky volať, že nech to radšej nechá a začne sa živiť normálne :))) |
bunny30
![]() |
|
bunny30jistě jsi si objednal od odborníka montáž na vichřici a orkány,pokud ne, tak se nediv,bylo to ale levně,no co tak se to pohnulo ve větru 100km/h R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)niekoľko zím to vydržalo a bolo tam aj dosť snehu mokrého a ťažkého, keď nad tým tak rozmýšľam. dobre, tak o mesiac to nastavím, lebo toto leto som toho veľa nenapozeral, stále pršalo :))) :))) :))) keby nie, tak ho zavolám, ale vysvetlím mu, že to nebudem tolerovať, aby chodil ku mne každé 4 roky ako na hodinu angličtiny. :))) |
bunny30
![]() |
|
bunny30nadávej na počasí,on je lékař,kterého si zavolal a pomohl ti R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)zle nastavené, keďže si v tom nie doma zavolaj odborníka, 19,2 a 23,5 nie je problém nastaviť |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)A daj mu prerobit aj konzolu. Montoval ju on, alebo ty sam?A parabolu nemas nahodou niejaky smejd a do vrtule? To potom ti môzu prist nastavovat aj z NASA. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)Nevsimol som si, ze to mas na streche. Dobre ti tak. Potom naroky na konzolu a kvalitnu parabolu su ovela vyssie.Alebo si predplatit dobre pocasie bez vetra. |
Kasr
![]() |
|
petřejak čtu o tý plaštěnce,tak jsem se řehtal, myslel,že má zakrýt monoblok,no potom jsem to teprve dočetl.Kasr:takovou křivou antenu jsem viděl u kamaráda,šly 4-5 programy,říkam máš jinou-jo a přinesl z půdy Fubu a to je počum |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)jasné, že montoval konzolu on. len sa to pohlo na v stene a už nešlo nič. potom to namontoval ináč a odvtedy bol pokoj. musí to byť tam kde to je. skôr mi išlo o to, či sa to len rozladilo a treba to nastaviť opäť alebo mi odchádza nejaký komponent. veď skúsim tam vyliezť sám a nastaviť a keby nie, tak mu zavolám, nech príde nastaviť. :D |
bunny30
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)Na streche najskôr rozladilo-bud konzola, alebo parabola. |
Kasr
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)A ked konzola, tak môzes stelovat do aleluja, casom sa to ozve znova. |
Kasr
![]() |
|
ale já mámtyhle experty docela rád,jezdím to po nich opravovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)Re: ale vysvetlím mu, že to nebudem tolerovať, aby chodil ku mne každé 4 roky ako na hodinu angličtiny. :)))Dva dny..... a ještě jsi nepochopil, že to je sranda? Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: problem so sat (skylink)Problém môže byť aj v coaxe za 10 centov po 4.rokoch. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
![]() |