Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

V-BOX II pozicioner

Dobrý den, tento pozicioner mi většinou při snaze o otočení udělá jeden krok a vypne se. Někdy se podaří že jede normálně. Používám ho na táhlový motor. Impulsy jdou a proud se pohybuje okolo 1,7A. Nemáte někdo schema nebo radu co s tím?

pas
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: V-BOX II pozicioner

Tipoval bych to na mechanické přetížení.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

V-Box by měl utáhnout až 3A. Tak by to mohlo jet? Motor jsem už taky rozdělal a promazal i když si myslím že to ani nebylo potřeba. Ale stejně to nepomohlo. Nevím jak jinak to odzkoušet . Naprázdno to někdy dělá taky.

pas

pozicioner má ochranu proti přetížení, proto typuji toto, ale je možná i jiná závada, jak boxu tak motoru, např. kabel, odrušovací kondenzátor v motoru, vadné ložisko a pod. Na dálku těžko radit. Nebo odzkoušej jiný box.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Odpojený či prerušený 1 káblik? Ten z tých "senzorických".

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004

Většinou to je v kabelech nebo kontaktech, zkus to na krátko - jiné kabely i k senzorům. Potom zkontroluj nastavení - / protokol/, manuál tlačítka otestovat a baterky v DO.

CES
Registrace: 4/2007

Právě že jiný box nemám. Nechtěl bych koupit jiný a zjistit že je to to samý. Zkoušel jsem to na zdroji a ten jsem si nastavil na 2A a jelo to v pohodě. Ložiska jsou OK. Kabel jsem taky vyměnil nakonec i za stíněný. Já vidím asi chybu v boxu. Proto jsem chtěl to schema. Ještě zkusím ten kondik na motoru. Dík za typ.

pas

To jsem zkoušel. Kabely přímo u motoru. Parabolu mám na zemi na zahradě, tak není problém zkoušet přímo na místě. To mě čím dál víc utvrzuje na vadu boxu.

pas

Tak otevři ten box, pokud není v záruce a podívej se na kondenzátory v boxu, jestli není některý nafouklý. Nebo preventivně je vyměň.

kuba

Box už v záruce není, kondenzátory jsem měřil,vyloženě špatný nejsou, nafouklý taky ne. Nezbude než je preventivně vyměnit. Děkuji všem za reakce.

pas

Re: V-BOX II pozicioner

Vyskušaj motor , pripni ho na zdroj 12V či sa toči, tam bude vadne jazyčkove relle , on je ukryty pod tym kolieskom v tom puzdre. treba ho vymeniť za nove a pojde to pozicioner bude dobry

maria
Registrace: 1/2010

Tuto popsanou závadu u mě způsobovala závada na motoru.Do motoru se dostala voda a rez na plášti motoru pod magnety je přitlačovala k rotoru a motor se netočil.Po vyčištění,novém nalepení magnetů motor pracuje OK.

teo
Registrace: 10/2006

teo ..

to byla jiná závada,jak jistě čteš na jiném zdroji mu ten motor točí

"Zkoušel jsem to na zdroji a ten jsem si nastavil na 2A a jelo to v pohodě"
asi mu to neutáhne přijímač,tak opravit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

I u mě se závada projevovala postupně.Někdy motor točil,někdy ne.Až po několika měsících se přestal točit úplně.Proto se mu na alternativním zdroji klidně mohl točit.I u mě byla ložiska v pohodě a na první pohled na magnetech nebylo nic znát.

teo

no je to možné

že ten motor bere víc než má,těžko se radí na dálku,nejlepší by bylo zkusit jiný přijímač a je jasno R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Já dal jen tip na závadu.Mě zaujalo,že naprosto stejně popsal závadu,jak se projevovala u mě.("pozicioner mi většinou při snaze o otočení udělá jeden krok a vypne se")

teo

vyzkoušel jsem všechny tipy a výsledek pořád stejný. Zřejmě bude vada v boxu. Ještě jednou děkuji všem.

pas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra