![]() |
|
Po zapnutí přijímače nejdou HD programyDobrý den,mám následující problém. Po zapnutí přijímače Technisat Technistar S2 mně po několik minut nejdou HD programy, postupně pak naskakuje zvuk (resp. prskání), poté obraz, poté se dostanu ke kostičkovanému obrazu se zvukem a poté je vše v pořádku. Také jsem vypozoroval, že pokud přijímač zapnu bez vloženého USB flash disku, HD program se rozjíždí relativně v pořádku, sice zakostičkuje, ale to během chvilky mizí. Pokud vložím flash disk, obraz i zvuk se pokazí, zvuk prská, obraz kostičkuje s rušením obrazu šedou a zelenou barvou. Ještě dodám druhý problém: Kostičkování programů na 19,2 °E, především NHK World, CCTV News + Documentary, Arirang World. Nyní po přetočení na 13 °E ten samý problém u DMAX aj. Konkrétně nyní u DMAX - úroveň signálu 65, kvalita 8 dB. Programy s horší úrovní i kvalitou jedou v pořádku. Zmíním také to, že jsem druhý problém v minulosti neměl (a o prvním nevím, až teď při přetočení na 13 °E mne zaujal program v HD a prvně pouštím jej). Píšu to proto, že mám parabolu 60 cm a někdo může namítnout, že je to nedostačující. LNB je Inverto Black Ultra, single. Hledal jsem o tom na internetu a možných příčin je několik. Zajímá mne váš názor tady na Parabole, případně zdali někdo měl stejný problém a jak jej vyřešil. Děkuji. |
FVXP
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyKúpiť lepší prijímač,lebo tie certifikované prijímače sú desné šroty RvVU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 720 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyViděl bych to na zdroj. Mně to Technistar dělal přesně obráceně. Pří připojeném harddisku jsem měl kvalitu naplno, kolem 11 dB, při odpojeném hardisku kvalita signálu klesla o 2 až 3 dB a HD programy začaly kostičkovat a vypadávat. Dělal to zdroj, na výstupu kmital, při zatížení to přestalo. Jinak parabola 60 cm je málo, chce to aspoň 80. |
lah
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
k té parabole,záleží na místě příjmu,ve VČ komplet šítling na 60tku jede OK,některá TP bez rezervy na hnusné počasí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
k té paraboleVy jste dal na šedesátku parabolu motor? nebo se pletu a špatně jsem pochopil |
Clint
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
kostik123Podle tebe z přijímače dělá šrot to, že je certifikován?Potažmo, tazatel píše o přijímači TechniSat TechniStar S2, který s certifikací vůbec nemá co dělat vzhledem k tomu, že má čtečku Conax. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyNo, mám takovou zkušenost že většina certifikovaných strojů co jsem poznal šroty jsou. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyNo a proč by nemohl dát na motor 60 parabolu? Pokud je kvalitní, tak bude mít velice slušný příjem. A je dost možné, že to bude lepší jak E-85 se šilháním. Všechno závisí na nastavení. Při dnešních cenách motorů ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
lah..mam rovněž Technisat S2 a stejny jev pozoruju když pripojim Cam modul. Pokud je prijimac bez Cam modulu, tak mam kvalitu na TP od 10 do 11dB. jakmile vlozim do prijimace modul od stejného vyrobce, tak po nejake době pozoruju pokles zhruba o 1 az 1,5 dB na nekterych TP at uz u Astry 23,5E tak i u Astry 19,2E. Dela to i s fialovym Cam modulem Skylyk ready Irdeto. Mel jsem ho v servisu a tam pry nic nenasli. Osobne jsem si myslel, ze by to mohlo byt zpusobeno tim zdrojem. Technisat SIR jede naprosto normalne a to ma zdroj s nizsim vystupem proudu 1,5A. Technisat S2 ma zdroj s vystupem proudu 2A. Az budu mit moznost, tak to zkusim s jinym spinanym zdrojem s vystupem napetti 12V/2A. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 667 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyMyslím že je chyba v nastavení antény stačí silnejší vietor a aj pár milimetrový posun sa na HD prejaví,astatné programy môžu ísť.Je to stejné ako keď sú velké mraky pred búrkou |
Igor
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 794 |
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyParabolu mám bez motoru a přijímač pouze na sledování FTA stanic. Co se paraboly týče, ta je stará takřka 25 let, svého času byla dodávána s přijímačem Amstrad SRX200, je děrovaná, avšak ne důsledkem času :) Po ukončení analogu na Astře jsem zakoupil akorát nový přijímač a LNB. Nyní stále pozoruji ten stejný jev - vložím flash disk do přijímače a obraz i zvuk na HD programu se pokazí. Vytáhnu flash disk a vše běží, tedy v případě, že tak neudělám hned po startu přijímače, potřebuje několik minut, než začnou všechny HD programy správně běžet. Proto si nemyslím, že je problém jinde, HD programy nejdou vždy po zapnutí přijímače, nezáleží na počasí. Těch několik minut vydržím a ono i s tím flash diskem se to ustálí, jen si říkám, v čem je problém a zdali se to nebude zhoršovat. |
FVXP
![]() |
|
RE: Po zapnutí přijímače nejdou HD programyTestoval jsem jiný flash disk, stejný problém. Avšak pokles dB nebyl u všech mnou testovaných SD stanic a u jedné HD stanice z pěti testovaných. Pokles dB není obrazově a zvukově znatelný u SD, nýbrž jen u HD. |
FVXP
![]() |
|
Clintto byla reakce na "Jinak parabola 60 cm je málo, chce to aspoň 80.Registrován: 02/2006, Autor: uživatel lah" samozřejmě ,že na 60tku nedávám motor,ale jak bylo psáno,při cenách motorů to není nic proti,kolikrát to vyjde cenově lépe než multifocus a svářeček je dost R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
![]() |