, sekce: Technika |
|
Ochrana pred bleskomMám strach z úderu blesku do satelitnej antény alebo z naindukovaného prúdu po zásahu bleskozvodu. Myslíte, že toto pomôže ochrániť TV?http://www.conrad.cz/ochrana-proti-blesku-f-konektor.k940261 |
Fidzi
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 46 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
|
|
nikdy jsem to neřešil....pokud jsou antény v ochranném poli hromosvodu, je vše OK. A když se blesk rozhodne něco spálit, tak to stejně spálí.....no a od toho jsou zase dobře sepsané pojistné smlouvy... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
|
|
RE: Ochrana pred bleskomZdar,ovsem budte vzdy obezretni!Je znam pripad,kdy internetisti WiFi instalovali na Southork Ranch antenu.Kdyz tame jeblo a "inteligentni system domu" odesel do KULALAJ (skoda pres Mega), byla rozhodna vina svedena na internetisty-babetisty.Je pomerne slozite se branit znaleckym posudkum soudnich znalcu pojistoven,navic kdyz byly poruseny normy. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Ochrana pred bleskomAntenu co nejníž,nechápu proč každej instaluje talíř na hřeben střechy,stejně dobře poslouži i 3m nad zemí.Je otázka jestli se vůbec kompletní vnější + vnitřní ochrana před bleskem finančně vyplatí.Každej by si to měl dúkladně zvážit(analýza rizik).Dost často se stane,že náklady na přepěťovky atd... vyjdou dráž než výměna elektroniky v domě a když nejste na opravdu rizikovým místě,tak se to prostě nevyplatí. |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
|
|
RE: Ochrana pred bleskomOno se to vyplati v pravnim a demokratickem state,jako je napr.NSR,kde pojistovny snizuji pojistne.Cela nova CSN EN ochrana proti blesku je jednoznacne lobby DEHN a SOHNE,netvrdim,ze je to spatne,to rozhodne ne,nicmene v nasich podminkach a ekonomice/legislative ,nakladne a pojistovny neslysi-po udalosti samozrejme pristupuji ke znaleckym posudkum. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
Josef35akorad tyRegistrován: 08/2012, Autor: uživatel Josef35, za ty dva roky jsi vypotil tři reakce,všechny byly hodně přínosné pro čtenáře,včetně toho posledního spamu,měj se hezky a příště pravidla pravopisu sebou,nebo si to nech opravit od strejdy google R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 502 |
|
|
RE: Ochrana pred bleskomNo podle mě je to jednoznačně špatně,když se na normě podílí výrobce,u jiných norem jsem to neviděl.Normální elektrikář to nemá šanci pobrat... akorát se to fušuje,aby se stavební úřad s pojišťovnou nažrali.Zlatá stará norma,tam bylo všechno jasný,teď z toho udělali vědu a stejně to není stoprocentní stejně jako dřív... |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
|
|
Maximto nebude nikdy stopro,jde pouze o to,aby při škodě neplatil montážník R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
VšetkýmVšetkým ďakujem za príspevky (neplatí pre zakomplexovaného montážnika pod nickom pierrepetr). Plynové bleskoistky si pre kľud v duši kúpim (no nie tu z Conradu), lebo ma nebaví pri každej búrke zo zadnej steny TV šróbovať F-konektory. A idem si poriadne preštudovať poistnú zmluvu, pretože si myslím, že tá zahrňuje len priamy zásah bleskom, ale nie indukovaný prúd, ktorý podľa príspevkov urobí väčšiu škodu (alebo častejšiu). Ešte raz ďakujem. |
Fidzi
|
|
Fidziani jsem nečekal ,že mě budeš děkovat,ale za týden tvojí registrace,máš tedy čuch na lidi,hezky jsi se rozjel,co dělá litý beton? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Ochrana pred bleskomTreba na fotaku vypnut blesk ! :)))Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
FidziPre pokoj duse treba na ochranu nieco urobit. Pomoze to, ale pri priamom zasahu nie....Pred nejakymi 10mi rokmi (mozno je to viac), pri lokalnej silnej burke udrel blesk do noveho rodinneho domu (nedaleka dedina), narobil riadnu spust...vytrhalo kable zo stien, po rozvodnej skrini len kusocky, vsetky spotrebice kaput.... domy v okoli taktiez znicene televizory, stastie, ze nic nezacalo horiet. Na priamy zasah je zrejme dobra len poistka proti zivelnym pohromam. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
|
|
a co vedení koaxu ze střechy?Teda musím říct, ze jste me s tou indukci po zásahu bleskem celkem nahlodali. Mám totiž udělaný svou ze střechy v zahradní hadici bezprostředně vedle hromosvodu a až v přízemí vstupuji koaxi dírou ve zdi do baráku. Už to tak bylo udělané a ja jenom měnil parabolu, která sice v ochranné zóně hromosvodu je, ale asi to není úplně dobře co??? (navíc mám takový divný pocit, ze ty koaxi jsou po výstupu z hadice omotane právě kolem toho hromosvodu... - sice většinou při bouřce odpojuju konektory, ale tohle bude první co o víkendu odstraním...) Jsem (nevhodné slovo), ze mě to nenapadlo dřív... |
pivoj13
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 45 |
|
|
to Fidzi - šroubováníPo úderu slabšího blesku za silného deště do našeho domu jsem šroubování koaxu na satelitní přijímač odstranil takto: Na přijímač i na konec koaxu jsem instaloval přechodky F/TV konektor. Přechodka na přijímač má vnitřní závit uvnitř objímky, přechodka na koax má závit vnější a zašroubuje se do F-ka. Nyní stačí koax pouze vytrhnout!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
@samorostV jednoduchosti je krása. Super riešenie. |
Fidzi
|
|
@pivoj13No ty si ma vážne pobavil. Myslím si, že tvoje vedenie je ukážkový príklad z učebnice fyziky o elektromagnetickej indukcii a Faradayovom zákone... :))) |
Fidzi
|
|
@FidziNo tak nějak. Teď jsem se na to byl dívat a ta smyčka tam opravdu je - 4 závity :scared: . No co o víkendu se na to vrhnu a rozmotám to, stejně potřebuju doladit parabolu. Horší bude kam umístit ten svod, protože jiný řešení moc nevidím... Ale co stejně jste tady výše psali, že když to trefí barák, tak už je to jedno. Asi udělám něco na způsob samorosta. |
pivoj13
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 45 |
|
|
pivoj13to nejsi sám,takových povedených montáží jsem už viděl,koax přisponkovaný stahovacími pásky na hromosvodu (pro autora vlákna bleskosvodu)ze střechy až do přízemí,to řešení samorosta je známé,jen je potřeba ten koax dát dál od konektorů a koster přístrojů,ten blesk může přeskočit i několik cm,jinak stačí tzv.rychlokonektor,je to stejné jako f-con,jen nemá závit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RýchlospojkaExistuje rýchlospojka, ktorá sa nasadí priamo na koaxiál? Zatiaľ mám dojem, že sa šróbuje len na F-konektor. Myslím si, že menej spojov = menej problémov. |
Fidzi
|
|
RýchlospojkaUž som ho našiel.http://www.hofisat.cz/f-rychlokonektor/d-69698-c-1011/ |
Fidzi
|
|
ta spojkanení mezi kabelem a spojkou,ale mezi rychlospojkou a f-con samicí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
BleskoistkaNakoniec som zveril osud mojich koaxiálnych rozvodov tomuto:http://www.altronik.cz/prepetova-ochrana-spko-f75-sat-tv-b-f-f |
Fidzi
|
|
proč sedělají bleskosvody?,stačí takové udělátko a můžeš zrušit pojištění domácnosti R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
Fidzivyhozené peníze.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
kubajak je u moře? a i jinak R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Ochrana pred bleskomjo super. Vedro a pohoda. V sobotu končím a letím do Pardubic.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|